MasterOfHeavyGun Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Jak w temacie, istnieje replika tego karabinu? Bo mausery i mośki są, słyszałem nawet o Lee Enfield-zie. Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 (edited) Jak w temacie, istnieje replika tego karabinu? Bo mausery i mośki są, słyszałem nawet o Lee Enfield-zie. Niestety zdobycie jakiejkolwiek repliki graniczy z cudem. http://www.wwiiguns.com/ Americans & British weapons W zakładce z lewej znajdziesz interesującą cię replikę. Edited April 30, 2011 by Sebek74 Link to post Share on other sites
MasterOfHeavyGun Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 Ok, dzięki :) $1578.00 :icon_eek2: nawet boję się przeliczać na złotówki... ta cena to jakaś masakra. A i jeszcze pytanie które zapomniałem zadać w pierwszym poście; Czy obecnie Springfielda używa jeszcze jakaś jednostka (czy chociaż policja)? Amerykańska oczywiście. Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 O ile się orientuję, Springfield w wersji M1903A4 (wersja snajperska) była najdłużej używaną wersją tego karabinu, jednak i jej czas dobiegł końca w latach 60-tych. Ale swoich słów pewien nie jestem więc warto byłoby to sprawdzić. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Zawsze można zapytać w G&H, robią przecież customy... Link to post Share on other sites
arend Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Eeeeeee niewarto. Master nie lubi customów i replik powyżej 350 fps :biggrin: A mam tez wrażenie że G&H jakoś zawiesiło działalnośc Link to post Share on other sites
MasterOfHeavyGun Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 Coś czuje że odwzorowywanie amerykańskich żołnierzy z pierwszej WŚ będe musiał sobie odpuścić ;) Link to post Share on other sites
arend Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Raczej tak. Sprinfield z tamtej stronki to replika kapiszonowa więc raczej tylko do użycia w reko bitewnym. Repliki airsoftowej nie robi nikt. Natomiast postaraj się złapać kontakt właśnie z grupą rekonstruktorów jednostki która cię interesuje. Mozliwe że są dostępne odlewy znalowe kufi kzmków do samodzielnego wykończenia i wraz z nimi kolby. Widziałem kiedyś włożone do takiego zestawu bebechy od gazianego m700 (w zestaw od Mosina). Ale odrazu mówię, tanie i proste to nie będzie. Natomiast jeżeli ci się uda to posiadanie takiego customa stanowi nagrodę samą w sobie. Link to post Share on other sites
MasterOfHeavyGun Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Myślę że narazie sobie odpuszcze. Tak czy siak, dzięki wszystkim za pomoc :happy: Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts