drozdek96 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Witam Ostatnio wypatrzyłem na Allegro.pl magazynki od ARESa do kałącja Mid-cap w śmiesznie niskiej cenie.... potrafi ktoś to wytłumaczyć? Ktoś takie posiada? link - http://allegro.pl/magazynek-mid-cap-ak-105-kulek-ares-i1618200951.html Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 (edited) - Edited May 18, 2011 by drozdek96 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 czy ona taka niska... One są z ABSu. Quote Link to post Share on other sites
GOSmatti991 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 mam 3 takie magi, wszystkie kupiłem na specshop'ie za 30zł/szt szału nie ma, ale zawsze można się pochwalić że są "ARESowskie" :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 a jakie sensowne magazynki polecacie do AK Beta Specnaz? zależy mi na dobrym podawaniu kulek i wytrzymałości, oraz żeby za luźne nie były :D cena też żeby przystępna była Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Bardzo polecane są Cymy, ale sam ich nie miałem więc nie wiem, sam szukam dobrych midów i chyba się na nie zdecyduję. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 przy czym cymowe nie pasują do replik boyi, nie wiem jak z replikami jg. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 A nie idzie ich dopasować do kałacha Boyi ? Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 A czy ktoś powie coś o sensownych magazynkach real/low cap do AK74? Kupiłem mid-cap z Element i chyba nie tego oczekiwałem. Plastik jest zbyt plastikowy, mam wrażenie, że upadnie i pęknie. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 @up Magazynki MAG sa bardzo dobre. mam jednego juz sporo czasu i nie narzekam:) Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Te moje magazynki z Elementu (http://blacksword.pl/product-pol-50-Magazynek-AKM-czarny.html) są jakies dziwne - kulki 6 mm (blaster 0,2 0,25 i blaster devil 0,36) wchodzą na mocny wcisk, ale nie podają klinują się i sprężyna ich nie wypycha. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? A może pilnik iglak...? Kupiłem kilka sztuk i już podczas pierwszego "smaruj i 10" okazało sie to samo w trzech magach? Moze ma kupic kulki 5,8 mm? Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 A ja polecam midy SRC do AK74, tanie, dobre i nie są delikatne jak te z Elementa. ;) Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Ja miałem mida SRC i odrazu się rozwalił tzn. na początku kulki się klinowały a potem poszła w nim sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 A wziąłeś pod uwagę że większość midów trzeba posmarować silikonem? Bo bez niego żaden mid który miałem, lub używałem nie chciał trybić. Kulki też zresztą nie mogą być byle jakie. Quote Link to post Share on other sites
heavenly Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Odgrzeję temat. Magazynek Mid który trzeba smarować to szmelc. Tak od razu. Tłuste kulki brudzą gumkę hop i nie kręcą się prawidłowo. Mam magi Mid Cymy do MP5 - wchodzi po 110 kulek i beż żadnego smarowania od nowości śmigają jak złoto. Tną się w nich kiepskie kulki - miałem tak z PJ. Kilkanaście dni temu kupowałem magi Mid od SRC do AK47 - kiła jakich mało. Na sucho przyjmowały 60 kulek i po krzyku. Po smarowaniu wchodziło 100 kulek i zacinała się sprężyna. Oddałem je, kupiłem Cymowskie Midy do Ak47 - miód i malina - wbiłem 130 kulek na sucho, bez wysiłku, mag podał wszystkie bez zająknienia. Kulki czyste, suche, prawidłowo soę kręciły. Smarować to trzeba silikonem gazowe pukawki a nie magi do aega;-) Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Korzystając z okazji zapytam się, które magazynki są lepsze, te od Aresa, czy MAGa ? Chodzi o midy, te do ak74. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Amunicja i zasilanie" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted November 7, 2014 Report Share Posted November 7, 2014 (edited) Używam 3 midów aresa(plastikowych na 105 kulek) od prawie roku. Magi siedzą w ak boyi dobrze po podpiłowaniu zatrzasku od dołu i daniu paru listków taśmy klejącej od góry(aby tak bardzo komory nie ruszały). Podają każdy typ kulek znakomicie, o ich jakości świadczy to że 90% kulek które przemieliły to były roketsy od gf na rofie 18 k/s BEZ SMAROWANIA ANI RAZU. Sprężynę da sie wyciągnąć poprzez otwór u góry(te dwie dziurki) jednak jeszcze nigdy nie byłem zmuszony aby to zrobić. Największa wada? Są całkowicie z plastiku jednak jak nie będzie sie nimi rzucało z 3go piętra to nic w nich nie pęknie, Podsumowując: podadzą nawet kwadratowe kulki będą naładowane do pełna bez smarowania, mimo że są plastikowe to człowiek nie powinien sie obawiać ułamania zaczepów w nim jednak powinno sie unikać rzucania nimi na jakaś twardą powierzchnie, aktualnie można je kupić za 22zł co jest bardzo dobrą ceną w stosunku cena/jakość. Edited November 7, 2014 by Tiloren Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted November 7, 2014 Report Share Posted November 7, 2014 A jakie są dobre magazynki rozbieralne, chodzi mi o dobre flaki do skorup AK74. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted November 7, 2014 Report Share Posted November 7, 2014 Midcapy cymy do ak 74 mają wkład mają wyciągalny - przy zabawie w majsterkowicza da sie wsadzić do ostrego maga z ak 74(nie wiem jak z barylowymi) jednak są one czasami wybredne w sprawie kulek. Są też lowcapy od LCT http://gunfire.pl/product-pol-1152204771-Magazynek-low-cap-70-kulek-do-AK74-bakelit.html . Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 (edited) Mid-capów Cymy oraz LCT do AK74 nie da się ot tak wsadzić do skorup ostrych magazynków. Są za długie o jakieś 10mm (jest możliwe przecięcie wkładu na 3 części i sklejenie ponownie zewnętrznych części, jednak jest to ryzykowne, wymaga wprawy - ale wykonalne - bo mi się udało). Do wkładów pasują bez tej operacji: Element, VFC, SRC Edited November 8, 2014 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts