_CYPIS_ Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Witam. Mam pytanie. Wie ktoś jakiego typu cylinder zamontowany jest w tej replice? Bo nigdzie nie mogę znaleść informacji o tym. Typ 1 lufa 400mm długa współpracuje Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted October 20, 2015 Report Share Posted October 20, 2015 Odświeżę temat. Takie pytanie, czy ktoś z was montował do HK 416 Mblocka? Zmieści się tam? W mojej replice pomimo stockowej konfiguracji pękają szkielety GB. Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 Po miesiącu użytkowania HK z pękniętym czołem szkieletu GB i Mblocka mogę przedstawić wnioski. Po zainstalowaniu tego elementu poprawiła się kultura pracy GB. Replika strzela troszkę ciszej i zniknął (choć był minimalny) luz między górnym, a dolnym body. Cały układ się usztywnił, również regulacja HU sprawia pewną trudność - pokrętło ciężej chodzi. Dodam w tym miejscu, że zastosowałem Mblocka od Retro Arms. Jest on o 1 mm szerszy od Mblocka Airsoft Pro. Ma to zalety i wady. Zaletą jest całkowite wypełnienie przestrzeni wokół komory HU, wadą natomiast jest, to że trzeba przypiłować plastikową listewkę znajdującą się pod oknem wylotu łusek aby w ogóle Mblock się zmieścił. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 23, 2015 Report Share Posted November 23, 2015 W mojej replice pomimo stockowej konfiguracji pękają szkielety GB. Hej Hans :icon_cool: Same z siebie nie powinny tak pękać, musisz mieć tam dobre przewiewy. Sorbo i dobre uszczelnienie układu powinno załatwić sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Witam. Wczoraj dostałem nowe gfg12 i mam problem z magazynkiem hicap który był w zestawie. Nie chwyta go zaczep i wylatuje cały czas z gniazda. Jak to ogarnąć? Podpiłować wgłębienie w magazynku czy macie inny sposób? Witam. Wczoraj dostałem nowe gfg12 i mam problem z magazynkiem hicap który był w zestawie. Nie chwyta go zaczep i wylatuje cały czas z gniazda. Jak to ogarnąć? Podpiłować wgłębienie w magazynku czy macie inny sposób? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Dobra, ogarnalem to, magazynek wchodzi...czasami. problem tkwi w tym metalowym elemencie do ktorego wchodza kulki (ta taka rurka) w gniezdzie magazynka, jest lekko obrocony i po prostu magazynek sie blokuje Da sie go jakos obrocic samemu? Slabo sie na tym znam i nie chce niepotrzebnie rozkrecac repliki Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 (edited) Pany? Tak, mega głupie pytanie. Macie jakiś patent na przykręcenie śruby prowadnicy kolby, do prowadnicy sprężyny w GB? Śruba nie chcę się prosto ustawić i błąka się tuż przed wejściem do prowadnicy. Edyta: Tak, chodzi o HK416 GFC Edited January 26, 2016 by blysk Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Długi krzyżak z magnesem na czubku :D Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Mam samochodowe śrubokręty które są bardzo długie i z końcówką magnetyczną. Śrubka krzywo się ustawia a z powodu budowy repliki, nie jestem w stanie ustawić tej śrubki poprawnie. Dodam tylko że nie miałem tego problemu z innymi emkopodobnymi konstrukcjami. :D Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 Ma ktoś patent na latający stockowy magazynek? Często u mnie jest tak luźno że nie podaje kulek. Muszę kupić inny, jeśli tak to jaki, żeby siedział sztywno? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 Gładka strona rzepu. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 Gładka strona rzepu. Ok załatwiłem już sprawę kawałkiem tektury :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts