grzechu Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 Uszyj sobie pokrowiec na throat'a na szyję a kabel od ptt schowaj pod pachę g. Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 Teraz pytanie za 100 pkt ... gdzie w POLSCE mozna wyhaczyc takiego mica? Na maycomie sprzedawca powiedzial, ze producent tych throat mic`ow od ktorego je sprowadzali splajtowal i sami do konca nie wiedza, kiedy sprowadza nowe. Jest jakies drugie zrodlo? Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 wypruć z hełmofonu? nie bedzie to "Taki" throat mic, ale zawsze bedzie no i bedzie tańszy... Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted March 2, 2005 Report Share Posted March 2, 2005 W Polsce to nie wiem ale w wakacje będę w US więc mogę zakupić i przywieźć! Pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Ok, dotarl do mnie laryngofon Iasus Noise Terminator 2 Widok ogolny: Odsloniety sam laryngofon: PTT mocowany na palec: Na razie testowalem go tylko w warunkach domowych. Slychac dobrze i wyraznie nawet szept, sluchawka tez dobrej jakosci, przekazuje czysty dzwiek. Jak na razie jestem zadowolony :D EDIT, o w morde, ale kompromitacja :( Palec na spuscie Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Szkurde! Laryngofon FireFox ma mniejszą wtyczkę niż np. gniazdo w First Austria i trzeba kombinować przejściówkę którą wcale nie tak łatwo wykombinowac ani zrobić! Mam nadzieję że dzisiaj będę miał już przejściówkę to potestuję throata pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
GWNh_Strap Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Foka! Jakie masz wtyczki (końcówki)przy tym larynxie? Tzn jakiego radia używasz i czy pasują bez problemu. Widziałem je na RW i podejrzewam, że mogę mieć problemy z dopasowaniem go do swojego Maycoma. Poza tym, wygląda nieźle, choć mam trochę mieszane uczucia, co do palcowego PTT. Ale tylko na wyrost i wizualnie. Daj znać jak sprawwdził sie w polu. P.S. U kogo, jak u kogo, ale u Ciebie palec na spuście..... łoj! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 17, 2005 Report Share Posted March 17, 2005 Foka! Jakie masz wtyczki (końcówki)przy tym larynxie? Tzn jakiego radia używasz i czy pasują bez problemu. Widziałem je na RW i podejrzewam, że mogę mieć problemy z dopasowaniem go do swojego Maycoma. Maja Maycomowe :) Wtyczka 2-pin. Ale mozna zamowic tez 1-pin, sa dwie wersje. Problem (dla mnie) w tym ze z Maycomem dziala super a z Intekiem nie chce... a Maycoma mam tylko LPD, a Maycom Polska nie ma juz (i nie bedzie mial) Maycomow PMR... i mam problem :( Poza tym, wygląda nieźle, choć mam trochę mieszane uczucia, co do palcowego PTT. Ale tylko na wyrost i wizualnie. 1. mozesz odlaczyc ten przycisk (nie jest na stale tylko wlacza sie go jako przejsciowke miedzy radio a zestaw) i uzywac radia z VOXem. Poza tym PTT nie jest na stale z ta opaska na palec - to jest zwykly kawalek gumki pod ktory sie wklada przycisk, wiec mozesz go sobie izolka przymocowac gdzie tylko chcesz, albo (ja mam taki zamiar) dorobic wieksza obudowe i nosic go na kamizelce. P.S. U kogo, jak u kogo, ale u Ciebie palec na spuście..... łoj! wrrrrrrrrr :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 18, 2005 Report Share Posted March 18, 2005 grzechu: to będzie taki jak ma foka? ile na złowtówki wyniesie: laryngofon, ptt, pokrowiec ??? Foka: ile dałeś?? bo mi sie ten podoba :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted March 18, 2005 Report Share Posted March 18, 2005 Nie to nie będzie taki jak ma foka ale może być! Mów co chcesz a postaram Ci się to przywieźć! A co do FireFoxa to wciąż mam porblem z przejściówką! Jakby ktoś znający się dobrze na elektronice się do mnie odezwał to byłbym bardzo wdzięczny! pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 Foka:ile dałeś?? bo mi sie ten podoba :D Przeciez w poscie ze zdjeciami dalem do niego linka. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 ale ile zł razem z przesyłką :?: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 to byla wieksza paczka a nie tylko laryngofon i wysylany przez kumpla z USA. Sklep sprzedaje tylko na terenie USA i nie wysyla za granice. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 chyba w temacie :wink: http://www.renegaderecon.com/recon_details.php?id=480 reszta przydatnych linków w artykule. Uwaga: Large PTT 8) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 K* mac... Szkoda, ze nie znalem go 3-4 miesiace wczesniej... shit! Hmmm... A poczytales stronke, ktora podales i linki z niej? Tam jest napisane ze kosztuje "about $100". Caly komplet - z 3 roznymi PTT - http://www.cobaltav.com/throatmic.jpg Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 No... stronki dokładnie nie przeglądałem :roll: Za cenę około 100USD, pewnie znajdą się chetni :wink: , dla mnie to niestety i tak za dużo :cry: , ale sprzęcik prezentuje się pierwsza klasa :!: . Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted March 30, 2005 Report Share Posted March 30, 2005 jak by co - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46764098 nie, to nie moje nie wiem czy to to, ale lepiej jak wrzuce ;) Quote Link to post Share on other sites
Sonny Posted March 30, 2005 Report Share Posted March 30, 2005 Mam w domu polski albo radziecki jeszcze(niestety niesprawny) Jest wielko przepiurczego jajka (troszke mniejszy i spłaszczony) na krańcach ma dwie śrubki do przyręcenia przewodów Był on kiedys w takiej skórzanej opasce na szyje(dwa były) ojciec je urzywał do radiostacji gdy był w młodości w radioklubie jakimś. Ogólnie to był owiele mniejszy niż ten co ktoś przed chwilą pokazał! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Wczoraj wieczorem przyszła do mnie paczka z zestawem Comtrex :) Fajniutki laryngofon + 3 przyciski PTT (w tym duży na kamizelkę) :D Dziś zrobię fotki i wystawię :) Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Lepiej daj linka Foka co bym się też trochę na niego poślinił! A mój Firefox już ładnie działa (nie pamiętam czy o tym pisałem) - ale tylko z Motorolkami PMR pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Trochę fotek zrobionych na szybko w pracy. EDIT: A, jeszcze dodam, że na pierwszej fotce jest wtyczka od zestawu do Motoroli, a na 11otce wtyczka do zestawu do Inteka. Wtyczki są z różnych zestawów, nie z jednego :) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 A wystarczy najprostszy laryngofon z radiostacji wojskowej, taki jak np. ten: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=62256638 Ja podobny kupiłem za 16 zł. Dzisiaj taki zestaw testowałem. Wszystko działa super. Mikrofon i radio działały w trybie z VOX-em. Mikrofon nie zbiera dźwięków z otoczenia (strzały z aeg-a, itp.) Nawet czasami można mówi dosyć cicho i tez się nie włącza. Działa dopiero po docisnięciu mikrofonów do grdyki. Dzwięk jest wyraźny. Problemem było przylutowanie wtyczki, ponieważ mój laryngofon jest z radiostacji R 105. (lata 60) więc kable są tak zaśniedziałe, że w zasadzie są "sklejone" cyną a nie zalutowane. Parę uwag dotyczących użytkowania: - gumka przytrzymująca słuchawkę na uchu po jakimś czasie "wrzyna" się w czoło, - ucho pod słuchawką "poci się" dosyć szybko, - trzeba się przyzwyczaić do ucisku na gardle (odruch wymiotny), - kabel na który trzeba uważać podczas przedzierania sie między drzewami. To na początek tyle. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 Mój post (Pią Sty 07, 2005) wycięty z tematu o dużym przycisku PTT http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1049...ight=du%BFy+ptt Ja z powodzeniem używam zestawu słuchawka + laryngofon z radiostacji R-126. Słuchawka jest głośna a laryngofon czytelny dla innych przy normalnym mówieniu, przy szeptaniu jest gorzej. Zestaw jest deszczoszczelny nie wiem jak z pływaniem nie testowałem jeszcze w takich warunkach. Cena na Allegro już od 10zł. Przycisk PPT zrobiłem z obudowy z elektronika o wymiarach 47x63x22mm, w którą wbudowałem przełącznik chwilowy o średnicy 15mm niestety przy dłuższym użytkowaniu okazał się on za mały i za bardzo wystający, pozatym cena obudowy jest za duża ok. 5zł Wtedy nikt się nie zainteresił i wątpie żeby teraz to zrobił :wink: Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Trochę czasu minęło od ostatniego posta w tym temacie, ale szukając laryngofonów po necie znalałzem to: http://radiotelefony.bazarek.pl/ Jest zestaw z dużym przyciskiem PTT. Cena - 390,40zł. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Ze zdjęć wygląda, że to jest taki jak ja wyżej przedstawiłem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts