Amadem Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 hmmm.. przykra sprawa. Nawet na imadle nie poszlo. Nic dodać, nic ująć. Poddaje się już :icon_exclaim: To sprzedaj Vincentowi.. :icon_biggrin: A tak serio to daj to komuś na warsztat, najlepiej jakiemuś hardkorowemu koksowi bo musi pójść. Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 heh. nie oddam jej nikomu :) prędzej hardkorowy koksu połamie uppera na imadle :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Obejrzyj sobie dokładnie czy to nie jest skręcone na czerwony locktite (klej do gwintów). Jeśli jest to należy delikatnie podgrzać i dopiero wtedy odkręcać, bo inaczej to nawet hardkorowy koksu nie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Problem jest w tym, że tam sie nic nie zobaczy. Gwint jest od strony body. Edited July 31, 2012 by jazzriba Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 (edited) Kurde faja to podgrzej to lekko i spróbuj odkręcić. Szczerze to sprawa z Loctite wydala mi się tak oczywista, ze o podgrzewaniu nawet nie pisałem.. BTW Pidżej weź tą całą telenowelę wywal jak będziesz miał chwile. ^^ Edited July 31, 2012 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 (edited) Od kilku tygodni w preorderze dostępne jest M4 w wersji 2012. Posiada ono wszystkie ulepszenia, które uwzględniono w Hk416: - poprawiony mechanizm Bolt Stop, - metalowa komora HU, - poprawione suwadło, Więcej zdjęć: Edited August 20, 2012 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
=Vincent= Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Ra tech sprzedaje stalowego bolta i lufę. wersja custom wyjdzie tyle co stock w pl Quote Link to post Share on other sites
_OskaR Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Na wgcshop HK416 ASIA version to jakaś wersja tylko na ich rynek, z jakimś downgrade, kolorowym tłumikiem płomienia czy jak? "Normalnych" wersji jakoś nie widać. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 To jest dokładnie ta sama wersja co wcześniej tylko dopisali Asia version. Na pytanie dlaczego Asia, WGC samo dokładnie nie potrafiło odpowiedzieć. "Po prostu Asia spec i tyle". Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Macie jakiś pomysł dlaczego na semi czasami mam kilka strzałów (przy jednym naciśnięciu spustu)? I mam jeszcze jedno pytanko: czy to, że replika nie łapie BC po ostatniej kulce to sprawa wyrobionego bolta w tym miejscu? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 1. Zrób "Function Check" http://www.youtube.com/watch?v=S6nE5wSpks4&feature=related 1. Przeładuj i umieść Selector na pozycji Safe. Wciśnij spust (Trigger). Jeśli kurek (Hammer) się nie zwolnił to jest OK. 2. Zmień Selector na Semi. Naciśnij spust. Kurek powinien zostać zwolniony. 3. Przytrzymując palec na Spuście, przeładuj. Powoli puść spust, powinieneś usłyszeć "klik", ale Kurek nie powinien zostać zwolniony. Naciśnij spust i jeśli teraz został zwolniony kurek to jest OK. Jak działa mechanizm spustowy w AR-15 widać na tej animacji: Jeśli nie przechodzisz testu Function Check to sprawdź czy nie są starte/pęknięte: - Sear (Disconnector), - Hammer oraz Trigger ( w miejscu w którym powinny się blokować), 2. Tak, może to być sprawa startego Suwadła. Sprawdź czy Bolt Catch Plate nie ześlizguję się w miejscu styku z Suwadłem. Ew. podpiłuj tak żeby stykał się większą powierzchnią. Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Dzięki Amademie :D Wyniki Function Test: 1. Zaliczone, chociaż czuć, że hammer minimalnie się porusza. 2. Od razu gdy zmienię na semi, to hammer się zwalnia. 3. To różnie - przed chwilą zaliczone, ale teraz kurek leci od razu. Patrzałem do lowera - nic zbytnio pękniętego tam nie widzę, mogę tylko podejrzewać, że to starta niebieska część na animacji. Zrobiłem punkt trzeci na otwartym receiverze i widać, że hammer się ześlizguje. Problem z BC rozwiązałem częśćiowo - stwierdziłem, że podnosi się za nisko i podkleiłem od spodu kawałek taśmy. Poskutkowało na chwilę obecną. W wolnej chwili zamierzam pokombinować coś z suwadłem, żeby to zrobić jak trzeba. Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 A mnie interesuje czy ktoś z panów ma G36 w remake VFC\UMAREX GBB? Czy bebechy mają porównywalną wytrzymałość do tych z serii HK? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Czy ktoś z tu obecnych robił gruntowny "tuning" tej repliki z użyciem stalowych części VFC? Jaki jest orientacyjny koszt w przeliczeniu na złote? Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Siemka, Mam pytanie co do repliki VFC HK416 GBB. Czy ten o to chwyt będzie pasował do tej 416 http://www.asgshop.p...ukt.php?id=3409 ? Pisałem do asgshopu, ale odpowiedzieli, że nie wiedzą, ale raczej powinien pasować, dlatego wolałbym się upewnić. Miał ktoś może już taki chwyt i próbował go zamontować na hakaśce od VFC? Z góry dzięki! Dla ciekawych, zaryzykowałem. Trochę roboty pilnikiem i pasuje :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Razovy Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 A mnie interesuje czy ktoś z panów ma G36 w remake VFC\UMAREX GBB? Czy bebechy mają porównywalną wytrzymałość do tych z serii HK? Przyłączam się do zapytania. Quote Link to post Share on other sites
szuruburu Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Czy ktoś z tu obecnych robił gruntowny "tuning" tej repliki z użyciem stalowych części VFC? Jaki jest orientacyjny koszt w przeliczeniu na złote? Hej Gruntowny jednorazowy tuning na stal wyniesie ponad 1000PLN i w aktualnym stanie rzeczy da Ci jedynie większego kopa przy odrzucie. Jeśli rozpatrywać zmiany na stal to tylko niektóre (ścieralne) części spustu. Jeśli masz starą wersję BOLT-a to polecam zmienić na najnowszą ze stalową wkładką (posiada ona już w zestawie najnowszą wersję tłoka który też jest konieczny do prawidłowej pracy każdej HK416 z VFC) Przerobiłem już kilka patentów z moją M27 IAR Umarexa. Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 I da się to replika doprowadzić do stanu używalności tzn nie będzie się co chwile psuła po wymianie bolta ? Bo jestem zainteresowany właśnie emkami VFC (tanie magi dobre, wykonanie zewn ) a w najnowszych wersjach 2012 podobno poprawili bolta który był z tego co wiem bardzo awaryjny. I czy oprócz bolta coś jeszcze nagminie się psuje ? Quote Link to post Share on other sites
Litwinek Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Mam jedno pytanie : chciałbym kupic sobie http://gunfire.pl/pr...14-5RS-GBB.html mam pytanie do posiadaczy czy mozna odkrecic lufe(za frontem,tzw przedłózke) i zrobic wersje z lufa 10.1 ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Raczej nie, od tego była dodatkowa lufa którą można kupić dedykowana o długości 10,5'. Quote Link to post Share on other sites
Johan91 Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Lufę zewnętrzną pewnie się da odkręcić i przykręcić sam tłumik ognia, ale lufa wewnętrzna będzie wystawać. Nie wiem jak w VFC ale w WE tak jest, wszystko się rozkłada na czynniki i można konfigurować jak się chce. Quote Link to post Share on other sites
Litwinek Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 To lufe wewnętrzna jaka polecacie Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Jak to teraz jest z tymi HK? W wersji 2013 dalej są problemy z suwadłem? Pękanie itp? Bez ulepszeń nie nadaje się do dłuższego postrzelania? Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 są nadal problemy ale nie pamiętam konkretnie jakie elemnty nawalają (muszę poszperać w moim notatniku ). Natomiast dowiedziałem się ciekawej rzeczy o najnowszej wersji 2014. "HI Sorry for the late reply , the new version of HK416 is different than the previous by these several changes 1. reinforced bolt 2. Preinstalled steel hammer 3. Adding o ring at the end of the loading nozzle for better air seal 4. Changes on the connector of lower receiver and buffer tube Best Regards " wiadomość od WGCShop Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Czyli wychodzi na to, że lepiej poczekać na wersję 2014. Ciekawe tylko kiedy pojawi się w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts