eNdo Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 (edited) http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/silikonowa_gumka_hop-up-prze_roczysta_shs-2743.html Jest bardzo tania, to mnie przyciągneło. Ma ktoś tę gumę? Edited May 27, 2011 by eNdo Quote Link to post Share on other sites
DevonSix Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 6zł więcej i masz Systeme. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 DevonSix daj strone z ta systemą, odrazu 2 kupie sobie.. Bo ja widziałem najtańszą systemy na alledrogo.pl za 32zl Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Kopię guardera? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Nie bo czarna jest do słabszych sprężyn niż biała ;) Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 30 zł na gumkę hopup to nie jest wielki wydatek możesz ją dokupić przy okazji zamawiania kulek czy innej części pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Ale gdy masz 2 repliki to 60zł już tak nie przemawia do Twojego portfela :) Też jestem bardzo ciekawy jak się spisują te gumki. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Heh jak cię stac na dwie repliki to i na dwie gumki;p Ale swoją drogą bardzo ciekawy jestem opinii praktycznej bo produkty shs coraz bardziej miło zaczynają zaskakiwać wydajnością przy małej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Na taiwanie pojawiły się gumki SHS, za tydzień-dwa zamówie oby dwie i spróbuje coś napisać na ich temat. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Właśnie, jak się spisuje. Bo powiedzieć, że "kup sobie Guardera, Systemę" to żadna odpowiedz na temat. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 SHS robi wiele ciekawych, dobrze wykończonych, wytrzymałych a przede wszystkim tanich części. Ale gumki to skandal ze względu na niewykończony i poszczerbiony kołnierz. Przecież to szybko doprowadzi do zacięcia kulki w komorze, potem sprzężenia zwrotnego w cylindrze a w konsekwencji uszkodzenia kół zębatych albo tłoka albo łożysk. A giwera zrobi takie HRRRRRYYYYYT! I albo się zablokuje przez tą "sałatkę" w środku albo nie będzie łapać tłoka... Ot i cała oszczędność :blush: PS Najgorsze, że taki człowieczek najczęściej się dopatruje przyczyn w wytrzymałości tych części co zdechły bo na gumce wiele widać nie będzie... Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Luglo mówisz to po praktycznym podejściu czy domniemasz? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 ja zamówiłem tą ciemniejszą gumkę i jak zamontuje se w mp5, to powiem jak się sprawuje i jaka jest dokładność wykonania. Nie chce mi się wierzyć, że SHS zrobił coś, co jest niedopracowane i do dupy Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Miałem po kilka czarnych i przezroczystych. Sprawdziłem na różnych giwerach. Jest źle. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Mam w dwóch giwerach, działają, nie ma problemów. Jak na razie przebieg około 4k. Może to po prostu szczęście. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Berliners jeżeli można wiedzieć to jakie to repliki, która to dokładniej gumka i jaką prędkość wylotową posiadasz? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Ad. 1 L85 Army, w środku m140, nie wiem jaka moc, jadnak ....nie często strzelam z niego do ludzi na dystansach poniżej 15m. Ad. 2 M4 "Lincoln" (własny wyrób), HU jest chyba z BOYI. 380FPS Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Czyli źle dobrana gumka, jeśli to m140 guardera to tam masz tak na prawde ok 155m/s a przezroczysta jest do 120 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 :hahaha: Jak dobrze kręci to czemu ma być źle dobrana? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Oho, pan Zaki-szpec wrócił oświecać i prawić znowu swoje "mądrości" :sciana: Po 1 skąd wiesz panie szpec że ma przezroczystą, bo ja nigdzie nie doczytałem. Po 2 skąd wiesz że nie ma nieszczelności i nie ma tak na prawdę 400FPS?? Po 3 tekstu o "na prawdę 155m/s" nie skomentuję bo nie kopie się leżącego. Po 4 to co KicpA napisał. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 dobra, pierwsza strzelanką z tą gumą. Kręci słabo. kulek 0,25g nie była w stanie poderwać powyżej normalnego toru lotu, ile fps, nie powiem bo nie mam jak sprawdzić, jak dostane chrono, napisze. Do tego kulki się cięły i to nie z winy jakości kulek, bo normalnie mi z drugiej repliki leciały. Quote Link to post Share on other sites
bszlo Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Czołem, Części shs spisują się świetnie w moim GB, ale ja nie o tym. Miał ktoś styczność z komora HOP UP z tworzywa produkcji SHS? Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted September 3, 2011 Report Share Posted September 3, 2011 Ma ktoś doświadczenia z gumkami SHS'a ? Wiem że Logan miał robić testy ale pewnie nadal czasu nie ma :/ Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Ja przez jakiś czas krótki miałem ta ciemną z zestawieniem z ok 315fps w mp5 (cm0.41) i nie kręciła prawie wcale a ustawiona na maksa nie dała rady wykręcić kulki 0,25 powyżej osi lufy. Tyle o niej mogę powiedzieć Quote Link to post Share on other sites
czesio007 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Ma ktoś doświadczenia z gumkami SHS'a ? Wiem że Logan miał robić testy ale pewnie nadal czasu nie ma :/ Właśnie ją zamontowałem w swoim rk-02 (stock) i nie jestem zadowolony, słabo podkręca, co parę strzałów wylatują 2 kulki. Może jest to wina dystansera z długopisu ale w najbliższym czasie spróbuje wsadzić ten oryginalny, jeśli to coś da to napisze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts