Johan_JK Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Fakt ta część nie jest najlepiej wykonana mam ją jeszcze ale sporadycznie używam bipoda :( Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 A można to gdziekolwiek dokupić? Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Szczeże powiem nie widziałem / w poskich sklepach / ale żeby kupić musiała by to być część innej firmymy niż CA, jakaś wzmocniona :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 No właśnie o polskie sklepy mi chodziło - nie sprecyzowałem :) Innym wyjściem jest kupić od razu kilka sztuk ;) Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Wzmocnione robie G&P. Na wgc sa na pewno dostepne, czy w polskich sklepach - nie wiem, bo nie kupuje u Nas. Co do kosztow tej czesci, nie mam pojecia, ja mialem po znajomosci dorabiane za tzwm. browara. Najlepiej jakby ktos mial mozliwosc skolowania osoby z wycinarka CNC :). Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Maleństwo odebrałem w piątek, podładowałem baterie i w sobotę popołudniu oddałem pierwsze strzały. Jako że mieszkam w prywatnym domu i mam kawałek ogródka postanowiłem nie wybierać się poza miasto tylko pokosić żywopłot u siebie. W tym celu rozłożyłem ma balkonie kocyk, a na żywopłocie powiesiłem karton po butach(odległość 30-35 metrów). Sąsiad, który niejednokrotnie przychodził do mnie z browarem żeby sobie postrzelać, na widok wynoszonego na balkon maleństwa, zwiał (pewnie wystraszył się taśmy amunicyjnej). Ułożyłem się wygodnie nakręciłem magazynek i nacisnołem spust i poszła seria wydając bardzo przyjemny dźwięk, co prawda nie trafiłem ale po wyregulowaniu HU i nastawu celowników poszło lepiej. Oglądam się za siebie patrzę a tam sąsiad stoi pod bramką z bananem na twarzy i macha browarami. Potem to już wióry z kartonu zostały Mimo precki ma straszny rozrzut, a spowodowane to jest dużą różnicą pomiędzy średnicą wewnętrzną lufy zewnętrznej a średnicą zewnętrzną lufy wewnętrznej- dorobienie tulejki gumowej pomiędzy lufe wew. a lufe zew. Załatwiło sprawe i kulki lecą prawie idealnie. Clasic nic nie zrobił by poprawić mocowanie bipoda , kloebocze się on na wszystkie strony, jeśli będę chciał go dłużej używać to musze go wymontować i dorobić ze stali. No i musze powiedzieć choć jestem sceptycznie nastawiony do Chińskiej odmiany ,to wczoraj na strzelance chłopaki z sklepu X miały wersje Para która wazy więcej od MK II CA, ma atrape naboi w standardzie i elektryczny magazynek idento jak z CA ale działający w automacie , co oznacza że samo czynnie nakręca sprężyne wrazie potrzeby.Co do jakości wykonania to się nie wypowiem bo za krótki miałem kontakt z tą repliką. Jeśli ona faktycznie będzie kosztować połowę ceny CA, to czeka na wysyp M249, a CA albo G&P spadek sprzedaży M 249. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Ja dzisiaj dostałem telefon z asgshopu, że jest mały problem z mim M249 MK1 - podczas przenoszenia urwała się rączka transportowa, po prostu wada fabryczna części... Jak widać, w CA nic się przez kilka lat nie zmieniło ;) Mam nadzieje, że limit fabrycznych wad części już się w moim egzemplarzu wyczerpał. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Niestety nie ma opcji "edytuj", więc dopiszę: Czy ro replik CA pasują zewnętrzne części dedykowane co M249 TOP? Mam na myśli carry handle, sławną część bipoda, okładziny itd? Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Cztery tygodnie w rączkach i dwie awarie- na 2strzelance padł mikro styk a na ST3 najprawdopodobniej zmieliłem tłok, wszystko spoko tyle że ja z niego nawet 7k. kulek nie wywaliłem. Piątek na serwis i zobaczymy co powiedzą. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 W zasadzie cały front pasuje ,pokrywa i dalej to zupełnie inna bajka ... U mnie rączka sie trzyma a nieoszczędzałem jej ani troche 8-) To samo bipod ,karabin ma dwa lata i wszystko śmiga a poprzedni właściciel (Vacek z MEU) raczej jej nieoszczędzał. Co do wnętrznosci to moja kosiarka przejechała dwa lata na M120 bez awarii po czym wysiadła zębatka środkowa (a tłok ciągle w dobrej kondycji !!) Chyba trafiłem na wyjątkowy egzEMplarz 8-) Ale nauczony doświadczeniem dam jedną rade... Nie_montujcie zawieszenia do kolby ,bo sie biedactwo rozpołowi i bedzie klejenie ... Kolba to najniej solidna część MKII Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 A ja mam śmieszne pytanie bo nie zauważyłem w topicu... Jak zdjąć dwójnóg ? :). Bo mam "amerykanskiego" przedniego gripa z chowanym dwojnogiem do MINIMI i dwójnóg stał się zbędny. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Cztery tygodnie w rączkach i dwie awarie- na 2strzelance padł mikro styk a na ST3 najprawdopodobniej zmieliłem tłok, wszystko spoko tyle że ja z niego nawet 7k. kulek nie wywaliłem. Piątek na serwis i zobaczymy co powiedzą. Naszczęście to nie tłok tylko cofło silniczek i charatał zębami po dokręceniu śmiga asz miło. Zakładał to ktoś http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1165 W ASGSHOPie twierdzą że to z pożądnego metalu a nie to co w stocku. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Naszczęście to nie tłok tylko cofło silniczek i charatał zębami po dokręceniu śmiga asz miło. Zakładał to ktoś http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1165 W ASGSHOPie twierdzą że to z pożądnego metalu a nie to co w stocku. Man, naucz się poprawnie pisać, bo sadzisz takie byki, że szkoda słów... Odnośnie tematu: W topicu ktoś napisał, że box po nakęceniu podaje tyle kulek, co zwykły hi-cap. U mnie podaje całe dwie, a potem trzeba trzymać guzik podkręcania, żeby normalnie strzelał. Zraziłem się trochę do tego magazynka. Na dodatek co 8-9 kulka nie jest podawana. Jaki box w takim razie jest wart polecenia? Musi być mniej więcej rozmiarów tego z CA oraz musi zmieścić akumulator 9.6V 4200mAh. Quote Link to post Share on other sites
Bulli Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Naszczęście to nie tłok tylko cofło silniczek i charatał zębami po dokręceniu śmiga asz miło. Zakładał to ktoś http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1165 W ASGSHOPie twierdzą że to z pożądnego metalu a nie to co w stocku. Ja mam coś takiego - zacny komplecik i stalowy a nie aluminium. http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=471 Pozdrawiam, Bulli Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 (edited) U mnie wszystko działało po przemieleniu 20 k kulek w stocku i nic się jeszcze na zewnątrz nie odłamało, a żadnych mocniejszych części zezwnętrznych nie wstawiałem. Teraz co prawda mam w środku inne tryby ale nie o tym mowa. Co z tym dwójnogiem niech ktoś mi podpowie? Jak to zdjąć? Edited August 6, 2007 by upadly_skaut Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Odnośnie tematu: W topicu ktoś napisał, że box po nakęceniu podaje tyle kulek, co zwykły hi-cap. U mnie podaje całe dwie, a potem trzeba trzymać guzik podkręcania, żeby normalnie strzelał. Zraziłem się trochę do tego magazynka. Na dodatek co 8-9 kulka nie jest podawana. Jaki box w takim razie jest wart polecenia? Musi być mniej więcej rozmiarów tego z CA oraz musi zmieścić akumulator 9.6V 4200mAh. Mój box podkręcał na trzysta kulek przez pierwsze 4k kulek potem trzeba było wraz z spustem wciskać silniczek w boxie , bo nie podawał teraz wykombinowałem przewód od latarki podpiąć pod włącznik silniczka i wpakować styk pod spust tak żeby w momencie strzelania włączyć podkręcanie .Co do pustych strzałów to jest nagminne nawet w boxie automatycznym, zarówno u mnie i jak u kolegi występują puste strzały na elektrycznych magah , ale na hicapach z Mki tego niema, wydaje mi się że wina tego leży po stronie podajnika tzn. rurki w boxie sprężynki prowadzącej do wtyku maga jak i samego wtyku , który się telepie w gnieździe magazynka,w przeciwieństwie do hicapów z Mki. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 (edited) Zaczynając od początku: Jestem zmuszony wymienić boxa. Miałem zwykłego elektrycznego CA, ale po kolizji na full speed z drzewem, oprócz tego że nie trzyma się już Minimi (bo nie ma zaczepu), to dodatkowo nie działa aż tak rewelacyjnie, za to ma dużo połamanych i śmiesznie latających części w środku. 8) Zastanawiam się nad jakimś mniejszym, bo duży jest niewygodny w manewrowaniu. Czy do tego mniejszego maga CA (na 1200 kulek) zmieści się bateria large 8-ogniwowa (Intellect 9.6V 4200mAh)? Bo do dużego wchodziła prawie na styk. Czy magi o takich gabarytach robi ktoś jeszcze? Bo z CA nie byłem zbyt zadowolony - miał problemy z podawaniem, podkręcaniem no i nie wytrzymał przyrąbania z całej pary o drzewo ;-) Czy może lepiej olać sprawę, nie iść w koszta i kupić maga od P&J (rozwiązanie ostateczne...) Help? Pozdrawiam, Gallain EDIT: Trzymanie batki w kolbie nie wchodzi w grę, bo mam wersję MK1. Edited November 3, 2007 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
che Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 EDIT: Trzymanie batki w kolbie nie wchodzi w grę, bo mam wersję MK1. Przepraszam za OT ale spytam. Gdzie kupowałeś to MK1 i jak dawno? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Przepraszam za OT ale spytam. Gdzie kupowałeś to MK1 i jak dawno? No problem for me ;) Swoje minimi kupiłem 18.06.2007 w asgshopie. Od razu podkręcone na częściach z mojego starego karabinu na 490fps. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Wsadził już ktoś ten dekiel do clasica http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=823 -będzie pasować, bo z wypowiedzi niektórych użytkowników minimów P&J ,w niektórych replikach tej firmy oryginalnie włożony za bardzo nie chce dolegać do reszty body. Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Witam Pasuje bez problemu mam go zamontowanego :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 To ja odpowiem na pytanie, które sam zadałem - żadna batka nie mieści się do małego boxa CA, tak odpisali mi z asgshopu. Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 I mieli racje :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 (edited) Widzę, że od kiedy weszły P&J'oty, temat nie cieszy się wielkim zainteresowaniem :) Nie wiecie może, czy heat cover firmy STAR ( o taki ) pasuje do Minimi Classic Army? A może w ogóle któremuś z was został jakiś niepotrzebny po wymianie na oRISowany? :) Pozdrawiam i życzę wesołego jaja :] Edited March 23, 2008 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
Chwial Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Ponieważ nie znalazłem nigdzie tego pytania (mogłem przeoczyć) to zadam je teraz: Czy któryś z Was orientuje się, który pokrowiec i jakiej firmy będzie pasować do MKII? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts