The_Musician_Military Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Wie może ktoś czy jest jakiś obóz gdzie jedzie się tylko na strzelanki , bez nauki taktyki itd .(chcę tylko wiedzieć czy takie coś istnieje) poniżej 16 roku życia ? Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 W ferie z kolegami możesz się postrzelać codziennie. Takich obozów nikt nie robi bo i po co? Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 (edited) Witam, co sądzicie o Braterstwie broni (...) w Dziwnówku? Edited February 11, 2014 by Quzodor Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 słyszałem o obozie w którym są dwie grupy dpm flecktarn do której bym dołączył jak mam multicama Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 A dlaczego nie pytasz organizatorów tylko forum? Jak się boisz przez telefon to napisz maila. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Zapewne dołączyłbyś do gimbusów. Oni nie strzelają, nie bawią się w "bushcraft". Dołączywszy do nich, całe dnie spędzałbyś ucząc się pisowni i gramatyki, natomiast w wolnych chwilach pisałbyś elaboraty o dużej literze na początku zdania i panegiryki na cześć przecinków, znaków zapytania i innych spraw związanych z szeroko rozumianą interpunkcją. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 To chyba zadania dla jeńców - gimbusów na milsimach. Albo elaborat albo ujawnienie pozycji swojej HQ. Quote Link to post Share on other sites
AREK99999 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 A co z szkoleniem snajperów chodzi mi o Bornie Sulinowo dobrze uczą/tłumaczą czy są do "cenzura" i lepiej szkolić sie na sztórmowca Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Mam pytanie do wszystkich którzy jeżdżą na obozy ASG/Militarne/Survivalowe itp. co was najbardziej interesuje po za strzelaniem, tzn jakie zajęcia. Kolejna sprawa czego nie lubicie i wg was psuje zabawę? Quote Link to post Share on other sites
FIASadhu Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Witam, nie jestem pewny czy piszę w dobrym temacie, ale żadnego bardziej odpowiedniego nie znalazłem; Mam parę pytań w sprawie sytuacji prawnej w Polsce na temat pracy na obozach w których są elementy asg. Może ktoś lepiej doinformowany odpowie. Czy aby pracować w takim ośrodku wypoczynkowym potrzebuje kursu asg? Jeśli nie ma stricte kursu asg to czy asg podlega pod kurs strzelectwa albo paintballa? Czy takie ośrodki potrzebują jakiejś zgody z kuratorium aby prowadzić taką działalność? Co jeśli w przyszłości chciałbym sam założyć jakąś firmę która będzie organizować strzelanki asg dla zielonych (tak jak to robią ludzie od paitballa) to jakich uprawnień potrzebuje? z góry dziękuję za odpowiedzi :icon_smile: Ja prowadzę takie obozy ( http://www.kadet-ok.com.pl/produkt/oboz-militarny-13-17-lat/ ) i mogę rozwiać Twoje wątpliwości. 1. Każdy obóz młodzieżowy odbywający się w czasie wolnym od szkoły, musi być zgłoszony do kuratorium; 2. Aby móc zgłosić obóz w kuratorium musisz mieć Wpis do Rejestru Organizatorów i Pośredników Turystyki (Urząd Marszałkowski), a także gwarancję ubezpieczeniową; 3. Nie ma oficjalnych papierów instruktora ASG, musisz mieć własny regulamin ASG, z którym zapoznajesz uczestników, co pisemnie potwierdzają oni i ich opiekunowie; 4. Sprzęt ASG i wszystkie elementy ochronne (okulary, rękawice) powinny mieć stosowne atesty. 5. Jako opiekun grupy młodzieży powinieneś mieć uprawnienia wychowawcy (ukończone 18 lat i przynajmniej średnie wykształcenie). 6. Nie wspomnę o obostrzeniach sanitarnych i przeciwpożarowych jakie musi spełniać obiekt, w którym śpią uczestnicy, bo to zupełnie osobny temat. Quote Link to post Share on other sites
DeusEx Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Cześć wszystki, mam pytanie, czy na te obozy trzeba zabierać swoje własne repliki? Jestem totalnym żółtodziobem i nie wiem czy chce na sam początek wydawać trzy stówy na replike bo nie jestem jeszcze pewien czy mi się to spodoba. Quote Link to post Share on other sites
hardox Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Na większość (jeśli nie wszystkie) nie wymagana własna replika, można wypożyczyć. Lecz, jak koledzy wcześniej opisywali, zazwyczaj te z wypożyczalni to sklejane śliną i izolką (nie bierz tego dosłownie, oczywiście) cymki i inne repliki za >400 PLN. Oczywiście za wszelkie szkody (które wystąpią zapewne prędzej czy później) TY ponosisz odpowiedzialność, więc wybór jest chyba oczywisty. Quote Link to post Share on other sites
pitek130 Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) Cześć. Mam pytanie odnośnie obozu Almaturu w Bornem i obozów Kompasu. Jest nas trzech w wieku 16/17 lat, bierzemy udział w wielu strzelankach i wiemy, że najważniejsze jest bezpieczeństwo i ochrona ciała. Jesteśmy na polu walki odpowiedzialni i uważni, mamy już trochę obyć za ASG i nie jesteśmy żółtodziobami. Problem jest w tym że jestem snajperem z powołania i mam snajperkę ok. 600 fps. (koledzy maja cymy .28). Czy będę mógł uczestniczyć w strzelankach z taką snajpą? Jakiej jakości jest wypożyczany sprzęt i ile kosztuje takie wypożyczenie? Edited May 5, 2014 by pitek130 Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Nie pytaj nas, tylko czytaj regulamin obozu. Quote Link to post Share on other sites
popcol Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Witam ! W te lato zamierzam razem z dwójką przyjaciół wybrać się na obóz asg w Rucianej Nidzie. Z opini ludzi których znam to warunki zakwaterowania są bardzo dobre. Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego obózu szczególnie jak ktoś był http://www.kolonieiobozy.net/mazury-oboz-asg-dla-dzieci-na-mazurach-oboz-pierwsze-starcie :) Quote Link to post Share on other sites
adrian1509 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Ja z trzema kolegami jedziemy do Bornego w terminie 11-21.07. Mam nadzieje, że będzie super :) Quote Link to post Share on other sites
pitek130 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Adrian, ja też jadę do Bornego w tym terminie (chyba z jednym kolegą ale nie jestem pewny) to może się spotkamy. Quote Link to post Share on other sites
adrian1509 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Nie może tylko na pewno jak w tym samym terminie :) Quote Link to post Share on other sites
pitek130 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 No tak :D Miło będzie zobaczyć w Bornem gębę stąd :) To się tam jakoś rozpoznamy, już niedługo w sumie. Quote Link to post Share on other sites
pitek130 Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Dzisiaj zakończyliśmy drugi turnus, było kapitalnie :) Za rok spróbujemy jeszcze raz (a może i wcześniej). Szczególnie pozdrawiam Piotrka, Michała, Bliźniaków, Wojtka, Michała, Sebastiana, Artura i Szopena. Dzięki za świetne towarzystwo chłopaki :) Quote Link to post Share on other sites
12matQ Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Co sądzicie o obozie asg z kompasu? Quote Link to post Share on other sites
profeszynalist Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Ciekawe moze skorzystam. Quote Link to post Share on other sites
VonBombke Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Na Dolnym Śląsku pojawił się nowy projekt obozów ASG organizowanych przez firmę ARTE CAMP, wywodzącej się z wrocławskiej społeczności airsoftowej. Obóz młodzieżowy EXPLORER 2015 Strona projektu - http://artecamp.pl/ link do wydarzenia na FB: https://www.facebook...80170812092866/ Wszystkim chętnych zapraszamy do kontaktu. [ogłoszenie za zgodą redakcji portalu] Quote Link to post Share on other sites
Suchy-Wilk Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Ja polecam wszystkie obozy Vouge Travel. Byłem 3 razy i nie żałuję ;) http://voguetravel.pl/obozy-nad-morzem = tutaj daje link bo jest kilka ofert asg ;) Quote Link to post Share on other sites
Ferdynand Kiepski Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 Witam mam takie pytanie czy ktoś był lub będzie na obozie asg "Borne Sulinowo - Nie tylko dla orłów - obóz militarny ASG" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts