Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanko czy są jakieś obozy ASG dla osób powyżej 18 roku życia? Wiem że są zloty itp ale chodzi mi o takie jak np są na stronach obozów młodzieżowych czyli trwające około 10 dni.

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obóz powyżej raczej nie kwalifikuje się pod "Obóz ASG".

Dorośli są z reguły na tyle ogarnięci, żeby zorganizować sobie czas samemu.

Posted

W takim razie wogóle po co dorosłym "Obóz ASG" lepiej zrobić tak jak napisał Foka poprostu się zebrać i zagospodarować sobie urlop we własnym zakresie, z własnym programem i własnymi wymogami.

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

No wiesz, parę lat temu na studiach mojemu wykładowcy się coś pokiełbasiło i zażądał od kolegi usprawiedliwienia nieobecności z podpisem rodzica. Szczegół, że kolega miał wtedy ukończone 36 lat...

Pewnie wkradł się jakiś błąd, mieli standaryzowany szablon i coś sknocili przy przepisywaniu.

Posted

No tak, mały błąd wcześniej obóz był robiony dla 16+ dlatego wymagana była zgoda rodziców, w tym roku z powodu przyznania Obozowi, nalotu śmigłowcem i w związku z tym duży nacisk na szkolenie desantowe, wymagamy pełnej odpowiedzialności za siebie plus oczywiście oświadczenie o świadomości ryzyka poniesienia urazów.

Posted

A co ma piernik do wiatraka, kwestia noszenia mundurów to jedno, a obozy ASG to drugie. Nie martw się myślę, że wątpliwości wszystkie ogarnę.

Człowieku komuś tak niewiarygodnemu jak ty, to bym nawet psa nie pozwolił pogłaskać a co dopiero ludzi szkolić :sciana:

To jest ten piernik i wiatrak.

Posted
Człowieku komuś tak niewiarygodnemu jak ty, to bym nawet psa nie pozwolił pogłaskać a co dopiero ludzi szkolić :sciana:

To jest ten piernik i wiatrak.

Hmm z tego co wiem to użytkownik duront był zainteresowany obozem nie Ty, więc oszczędź sobie przygrywki bo jedno do drugiego nic nie ma...

Poza tym na odpowiedź pisemną z urzędu się czeka więc wrzuć na luz.

Posted

Byłem na czterech poprzednich obozach i tym razem też się wybieram.

Dla wszystkich zainteresowanych: POLECAM!

Obozy są fantastycznie przygotowane, merytoryka zajęć na bardzo wysokim poziomie, kompetentni instruktorzy, czas wypełniony w każdej minucie do tego smaczek życia koszarowego na rzeczywistej jednostce wojskowej (nie byle jakiej z resztą ;) ). Czego więcej potrzeba?

Organizatorem jest Młodzieżowa Sekcja Wojskowa przy Związku Polskich Spadochroniarzy więc nie osoba prywatna @AnR

@ Beduin wpadnij na obóz, serio piszę, przekonasz się, że naprawdę jest ok.

Posted

Organizatorem jest Młodzieżowa Sekcja Wojskowa przy Związku Polskich Spadochroniarzy więc nie osoba prywatna @AnR

No, i oczywiście wszystko w formie charytatywnej i nikt na tym nie zarabia.

Posted

No tak AnR to jest inicjatywa MSW ZPS organizowana "po kosztach" nie jako akcja komercyjna, dlatego jej cena jest 3 x mniejsza niż inne reklamowane tutaj imprezy. Rozumiem, że trudno w to uwierzyć, i bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Nawet gdyby MSW ZPS na tym zarabiało to też nic w tym złego niema , byle płacić podatki :)

Posted

A "instruktorzy" oczywiście w formie wolontariatu? Nie szalej, co? Już pokazałeś jakim jesteś miszczem. Teraz będziesz w ekonomi brylował?

Pytam wprost. Bo ja, żeby cokolwiek zareklamować tutaj musiałem mieć zgodę właścicieli portalu. A tutaj proszę bardzo.

Posted

ale to nie jest reklama tylko uprzejma odpowiedź na pytanie, gdybyśmy chcieli reklamować dałbym link do listy zgłoszeń i ustalenia wszystkich szczegółów i zapisów tak jak zrobiły osoby udostępniających te linki w podobnym temacie:

http://www.almatur.pl/borne-sulinowo-nie-tylko-dla-orlow-oboz-militarny-asg-12-18-lat__%A3POB~ANI_ASG__lato.html

http://www.sun-sport.pl/obozy-kolonie-wiele-lato-2011/zielone-pieko-oboz-survivalowo-asg-12-17-lat.html

http://www.ecotravel.pl/oferta,11454466,polska,ustka,ow-baltyk-pomorze-srodkowe-ustka,oboz-asg.pdf

I tak instruktorzy pracują za darmo (oprócz kosztów wyżywienia, ubezpieczenia i dojazdu, chyba nikt nie oczekuje, że będą jeszcze dopłacać), akcja robiona w starym stylu airsoftowcy dla airsoftowców. Z tym, że na zdecydowanie wyższym poziomie, dzięki uprawnieniom naszego związku i dobrej woli innych zaprzyjaźnionych osób i instytucji zaangażowanych w organizację takich jak MON, Kapap Polska ze wsparciem medialnym Polski Zbrojnej, SpecialOps, MMS Komandos.

Nikogo nie namawiam do przyjazdu, lista jest już dawno zamknięta i proszę o niezapisywanie się. Z resztą w związku z poważnymi zajęciami i użyciem śmigłowców i łodzi motorowych wolę pracować z weteranami poprzednich edycji. Proszę też się nastawiać w przyszłym roku, bo nie wiem czy się odbędzie, sprawa będzie zależeć, czy zostanę ponownie wysłany do Afganistanu.

Posted

AnR@ 600 PLN za 7dni. W tym noclegi, 3 posiłki dziennie w stołówce (nie mre czy inne arpole), cały dzień z motorówką na zalewie, cały dzień alpinistyki (na sprzęcie organizatora), przejazdy między obiektami do ćwiczeń, pirotechnika, śmigło, 3-4 instruktorów (zawodowców z branży), legalne obiekty do ćwiczeń itd.

Jeśli im (organizatorom) coś z tego zostaje to mi to nie przeszkadza :) Na pewno mercedesów sobie nie kupią za chajs z obozu ;)

Posted

No tak, Sebastian jeszcze nie wiesz, że teraz zakupiliśmy SKEDa i sporo nowoczesnego sprzętu do ratownictwa taktycznego. Dzięki nowym obiektom na jednostce wiele z wysokościówki zrealizujemy na Ośrodku Szkolenia Desantowego. Dowiedziałem się, że są jeszcze rosomaki, zobaczymy czy uzyskam zgodę na ich prezentacje lub użycie w ćwiczeniach na Florydzie.

Posted
Pytam wprost. Bo ja, żeby cokolwiek zareklamować tutaj musiałem mieć zgodę właścicieli portalu. A tutaj proszę bardzo.

Widzisz gdzieś reklamę ? Oddzielny temat z informacją ? Listę chętnych ?

Posted (edited)

Widzisz gdzieś reklamę ?

Nie w ogóle... :hahaha:

No tak, Sebastian jeszcze nie wiesz, że teraz zakupiliśmy SKEDa i sporo nowoczesnego sprzętu do ratownictwa taktycznego. Dzięki nowym obiektom na jednostce wiele z wysokościówki zrealizujemy na Ośrodku Szkolenia Desantowego. Dowiedziałem się, że są jeszcze rosomaki, zobaczymy czy uzyskam zgodę na ich prezentacje lub użycie w ćwiczeniach na Florydzie.

Wisi mi jakie zasady w zakresie ogłoszeń ustala Redakcja i jak je egzekwuje.

Nie oceniam formy działalności, o której mowa w ww. cytacie, ani jej merytorycznego poziomu.

Ale na litość - nie wmawiajcie nam, że czarne jest białe, a białe jest czarne!

Chociaż, czego innego można się spodziewać po hunwejbinach wiadomego osobnika...

Edited by Kuba
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...