Marrcinek Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Witam Planuje zakup tej repliki: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_031-591.html Od razu w sklepie chcę wymienić gumkę na: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_guarder-84.html Czy komora jest standardowa? Co jeszcze warto wymienić w sklepie przy zakupie? Czy po zrobieniu teflon-fix'a na własną rękę stracę gwarancje? Co myślicie o kulkach p&j: Czytałem że ich jakość spadała to prawda? http://www.taiwangun.com/amunicja_kulki_0_23_g/kulki_0_23g-3000_szt_premium_p_j-307.html Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) Kulki P&J są takie se, ale nadadzą się do tej repliki tylko weź 0,25 a gwarancje tracisz wtedy gdy otworzysz gearbox na własną rękę. PS: Nie zapomnij o dobrych okularach :) Edited June 11, 2011 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) Replika dobra,proponowałbym jednak wersje cm.031b ponieważ ma szynę boczną. Taiwan gun nie ma najlepszego serwisu dlatego nie wymieniałbym u nich gumki hop up Gumka hop up jest również dobra Przy teflon fix'ie nie tracisz gwarancji,dopiero gdy rozkręcisz gearbox to wówczas tak. Kup lepiej kulki Guardera albo G&G Nie kupuj tam żadnych okularków ponieważ nie mają atestów,dobrym wyborem będą uvexy i-vo Edited June 11, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Bez przesady, Krakmani mają swoje wady, ale gumkę założą raczej dobrze. Replika bardzo dobra, wersja b faktycznie ma szynę montażową z boku, co jest zaletą. Quote Link to post Share on other sites
kmieciu1 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) Co do ochrony oczu to nosze okulary korekcyjne, dlatego muszę kupić gogle zastanawiam się nad bolle x800 albo czymś od ess, tylko muszę znaleźć w okolicach bo muszę sprawdzić czy wejdą na moje okulary:) Co do szyny to można ją założyć później do 031? Bo powiem szczerze wersja b wydaje mi się jakaś dziwna fizycznie :icon_razz2: Edited June 11, 2011 by arend pisownia Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 a po co Ci dwa konta? ;p Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Da się założyć tylko będziesz musiał kupić szynę koszt 40 zł i wiercić w korpusie. Moim zdaniem lepiej kupić od razu cm.031b Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 W CM 031 plastik się połamie przez wiercenie. Wiem ze swojego doświadczenia. Dlatego lepiej weź tak jak ci radzą wersję b. Albo uzbieraj i poszukaj jakiejś używki boyi/pj z metal body. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 W CM 031 plastik się połamie przez wiercenie. Wiem ze swojego doświadczenia. Dlatego lepiej weź tak jak ci radzą wersję b. Albo uzbieraj i poszukaj jakiejś używki boyi/pj z metal body. przecież wersja B ma ten sam plastik... Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Lesio: Koledze chodziło o to, że wiercąc dziury do montażu szyny bocznej korpus może popękać. W 031b szyna boczna już jest więc wiercić nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 Drugie konto należy do mojego kolegi, posta pisałem od niego:) Fakt w przyszłości przydałoby się zamontowanie jakiejś optyki Odnośnie gogli zainteresowały mnie ESS STRIKER LAND OPS, tyle że jest problem z ich dostępnością, były na allegro około miesiąca temu za 99zł, ale niestety już nie ma, pisałem do sprzedawcy emaila może zostały jeszcze jakieś ESS NVG są w atrakcyjnej cenie, jednak mam obawy czy zmieszczą się moje okulary korekcyjne. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek16 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) Jeżeli chodzi o NVG. To licytuj na allegro od złotówki u zielonejpantery. Z tym, że to są TANy i są lekko używane, ale można trafić w na prawdę ładnym stanie. Załóż nowy temat z pytaniem czy EES NVG zmieszczą się na okulary albo zapytaj sprzedawcy. A skąd My czy Pantera ma wiedzieć czy się zmieszczą. Musi przymierzyć Arend Edited June 11, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) ESS NVG są w atrakcyjnej cenie, jednak mam obawy czy zmieszczą się moje okulary korekcyjne. Odpowiadałem na to pytanie chyba już 3 razy. Zresztą nie tylko ja. Poszukaj, to znajdziesz. Edited June 11, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Lesio: Koledze chodziło o to, że wiercąc dziury do montażu szyny bocznej korpus może popękać. W 031b szyna boczna już jest więc wiercić nie trzeba. Mózg mi coś dziś nie pracuje... Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki Damianosky ; ) Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted June 13, 2011 Author Report Share Posted June 13, 2011 Stało się zamówiłem cm031, ale nie wiem czy zrobiłem dobrze zamawiając gumkę hop-up czarnego Guarder-a, może lepszym wyjściem byłby przezroczysty? Co do ochrony oczu zaryzykowałem i zamówiłem Bolle x800 Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Lepszym wyborem byłby przezroczysty Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted June 13, 2011 Author Report Share Posted June 13, 2011 (edited) Lepszym wyborem byłby przezroczysty Pośpieszyłem się :icon_neutral: A jeszcze jedno pytanie co to jest za model bolli? Edited June 13, 2011 by Marrcinek Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Może jeszcze nie do końca u mnie w boyiu lepiej kręciło na czarnym :D Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Gumkę lepiej wymień na przeźroczystą Guardera lub czarną Systemę, czarny Guarder może być za twardy i będzie źle kręcić, przez co zasięg spadnie. Hop up to jeden z kluczowych elementów, który odpowiada za zasięg strzału. Te gogle to Bolle stosowane przez Legię Cudzoziemską. Mnóstwo jest tego na Allegro w dobrej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted June 13, 2011 Author Report Share Posted June 13, 2011 Z gumką to już musztarda po obiedzie, zamówiony czarny Guarder, po czasie zmienię na przezroczystego i zobaczymy różnice:) Te Bolle sprawdzą się w ASG? Wydaje mi się że większa szansa będzie je założyć na moje korekcyjne okulary Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 Wybaczcie że post pod postem, ale nie ma opcji edytuj. Replika przyszła, niestety pęknięty jest chwyt pistoletowy :icon_neutral: I jest problem z Jej działaniem, podłączam baterie, ładuje kulki, naciskam spust a tu dźwięk silnika jak mikser, kulki nie leca:| czym to moze byc spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 A naładowałeś batkę? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 Wybaczcie że post pod postem, ale nie ma opcji edytuj. Replika przyszła, niestety pęknięty jest chwyt pistoletowy :icon_neutral: I jest problem z Jej działaniem, podłączam baterie, ładuje kulki, naciskam spust a tu dźwięk silnika jak mikser, kulki nie leca:| czym to moze byc spowodowane? odsyłaj to do nich na gwarancję, skoro chwyt pęknięty przyszedł i wiertarkę masz. Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted June 14, 2011 Author Report Share Posted June 14, 2011 (edited) Bateria jest naładowana. Odnośnie chwytu to wina dostawcy, a paczkę odbierała żona, dlatego nie mam roszczeń odnośnie tego chwytu. Ta wiertarka czym jest spowodowana? Obok spustu wstaje chyba jakiś kabelek: A tak wygląda chwyt: Edited June 14, 2011 by Marrcinek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts