Kolczu Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Mam zagwozdkę. Otóż gogle jakieś skombinuję sobie [ ESS ], problem mam natomiast z dobraniem reszty. Zastanawiam się, czy coś takiego na ochronę TWARZY wystarczy ? Zakrywa szyję itd.. Tylko wydaje mi się, że będę potrzebowal kasku do tego. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 To na pewno lepsze od arafatek itd. Dobrze przylega. Ciekawa opcja. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Przykro mi, ale maska neoprenowa jest kiepska. Nie dość że ty się ugotujesz, to na dodatek gogle będą parowały jak szalone. Arafatka daje porównywalną ochronę a gogle nie parują przy tym tak bardzo. Choć i tak polecam maskę z siatki. Ochrona niemal idealna i zerowe parowanie. Co do kasku to zainteresuj się produktami Pro-teca. Relatywnie tanie i koszerne. Edited April 1, 2011 by Nath Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 To na pewno lepsze od arafatek itd. Dobrze przylega. Ciekawa opcja. To, że dobrze przylega to raczej wada. Biegałeś wiosną / latem w czymś takim? Nawet luźna arafatka to może być za dużo. @Kolczu a czemu musisz mieć koniecznie ochronę na twarz? Jeżeli nie pracujesz jako model to w razie czego czerwone kropki od czasu do czasu Ci nie powinny przeszkadzać. Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Do CQB ochrona twarzy przydaje się, żeby nie stracić zębów... Ale jeśli autor tematu gra w terenie zalesionym i nie spodziewa się strzałów, z bardzo bliska, to z maski mógłby zrezygnować, na pewno bez niej będzie wygodniej. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 3 lata się strzelam i nigdy nie dostałem w ryja. Jedynie dwa razy w szyje (żadnego śladu) szanse relatywnie niewielkie przy zabawie w lasach. Zaś co do tej neoprenowej kominiarki to się w niej udusisz, nic nie będziesz widział bo okulary będą parować. Tak więc jak poprzednicy polecam maski siatkowe jeśli tak bardzo boisz się kulek lecących Ci w twarz, możesz ją wykonać nawet sam. A jak? Poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 3 lata się strzelam i nigdy nie dostałem w ryja. Jedynie dwa razy w szyje (żadnego śladu) szanse relatywnie niewielkie przy zabawie w lasach. Zaś co do tej neoprenowej kominiarki to się w niej udusisz, nic nie będziesz widział bo okulary będą parować. Tak więc jak poprzednicy polecam maski siatkowe jeśli tak bardzo boisz się kulek lecących Ci w twarz, możesz ją wykonać nawet sam. A jak? Poszukaj. Więc w Twoim środowisku ludzie najwidoczniej bardzo uważają. Ja nie pamiętam strzelanki, bym nie dostał w głowę/szyję. Od zawsze mam brassguarda i shemagha i dzięki temu czuję się bezpiecznie, bo nikt nie lubi kasy na nowe ząbki wydawać. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Hmm ja kupię sobie coś takiego ale tylko dlatego, że posiadają ochronę uszu. Jeśli koniecznie chcesz ochronę na twarz to lepsze od twojej opcji będzie TO . Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 To już kup sobie maskę ghosta z mw2 :D wgl ja tylko używam arafatki albo czasami nic nawet bo mi jest nie potrzebne bo rzadko dostaję w szyję, co do hełmów tez nie używam wole jakiegoś boonie hat ;) a co do okularów to guarderów używam z TG dobre okularki polecam :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Kołczu zdecydowanie najlepiej będzie chronił pełny hełm od zbroji płytowej, albo przynajmniej przyłbica spawalnicza. Oddezwij sie do mnie na gg to ci dam pomierzyć i Bata i Stalkery i pełną maskę z AoT. Zobaczysz w czym ci będzie najwygodniej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 a co do okularów to guarderów używam z TG dobre okularki polecam :) Z taiwangun? To ja Ci radzę je przetestować bo jest ryzyko, że koło guardera to nie leżało. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Testowałem repliką 450 fps czy więcej i się trzymają nawet ryski nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Strzel sobie serie w oprawki swoich "Guarderów" z tych "450 fps czy więcej" i zobacz efekt. Może być nieprzyjemny. Tak się składa, że ja mam markowe i wytrzymują, ale w magiczny sposób wyskakuje mi szybka... Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Spoko jak coś się z nimi stanie będę je używał jako okulary przeciw słoneczne <lol2> kupi się coś wtedy fajnego ze specshopa ;] Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Jak cos sie z nimi stanie i bedziesz mial pecha, to nie bedziesz juz wiecej potrzebowal okularow przeciwslonecznych. Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, czy do tej maski będą pasowały gogle ESS ? W rozumieniu praktycznym [ czy będą wygodnie leżały etc. ] Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 kumpel miał google ess i tą maskę i musiał google zakładać na maskę w sensie że nachodziły na nią ale to w niczym mu nie przeszkadzało. Quote Link to post Share on other sites
serdelq Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Taa ale mam do nich zapasowe szkła :D Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted April 1, 2011 Author Report Share Posted April 1, 2011 To dobrze, to pewnie kupię tą maskę. Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Kup gaiter necka :) Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Widzę, że ciężko zrozumieć o co chodzi. Pierwsza kulka pozbawia okularki od Guardera szkiełek, a kolejna pozbawia Ciebie oka. Przyjemnie? Kilka tygodni temu na strzelance kolega dostał w okularki Guardera, według wszelkiego prawdopodobieństwa oryginał. Szybka natychmiast wypadła. Gdyby dostał serią, już nie miałby jednego oka. NIE KUPUJCIE OKULARÓW GUARDERA ANI ICH KOPI, GDYŻ MOŻE SIĘ TO SKOŃCZYĆ TRWAŁYM KALECTWEM. I nie kupujcie ŻADNEJ ochrony wzroku z taiwanguna. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Taa ale mam do nich zapasowe szkła :D ale beton... Quote Link to post Share on other sites
luis Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 (edited) Od kilku miesięcy zacząłem używać maski ochronnej na twarz. Niestety, w Pomorskiem coraz więcej "asów CS-a" mających 480 fpsów i grzejących seriami, a wstawienie dwóch górnych jedynek, kosztuje nie mało. Polecam Ci maskę kupić od gościa o ksywie Viamortis (na tym forum). Maski te nie są drogie. Do zalet należą, brak pocenia się (jak ma to w zabudowanych maskach, owiniętej arafatce, czy założonym neoprenie), do maski pasują gogle bolle x 800, a także okulary ochronne Uvex (sprawdzone przeze mnie osobiście). W masce tej spokojnie składam się do strzału i celowania przez lunetę ACOGa. Ta maska w naszym kraju dostępna jest pod nazwą STALKER gen.2. Edited April 8, 2011 by luis Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Taa ale mam do nich zapasowe szkła :D Tia i zapasowe oczy Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Już lepsze by były rolki od papieru toaletowego, owinięte siatką jednorazówką... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts