michigan Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Pasemka wyszły z mody :P Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Pasemka to nie mój problem.;p BTW: Wyciąg z rozdawanej ostatnio w Poznaniu gazetki feministek: http://gfx.mmka.pl/blog/245518/395939.4.jpg Lepiej tego nie rozpowszechniać, bo ludzie zaczną dziwnie się patrzeć na tych, co gwizdkiem sygnalizują początek rozgrywki.;p Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 (edited) @FLC: Z tymi pyrami to dobre.;p Znaczy pozytywne wrażenie to oni mogą robić, poza tym, że uważam ich stylówę za nieco mało praktyczną i na tle naszej prozaicznej rzeczywistości - dość eklektyczną. @Hasan: Coś w ten deseń. Trochę za mało ćwieków i innych gadżetów (ale łańcuch z castoramy jest). Tylko bardziej bawi mnie widok takiego gościa wychodzącego z Toika na takim gotowym zlocie: ;p Ten Pan, to Wraith (tudzież spolszczony jako Widmo) z serialu StarGate Atlantis. A wracając do Bazyla, to normalna kolej rzeczy. Szukaja kasy tam gdzie ta kasa jest, a nie wśród starych pancoli i metali, co maja juz żony i dzieci i nie w głowie im piwo w knajpie, bo żonka obiadek ugotowała :icon_biggrin: Ostatnio wpadłem sobie na chwilę do tutejszego lokalnego "Bazyla" i aż mnie cofneło :bialaflaga: Smoku (tutejszy "Bazyl") ino rzekł: Kasa, Misiu, kasa. I wszystko jasne Edited March 19, 2012 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 medyk! medyk! Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 :biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
michigan Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Nie chcę wiedzieć jak On zapodaje np morfinkę:) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 @Ivo: Kiedy ja wiem, co to za jeden.;p Dokładniej to wystąpił w przedostatnim odcinku ostatniej serii.;] Jakoś tak mi przypasował do przykładu stylówą do tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Odpowiadając na pytania : Jestem na kursie :happy: Bazyla chciałem odwiedzić wczoraj, szkoda że nie wiedziałem że w poniedziałki jest zamknięty :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Zapomniałem dopisać że ta fota to z zeszłorocznego festiwalu gotów w Lipsku. Widać już nie ma się co bać niemiaszków Z innej beczki, to jest chyba pierwsza recenzja Diablo III, więc wrzucam Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 @Ivo: Kiedy ja wiem, co to za jeden.;p Dokładniej to wystąpił w przedostatnim odcinku ostatniej serii.;] Jakoś tak mi przypasował do przykładu stylówą do tego tematu. a tak chciałem błysnąć :hahaha: i dupa :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Patrzcie, jacy "mądrzy" ludzie nami rządzą! http://www.codziennypoznan.pl/drozsza-komunikacja-radni-sa-przeciw-na-razie,469,3,akt.html A tutaj jedno ze zdań z w/w artykułu, które znakomicie pokazuje urzędniczą mentalność: Zarząd Transportu Miejskiego proponuje, by po podwyżce sieciówka kosztowała 105 zł, a nie 81, jak dotychczas, bilet 15-minutowy 2,60, a 30-minutowy 3, 40 złotych. I przedstawił zestawienie, z którego wynika, że w ciągu kilku ostatnich lat liczba pasażerów korzystających z miejskiej komunikacji spada, a więc i wpływy z biletów też, więc trzeba wptrowadzic podwyżki. Za takie zdanie, nawet student I roku na UEP zgarnąłby od wykładowcy laczka prosto w twarz i do indeksu. Tak długo, jak pracownicy urzędów będą wyłaniani w selekcji negatywnej, tak długo będziemy mieć do czynienia z takimi kwiatkami. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 z drugiej strony też atakują - w soboty też będą strefy płatnego parkowania Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 @Wacol a jak jest z ustawami czy rozporządzeniami - też jakby było na egzaminie napisać coś takiego to jako student załapał byś laka I ta świadomość że wszystko zostało napisane/zaopiniowane przez profesorów w renomowanych kancelariach. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 @Qurcz: No fakt. To jest krok w dobrą stronę. Za dużo tych samochodów w centrum i miasto na tym bardzo traci. A gdyby jeszcze wszyscy ci, którzy parkują na chodnikach i zastawiają tory tramwajowe dostali się kilka razy na lawetę, albo otrzymywali regularnie w prezencie od smutnych panów ze straży miejskiej blokady, to z miejsca by się nauczyli jak parkować i że czasami faktycznie lepiej zostawić samochód w domu. @FLC: Tylko że na tym właśnie polega praca jakiegokolwiek urzędnika. On ma znać ustawy i rozporządzenia w ramach swojego zakresu działania. Na ich podstawie ma podejmować najlepsze dla społeczeństwa decyzje. A jak widzę, że urzędas na eksponowanym stanowisku, od którego decyzji zależy jakość życia setek tysięcy ludzi cierpi na brak absolutnie podstawowej wiedzy z dziedziny, która jest w jego pracy niezbędna, to mam wrażenie, że skoro nie wiedzy zawdzięcza swoją karierę, to zapewne wyjątkowo sprawnemu językowi. I bynajmniej nie mam na myśli charyzmy. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Lepiej by zatrudnili więcej kanarów, bo mnie przez w sumie 18 miesięcy pracy w Poznaniu sprawdzili może ze 3-4 razy. Na półwiejską, Plac Wolności, czy Pestką zawsze, jeżdżę bez biletów i nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem kontrole biletów :-) Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 @MoreLike - to może kup bilet i nie czekaj na kontrolę. Korzystasz z usługi to płać za nią. Odpowiedz Sobie - wykonujesz dla kogoś w ramach swojej pracy usługę i odpuszczasz sobie płatność za nią? Jestem przekonany, że będziesz oczekiwał zapłaty bo takie jest prawo wykonawcy. A usługobiorca musi Tobie zapłacić, bo inaczej będzie oskarżony o oszustwo. Tak samo jest z komunikacją miejską i z Tobą w tym przypadku. Chwalisz się na forum ASG, że oszukujesz korzystając z usług MPK więc co należy myśleć o Tobie? Bo ja nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 (edited) Rozumiem, że jedyną motywacją dla Ciebie by kupić bilet byłąby większa ilość kontrolujących. Gratuluję! Jesteś "prawdziwym polakiem" - nie daj się państwu! Pozdrawiam, Lambert edit: komentarz do wpisu MoreLike'a Edited March 21, 2012 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Było ? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 mars, Ty szowinistyczna świnio! :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
brenner Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 (edited) To, że szowinistyczna to pół biedy ... on na dodatek szerzy dysortografię.... musiałem ... ;-) Edited March 21, 2012 by brenner Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 @Mars parę lat temu więc się nie liczy (pamiętam bo sam wrzucałem w oryginale) @Wacol gdyby nie tajemnica zawodowa mógłbym dać sporo przykładów niekompetencji na różnych szczeblach. No cóż ktoś to aprobuje inni ignorują, więc tak to się będzie toczyć... Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 (edited) mars, Ty szowinistyczna świnio! :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Ej tu się kiedyś taka jedna kręciła co o gotowaniu obiadów gadała na forum, to by pasowało do niej :) Edited March 21, 2012 by mars_ Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 (edited) Też mi jej brakuje.. W ogóle przepadły gdzieś i inne ciekawe-inaczej efemerydy.. :dry: Pozdrawiam, Lambert edit: chyba, że masz na myśli Eliasza.. :biggrin: Edited March 21, 2012 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts