J.K. Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 @Ghost: Popraw link.;p Quote Link to post Share on other sites
Ghost1 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 http://demotywatory.pl/3534976/27.12.1918 jeżeli nadal nie wchodzi, spróbujcie tego http://demotywatory.pl/szukaj?q=27.12.1918&where=poczekalnia&when=inf&size=max&sort=date BTW, tamten mi wchodzi normalnie Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Następca Jacka Buera i Chucka Norrisa w jednym Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted November 3, 2011 Author Report Share Posted November 3, 2011 Wacol@ Co myślisz by dodać to do regulaminu?? http://www.youtube.com/watch?v=T2iISWltdzc&feature=player_embedded Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Coś się rusza, gra wesoła muzyczka i czytać nie trzeba. Normalnie uczy i bawi. Dla mniej ogarniętych z mową ojczysta użytkowników jak znalazł.;] Tylko nieco martwi mnie ta epistolografia. Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted November 3, 2011 Author Report Share Posted November 3, 2011 Przyznam, że sam to googlałem Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Wacol@ Co myślisz by dodać to do regulaminu?? http://www.youtube.com/watch?v=T2iISWltdzc&feature=player_embedded Dokładnie od tego utworu Łona zaczął swój ostatni koncert w Poznaniu, który odbył się w zeszłą sobotę :D I na żywo też nie połamał sobie języka ;) No a samo używanie (bądź nie) polskich znaków jest chyba najmniejszym problemem, biorąc pod uwagę jakie kwiatki językowe pojawiają się na forum (mój ulubiony tekst to ostatnio "sprzedam frąt do M16")... Quote Link to post Share on other sites
McOwiec Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Dokładnie od tego utworu Łona zaczął swój ostatni koncert w Poznaniu, który odbył się w zeszłą sobotę :D I na żywo też nie połamał sobie języka ;) No a samo używanie (bądź nie) polskich znaków jest chyba najmniejszym problemem, biorąc pod uwagę jakie kwiatki językowe pojawiają się na forum (mój ulubiony tekst to ostatnio "sprzedam frąt do M16")... A może chodziło o "afront" :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Konkurs na zagospodarowanie fortów zakończony! To jak Panowie i Panie, przerzucamy się na MTB, wspinaczkę jachting czy kulturystykę? http://www.poznanskie-nieruchomosci.pl/index.php?itemid=3948&catid=8 Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Od konkursu do pozyskania środków, otrzymania pozwoleń na budowę i akceptacji projektów przez Strzałko daleka droga. A do samych działań to jeszcze dalsza. Tym niemniej, widać, że coś zaczyna się dziać. Te forty mnie akurat nie martwią. Gorzej z Chemiczną, ale i bez niej tragedii nie będzie. A epistolografię domyśliłem się z kontekstu, bo samego hasła podanego osobno, to bym ad hoc nie zrozumiał. A brak polskich znaków to początek długiej listy. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 "Wysoki zając był" :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=PY3mvOXRncY&feature=player_embedded#! Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Szybkie pytanie: Myślicie że Gore Tex + bluza starczy na zimę? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Zależy jaki Gore-Tex, zależy jaka bluza. Ale raczej tak, plus ewentualnie jakiś polar w plecaku, jakby się znowu -15 na strzelaniu zrobiło. Zwłaszcza, że poniżej -2 stopni airsoft ma znikomy sens, bo zamarzają hopki, batki i izolka.;p Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Myślałem raczej o użytku codziennym :D Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 No to tym bardziej. Większość czasu w mieście to i tak spędzasz w komunikacji miejskiej i w budynkach, a poza tym u nas nie ma na tyle chłodnych zim (pomijając sytuacje wyjątkowe), żeby na co dzień trzeba było nosić dodatkowo ciuchy termoaktywne i polar Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 wpominałem już, że kałasze śmierdzą? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 A może czas po prostu wyprać kominiarkę?;p Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Wacol ! :maniak_OK: No Qurcz czekam na jakąś celną ripostę :maniak_jezyk: Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 To nie kominiarka, tylko rozciągnięta skarpeta. A do Świąt jeszcze kawałek, więc pranie musi poczekać Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Dawali to niedawno w TV. Od jakiegoś czasu lewostronni, a wcześniej jankesi "odkrywają polską historię". Siłą rzeczy bardzo skrótowo ale za to łatwiej przyswajalnie i w romantycznej formie. Mnie bardziej wzruszyła książka "Sprawa honoru" kreśląca dla anglojęzycznego czytelnika też kontekst polskiej sprawy w WWII - niech ta mała moda trwa. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Zainteresowanym nieznaną historią Polski i Polaków zapraszam na blog Bishopa. Można tam znaleźć kilka nieznanych faktów z historii polski, głównie IIWŚ. http://blogbiszopa.blog.onet.pl/ Miłej lektury Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Myślałem raczej o użytku codziennym :D To powinno dać radę jak mówi Wacol. Pytanie jaka jest warstwa wierzchnia kurtki z gore? Modele górskie/sportowe szeleszczą na mrozie i im niższa temperatura tym intensywniejszy dźwięk. Przy niższych temperaturach - (mniej więcej -15 stopni Celsjusza) od spodniej warstwy kurtki (modele o cienkim materiale) może pojawić się szron, ponieważ wydalany pot traci temperaturę aż do punktu zamarzania wody. Z tego co wiem, dzieje się tak, gdy pomiędzy kurtką a np bluzą jest duży odstęp - podejrzewam, że w Poznaniu to nie grozi a zimy tu są łagodne więc powinieneś być zadowolony. Swoją drogą latem na jedną czy dwie strzelanki zakładałem kurtkę z goreteksem pod koszulę mundurową bo padało. Dzięki temu pozostałem ciepły i suchy. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted November 8, 2011 Report Share Posted November 8, 2011 Dzięki za odpowiedzi. W Camouflage jest coś jak Gore Tex od MilTeca. I tak się waham, bo estetycznie wypada bardzo dobrze, ale nie wiem jak z izolacją tego... Goretexu... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts