Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

@FLC: Z tymi pyrami to dobre.;p Znaczy pozytywne wrażenie to oni mogą robić, poza tym, że uważam ich stylówę za nieco mało praktyczną i na tle naszej prozaicznej rzeczywistości - dość eklektyczną.

@Hasan: Coś w ten deseń. Trochę za mało ćwieków i innych gadżetów (ale łańcuch z castoramy jest). Tylko bardziej bawi mnie widok takiego gościa wychodzącego z Toika na takim gotowym zlocie:

2897714649_small_1.jpg

;p

Ten Pan, to Wraith (tudzież spolszczony jako Widmo) z serialu StarGate Atlantis.

A wracając do Bazyla, to normalna kolej rzeczy. Szukaja kasy tam gdzie ta kasa jest, a nie wśród starych pancoli i metali, co maja juz żony i dzieci i nie w głowie im piwo w knajpie, bo żonka obiadek ugotowała :icon_biggrin:

Ostatnio wpadłem sobie na chwilę do tutejszego lokalnego "Bazyla" i aż mnie cofneło :bialaflaga: Smoku (tutejszy "Bazyl") ino rzekł: Kasa, Misiu, kasa. I wszystko jasne

Edited by Ivo_Meleskevic

Patrzcie, jacy "mądrzy" ludzie nami rządzą!

http://www.codziennypoznan.pl/drozsza-komunikacja-radni-sa-przeciw-na-razie,469,3,akt.html

A tutaj jedno ze zdań z w/w artykułu, które znakomicie pokazuje urzędniczą mentalność:

Zarząd Transportu Miejskiego proponuje, by po podwyżce sieciówka kosztowała 105 zł, a nie 81, jak dotychczas, bilet 15-minutowy 2,60, a 30-minutowy 3, 40 złotych. I przedstawił zestawienie, z którego wynika, że w ciągu kilku ostatnich lat liczba pasażerów korzystających z miejskiej komunikacji spada, a więc i wpływy z biletów też, więc trzeba wptrowadzic podwyżki.

Za takie zdanie, nawet student I roku na UEP zgarnąłby od wykładowcy laczka prosto w twarz i do indeksu. Tak długo, jak pracownicy urzędów będą wyłaniani w selekcji negatywnej, tak długo będziemy mieć do czynienia z takimi kwiatkami.

@Wacol a jak jest z ustawami czy rozporządzeniami - też jakby było na egzaminie napisać coś takiego to jako student załapał byś laka blush.gif

I ta świadomość że wszystko zostało napisane/zaopiniowane przez profesorów w renomowanych kancelariach.

@Qurcz: No fakt. To jest krok w dobrą stronę. Za dużo tych samochodów w centrum i miasto na tym bardzo traci. A gdyby jeszcze wszyscy ci, którzy parkują na chodnikach i zastawiają tory tramwajowe dostali się kilka razy na lawetę, albo otrzymywali regularnie w prezencie od smutnych panów ze straży miejskiej blokady, to z miejsca by się nauczyli jak parkować i że czasami faktycznie lepiej zostawić samochód w domu.

@FLC: Tylko że na tym właśnie polega praca jakiegokolwiek urzędnika. On ma znać ustawy i rozporządzenia w ramach swojego zakresu działania. Na ich podstawie ma podejmować najlepsze dla społeczeństwa decyzje. A jak widzę, że urzędas na eksponowanym stanowisku, od którego decyzji zależy jakość życia setek tysięcy ludzi cierpi na brak absolutnie podstawowej wiedzy z dziedziny, która jest w jego pracy niezbędna, to mam wrażenie, że skoro nie wiedzy zawdzięcza swoją karierę, to zapewne wyjątkowo sprawnemu językowi. I bynajmniej nie mam na myśli charyzmy.

Lepiej by zatrudnili więcej kanarów, bo mnie przez w sumie 18 miesięcy pracy w Poznaniu sprawdzili może ze 3-4 razy. Na półwiejską, Plac Wolności, czy Pestką zawsze, jeżdżę bez biletów i nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem kontrole biletów :-)

@MoreLike - to może kup bilet i nie czekaj na kontrolę.

Korzystasz z usługi to płać za nią. Odpowiedz Sobie - wykonujesz dla kogoś w ramach swojej pracy usługę i odpuszczasz sobie płatność za nią? Jestem przekonany, że będziesz oczekiwał zapłaty bo takie jest prawo wykonawcy. A usługobiorca musi Tobie zapłacić, bo inaczej będzie oskarżony o oszustwo. Tak samo jest z komunikacją miejską i z Tobą w tym przypadku.

Chwalisz się na forum ASG, że oszukujesz korzystając z usług MPK więc co należy myśleć o Tobie? Bo ja nie wiem.

Rozumiem, że jedyną motywacją dla Ciebie by kupić bilet byłąby większa ilość kontrolujących.

Gratuluję! Jesteś "prawdziwym polakiem" - nie daj się państwu!

Pozdrawiam,

Lambert

edit: komentarz do wpisu MoreLike'a

Edited by Lambert

@Mars parę lat temu więc się nie liczy (pamiętam bo sam wrzucałem w oryginale)hahaha.gif

@Wacol gdyby nie tajemnica zawodowa mógłbym dać sporo przykładów niekompetencji na różnych szczeblach. No cóż ktoś to aprobuje inni ignorują, więc tak to się będzie toczyć...