Syriuszzabujca Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Cześć dzisiaj chodząc po bazarku rzuciły mi się w oczy 2 butle Coleman'a Zdjęcia O ile sie nie myle w środku znajduje się gaz Po napisie Propane Fuel wnioskuje ze wśrodku znajduje sie czysty propan mam racje ? I mam pytanko czy nadają się one do ponownego nabicia propanem przetoczonym z duzej 6kg butli ? Jeżeli nadają sie do ponownego napełnienia poprzez przetoczenie gazu to da rade kupić jakaś przejściówke pod adapter Madbulla ? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 Sprawdź skład tego gazu, czy nie ma jakichś domieszek. Ta butla jest jednorazowa, nikt, nigdzie ci jej ponownie nie nabije gazem. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Kolega planuje samemu przetaczać gaz, więc ktoś mu to zrobi - on sam ;D na pewno do się tego użyć jak każdego innego cylindra, jednak trzeba pamiętać - to jest nie bezpieczne Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 (edited) Uzywam tego gazu w moich gaziakach od ponad roku i jestem naprawde zadowolony, kolenym plusem jest niska cena. Polecam (omg zabrzmialo jak na alledrogo;) ) btw. przejsciowka madbulla jest do kitu, o niebo lepsza jest ta z ai (http://www.airsoft-innovations.com/products/ai-gungas-propane-adaptor-kit) Edited May 31, 2011 by QQryQ Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Takie pytanie - masz stały dostep na zakup tego gazu ? Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Tak, na tej stronie http://www.simplyhike.co.uk/products/Coleman/PropaneCylinder-TwinPack.aspx masz 2 butle za 10f+przesylka Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 No to raczej się nie opłaca skoro butla GG kosztuje 30-35zl, co prawda nie patrzyłem na koszty przesyłki ale małe one nie będą jaki jest koszt końcowy za butle w PLN? @Syriuszzabujca Po ile te butle na tym bazarku? pozdr kostek Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Nie wiem jaki jest koszt w PLN bo od kilku dobrych lat w Pl nie mieszkam, jedna taka butla wytrzymuje znacznie dluzej niz zwykla puszka gg Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 http://www.eurocarp.eu/kartusz-coleman-propane-p-296.html Proszę bardzo. Być może sam niedługo się w to zaopatrzę, chociażby z powodu lepszych wymiarów butli niż typowych z GG. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Jaki to ma gwint/końcówkę? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 powinna mieć taki sam jak butle bernzomatic, a na nie pasowały adaptery madbulla na propan pzodrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 http://www.eurocarp.eu/kartusz-coleman-propane-p-296.html Proszę bardzo. Być może sam niedługo się w to zaopatrzę, chociażby z powodu lepszych wymiarów butli niż typowych z GG. Dziękować ! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Na butli widnieje napis 22,4 bar. Po przeliczeniu to daje jakieś 330PSI. Czy to nie za dużo czy też mi się coś myli, że gg dawał 140psi? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Na butli widnieje napis 22,4 bar. Po przeliczeniu to daje jakieś 330PSI. Czy to nie za dużo czy też mi się coś myli, że gg dawał 140psi? FPS bez zmian. Jedynie blowback lepiej wali Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 FPS bez zmian. Jedynie blowback lepiej wali A sprawdzałeś? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 A sprawdzałeś? Ja strzelam na tym gazie. TYlko ze ja go zalatwilem z UK, a szukalem miejsca gdzie dostalby to w polsce Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 (edited) Jak jeszcze waliłem na green gasie to chronowałem - przyrost 20-30 fps. Za to blow backu większego nie odczułem. Cena z tego euro-karpia wydaje się rozsądna. Edit: Sprawdzane na speederze 2000, żeby nie było, że bez pokrycia. Ale to nieistotne w sumie. Edited June 3, 2011 by DT_Kuba Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 (edited) Dexter - ciekły propan w temperaturze 20 st. Celsjusza ma 8-8,5 atm. Może na butli jest oznaczone ciśnienie, jakie nominalnie musi ona wytrzymać? EDIT: coś czuję, że przyrost fps wiąże się z brakiem silikonowego syfu, który pewnie psuje przemiany termodynamiczne w jakiś sposób. Edited June 5, 2011 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 btw. przejsciowka madbulla jest do kitu, o niebo lepsza jest ta z ai (http://www.airsoft-innovations.com/products/ai-gungas-propane-adaptor-kit) Możesz napisać dlaczego Madbull be, a adapter z AI lepszy? Serio pytam, poważnie zastanawiam się nad przejściem z GG na propan. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Zapewne mówi tak dlatego że w tamtej przejsciowce mozesz napakowac duza ilosc oleju silikonowego ktora tak na prawda nie jest potrzebna bo podczas strzealania, ten silikon tylko ci brudzi gumke hop up. Jak klamke smaruje sie prawidlowo po kazdym strzelaniu to takie wynalazki glupie nie sa potrzebne. BTW. nie bez powodu wiele osob mialo problemy ze strzelaniem karabinkow na GG, a dopiero po przejsciu na propan bez dodatku silikonu ich problemy znikly Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Jak chcesz trochę silikonu dla spokoju ducha i to to jest idealny wybór http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5023&name=MadBull_Adapter_Propan_XG02_-_Ultimate silikon tez pomaga nieco w przelewaniu się gazu z butli pozdrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 nie pomaga. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 No napisałem to tylko "ze słyszenia" bo właśnie różne opinie czytałem, ale to jest akurat nie istotne, jak pistolet będzie dobrze nasmarowany to nie ma konieczności dodawania silikonu, ewentualnie można psiknąć do maga raz na jakiś czas pozdro kostek Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Możesz napisać dlaczego Madbull be, a adapter z AI lepszy? Serio pytam, poważnie zastanawiam się nad przejściem z GG na propan. Testowalem adapter MB na wszystkich moich gaziakach, i ladowanie magazynkow tym adapterem to meczarnia, gaz ucieka na wszystkie strony, sam proces trwa 4x dluzej w porownaniu do tego z AI Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Testowalem adapter MB na wszystkich moich gaziakach, i ladowanie magazynkow tym adapterem to meczarnia, gaz ucieka na wszystkie strony, sam proces trwa 4x dluzej w porownaniu do tego z AI Myślę, że tu brak umiejętności manualnych. Sam z kolegą używamy tych adapterów madbulla xg02 i jest wszystko dobrze i działa tak samo jak inne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts