Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Przykro mi, ale maska neoprenowa jest kiepska. Nie dość że ty się ugotujesz, to na dodatek gogle będą parowały jak szalone. Arafatka daje porównywalną ochronę a gogle nie parują przy tym tak bardzo. Choć i tak polecam maskę z siatki. Ochrona niemal idealna i zerowe parowanie.

Co do kasku to zainteresuj się produktami Pro-teca. Relatywnie tanie i koszerne.

Edited by Nath

To na pewno lepsze od arafatek itd. Dobrze przylega. Ciekawa opcja.

To, że dobrze przylega to raczej wada. Biegałeś wiosną / latem w czymś takim? Nawet luźna arafatka to może być za dużo.

@Kolczu a czemu musisz mieć koniecznie ochronę na twarz? Jeżeli nie pracujesz jako model to w razie czego czerwone kropki od czasu do czasu Ci nie powinny przeszkadzać.

Do CQB ochrona twarzy przydaje się, żeby nie stracić zębów... Ale jeśli autor tematu gra w terenie zalesionym i nie spodziewa się strzałów, z bardzo bliska, to z maski mógłby zrezygnować, na pewno bez niej będzie wygodniej.

3 lata się strzelam i nigdy nie dostałem w ryja. Jedynie dwa razy w szyje (żadnego śladu) szanse relatywnie niewielkie przy zabawie w lasach. Zaś co do tej neoprenowej kominiarki to się w niej udusisz, nic nie będziesz widział bo okulary będą parować. Tak więc jak poprzednicy polecam maski siatkowe jeśli tak bardzo boisz się kulek lecących Ci w twarz, możesz ją wykonać nawet sam. A jak? Poszukaj.

3 lata się strzelam i nigdy nie dostałem w ryja. Jedynie dwa razy w szyje (żadnego śladu) szanse relatywnie niewielkie przy zabawie w lasach. Zaś co do tej neoprenowej kominiarki to się w niej udusisz, nic nie będziesz widział bo okulary będą parować. Tak więc jak poprzednicy polecam maski siatkowe jeśli tak bardzo boisz się kulek lecących Ci w twarz, możesz ją wykonać nawet sam. A jak? Poszukaj.

Więc w Twoim środowisku ludzie najwidoczniej bardzo uważają. Ja nie pamiętam strzelanki, bym nie dostał w głowę/szyję. Od zawsze mam brassguarda i shemagha i dzięki temu czuję się bezpiecznie, bo nikt nie lubi kasy na nowe ząbki wydawać.

To już kup sobie maskę ghosta z mw2 :D wgl ja tylko używam arafatki albo czasami nic nawet bo mi jest nie potrzebne bo rzadko dostaję w szyję, co do hełmów tez nie używam wole jakiegoś boonie hat ;) a co do okularów to guarderów używam z TG dobre okularki polecam :)

Kołczu zdecydowanie najlepiej będzie chronił pełny hełm od zbroji płytowej, albo przynajmniej przyłbica spawalnicza.

Oddezwij sie do mnie na gg to ci dam pomierzyć i Bata i Stalkery i pełną maskę z AoT. Zobaczysz w czym ci będzie najwygodniej.

Widzę, że ciężko zrozumieć o co chodzi.

Pierwsza kulka pozbawia okularki od Guardera szkiełek, a kolejna pozbawia Ciebie oka. Przyjemnie?

Kilka tygodni temu na strzelance kolega dostał w okularki Guardera, według wszelkiego prawdopodobieństwa oryginał.

Szybka natychmiast wypadła. Gdyby dostał serią, już nie miałby jednego oka.

NIE KUPUJCIE OKULARÓW GUARDERA ANI ICH KOPI, GDYŻ MOŻE SIĘ TO SKOŃCZYĆ TRWAŁYM KALECTWEM.

I nie kupujcie ŻADNEJ ochrony wzroku z taiwanguna.

Pozdrawiam,

Laokoon

Od kilku miesięcy zacząłem używać maski ochronnej na twarz. Niestety, w Pomorskiem coraz więcej "asów CS-a" mających 480 fpsów i grzejących seriami, a wstawienie dwóch górnych jedynek, kosztuje nie mało. Polecam Ci maskę kupić od gościa o ksywie Viamortis (na tym forum). Maski te nie są drogie. Do zalet należą, brak pocenia się (jak ma to w zabudowanych maskach, owiniętej arafatce, czy założonym neoprenie), do maski pasują gogle bolle x 800, a także okulary ochronne Uvex (sprawdzone przeze mnie osobiście). W masce tej spokojnie składam się do strzału i celowania przez lunetę ACOGa. Ta maska w naszym kraju dostępna jest pod nazwą STALKER gen.2.

Edited by luis