dazzoth Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 (edited) mam problem z AK 74n (RK-03) od Boyi, mianowicie chodzi o hop upa, jak mam skrecone nawet na zero to pod koniec lotu podbija mi do góry kulka troche, a jak podkręce na maksa to nie podaje kulek, a jak w środku mniej więcej to lecą w kosmos po prostu ;) gumka jest guardera, karabin uzywany kupiłem, ale nie strzelany praktycznie. Edited March 28, 2011 by dazzoth Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Tego czy nie był używany to nigdy nie wiesz :icon_razz2: Zobacz czy gumka nie jest krzywo wsadzona. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 dokładnie, zerknij na gumkę i dystanser. Quote Link to post Share on other sites
dazzoth Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 ok, aczkolwiek gumka byla wymieniana przez specshop także powinna hulać elegancko. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Rzekłbym standard :) Masz 2 opcje - zmiana dystansera ,albo wymiana komory. Innym rozwiazaniem jest też....uzywanie cięzszych kulek :) ale to nie rozwiązanie problemu tylko leczenie objawów. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dazzoth Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 no tak, ale jeśli bym uzywał cięższych kulek to zasięg mi sie nie zmniejszy? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 w tym AK, powinieneś mieć jakieś +400fps, wiec kulki 0,25 a nawet 0,28 są wskazane. Jeśli się mylę, przepraszam. P.S nie jeden element wkładany przez sklep szwankuje, poza tym gumka mogła ulec uszkodzeniu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Za lekkie kulki, założyli stokowy dystanser który był z gumą, on jest bardzo duży, guma bardzo miękka i świetnie kręcąca. Użyj cięższych kulek Luke, nic Ci nie spadnie, za to celność Ci wzrośnie i skupienie i może przejdziesz na jasną stronę mocy i na singla, a nie spray&pray ;-). nie wiem z czego strzelasz, ale ja od 290 fpsów w górę, do żadnej ze swoich replik nie używam kulek lżejszych niż 0,28g, a nie mam mocniejszej niż 370 ;-). P.s. Tak na marginesie Boyi RK to nie jest TANIA REPLIKA. A temat o nim masz w 2 klasie. Quote Link to post Share on other sites
dazzoth Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 (edited) dystanser tez wymienili, moze faktycznie cięższe kulki bedą lepsze, aczkolwiek dam znajomemu zeby sie przyjrzał gumce i dystanserowi. Replika ma chyba 360 fps- bede musial sprawdzic na chrono. A co do działu to faktycznie nie w tym napisałem, mam nadzieję że może mod działu go przeniesie w odpowiednie miejsce :) Edited March 29, 2011 by dazzoth Quote Link to post Share on other sites
dazzoth Posted May 6, 2011 Author Report Share Posted May 6, 2011 wina dystansera który jest faktycznie duży, gumka byla dobrze założona. kupiłem kulki 0,28 i jest dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts