Myszur Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Czołem Maniacy. Mam trzy repliki pistoletów, ale zamierzam się zabawić z kimś w lesie od czasu do czasu postrzelać się z kimś w zalesionym terenie. Większość moich znajomych ma już karabinki szturmowe, tylko ja nie... I znalazłem dzisiaj coś takiego na allegro. Tutaj pytanie - czy to dobry wybór, jak na pierwszą zabawkę szturmową? Jakieś uwagi, spostrzeżenia? Wypowiadajcie się, bo ja nie umiem ocenić czy ta replika jest dobra (brak porównania, świeżak jestem). Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. -Myszur Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Sportline Classic Army sobie odpuść poszukaj CM.028 na forum tańsze i o niebo lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Więc jest to replika od Classic Army ... co teoretycznie powinno ją czynić dość dobrą. ALE! jest to replika z serii CA Sport Line, które są wielkim niewypałem. Na początek polecam CM.028 - AK47, albo G36 od JG. Wielu moich kumpli z którymi zaczynałem, je miało i mają je do dziś, co śmieszniejsze się wydawać może, dalej działają bez zarzutu :icon_razz2: Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Niestety, ale nie jest to dobra replika. Zazwyczaj repliki w wersji ekonomicznej różnych markowych producentów nie są godne polecenia. W tej cenie bez problemu dasz radę dostać dostać bardzo przyjemną, chińską replikę, np. AK firmy Cyma, albo G36 firmy JG. Obie serie tych replik są bardzo dobre i powinieneś być z nich zadowolony. Ja osobiście stałbym za Cymą. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 AK mnie nie za bardzo kręci, G36 też niezbyt... Polećcie jakąś dobrą M4'kę. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Z tego przedzialu cenowego M4 od A&K Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 http://allegro.pl/asg-ak47-cm-028-tuning-400-fps-okazja-i1530253133.html Co powiecie o tym? Warto inwestować w używane repliki (ta jest w dodatku tuningowana)? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Najlepszy, renomowany, super extra Batimex... Coś ta aukcja śmierdzi, cena też. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Jeśli bym zamierzał bawić sie częściej w ASG to kupił bym coś nowego. Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Dobrych nowych tanich emek nie ma niestety ;/ Możesz poszukać na forumowym komisie albo kupić coś od A&K są na ,,ganfajerze''. Jednak na pierwszą szturmówkę wybrałbym Cymkę albo dozbierał kasę i kupił G&P (polecam). Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 No tak, ale ziomek pisze że udziela 7dniowej "gwarancji rozruchowej". Czyli może jednak warto zainwestować, będę katował go przez te 7 dni - jak padnie to zwrót, jak nie - znaczy się dobry. Czy rozumuję poprawnie? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Powiem tak - zasugeruj sobie rocznikiem w nicku tego sprzedawcy i odpuśc go sobie ;) Już widzę, jak przyjmuje Twój zwrot po 6 dniach, wątpiłbym nawet w to, że tą precę tam wstawił. ;p Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Dobra, wyszukałem kilka i oto co znalazłem - mówcie czy dobre: 1] MP5 SD 2] AK-47 3] G36 Quote Link to post Share on other sites
c0di Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Ja bym brał Cymę, kto wie czy sam nie wezmę - dobre osiągi, polecana, tania. Korzystając z tematu: warto to tuningować? Miałem zamiar kupić AK od TM, ale słyszałem, że w tych replikach nie należy grzebać, żeby długo i niezawodnie służyły, ale jak na moje 280fps to trochę mało.. (na redwolfie podają nawet 250fps). Raz jeszcze - opłaca się podrasowywać CM.028? Mam tu na myśli gumkę, preckę i może jakąś optykę oraz zawieszenie - w przypadku Maruia musiałby to być tuning FTK'iem do ok 400fpsów + preclufa + gumka + nie wiem co jeszcze. Doradźcie proszę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 stać Cię na AK od Tm, a myślisz o 028? To już lepiej weź coś markowego, powyżej 1000 spokojnie replikę M złapiesz. Quote Link to post Share on other sites
c0di Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Pytam jak ta sprawa ma się z tuningiem.. Wyczytałem, że TM hula świetnie dopóki się nie zagląda do środka - a jak po tuningu zwiększającym moc repliki do powiedzmy 400fps? O to mi konkretnie chodzi. Co do eMek.. tutaj mam strasznie duży dylemat.. - M4/M16 od KWA, G&G, G&P, CA, czy może ICS.. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) Posiadam dwie M-ki G&P. M16A3 oraz M4 Sentry. Ogólnie polecam, na baterii 8,4V śmiga szybciej niż wiele chińskich eMek na 9,6V. Ale nie o tym chciałem pisać, a mianowicie: jedyne co w tych emkach się dzieje (przynajmniej w moim przypadku) - 3 razy wymieniałem tłok na nowy. Zęby się zmieliły. Raz tak po prostu, drugi raz po zacince kulek, trzeci raz, jak powiedziano mi w serwisie: jakaś część (nie pamiętam jaka) obluzowała się, przez co zmieliło mi tłok. Dwa tłoki Systema Energy do wyrzucenia (jeden z przebiegiem ok. 1000-1500 kulek, drugi z ok. 300 kulek, po rozpakowaniu repliki z kartonu). Nigdy nie miałem innych problemów związanych z moją Martą i Michasią :blush: Edit. Zapomniałbym... A co do Twojego pytania, bierz CM.028 lub G36 JG. Posiadałem kiedyś M16A3 produkcji JG, nigdy żadnych problemów. Choć przebieg miała niewielki, zdążyły ułamać się jednak "metalowe" uchwyty zawieszenia i fragment muszki. Problemów mechanicznych - brak. Edited March 27, 2011 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Co do eMek.. tutaj mam strasznie duży dylemat.. - M4/M16 od KWA, G&G, G&P, CA, czy może ICS.. Każda z tych emek będzie Ci dzielnie i długo służyć. KWA mocno strzela już na stocku, G&P świetnie wygląda i zacnie strzela (choć słabiej niż KWA), ICS ma dwudzielny gb i rozkłada się jak ostra. Polecam zajrzeć do działu z opisami w pierwszej klasie, każda z tych replik ma osobny i dość obszerny temat, można sobie poczytać i wyrobić zdanie na ich temat. Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 (edited) http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-01w-real_wood_boyi-2637.html Co myślicie o tym, czy Taiwan Gun to dobra firma? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/ask204p_full_metal_ebb_aps-2179.html Aaa, pieprzę głupoty. Czy APS to dobra firma, no? :biggrin: Edited March 28, 2011 by Myszur Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Nie. Bierz JGiete, jakąś Cyme. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Ewentualnie jak nie chcesz kałacha to możesz m14 cymy Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 (edited) Nie bierz aps. Edited March 28, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Myszur Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_c-42.html Co myślicie o tym? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Też dobra replika,wszystkie cm 028 a,u,b itp mają te same bebechy,czyli bierz co ci się bardziej podoba. Masz dobre okularki ? Zapewne nie to kup uvexy i-vo Masz ładowarkę mikroprocesorową ? Też pewnie nie masz,zainwestuj w Imax B6 albo Turnigy Accucell 6. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Jeśli lubisz mutanty, to jest ok, jeśli nie, dopłać kilka zł i weź http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_031-591.html . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts