MattTheKing Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Czy można bez żadnych problemów skrócić lufę precyzyjną(Guarder 6.01 363mm). Chodzi o to, że parę lufa jest z długa i tłumik płomienia nie może zostać założony poprawnie. Czy odbije się się na to celności albo zasięgu repliki? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Tniesz na równo, czokujesz i koronujesz. Jak zrobisz to poprawnie wszystko będzie ok! Quote Link to post Share on other sites
MattTheKing Posted June 11, 2011 Author Report Share Posted June 11, 2011 Dzięki za szybką odpowiedź Pozdrawiam MTK Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Z tym, ze należało by ostrzec, z kilku precek które widziałem skracane- niewiele nazwał bym "preckami" po takim zabiegu. Lepiej oddać do tokarza bo robiąc ręcznie nie unikniesz poprzecznych rys na wylocie lufy. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Trzeba mieć odpowiednie narzędzia do tego. I w cale na liście nie ma tokarki. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 No ba ale na tokarce jest dużo szybciej i łatwiej ;) Dex zobaczysz kiedyś moją skracaną to przekonasz się tak samo do tego że nie trzeba tokarki jak do tego że snajperka też może być gazowa xD Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Czy można bez żadnych problemów skrócić lufę precyzyjną(Guarder 6.01 363mm). Chodzi o to, że parę lufa jest z długa i tłumik płomienia nie może zostać założony poprawnie. Czy odbije się się na to celności albo zasięgu repliki? Z góry dziękuję za odpowiedź. Też mam lufę Guardera, i również nie przechodziła mi przez tłumik płomienia. Nie musisz ucinać niczego, rozwierć poprostu tłumik płomienia. Delikatnie większym wiertłem. I będzie dobrze. EDIT: P.S. Guarder robi lufy o średnicy 6,01? Edited June 12, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Też mam lufę Guardera, i również nie przechodziła mi przez tłumik płomienia. Nie musisz ucinać niczego, rozwierć poprostu tłumik płomienia. Delikatnie większym wiertłem. I będzie dobrze. EDIT: P.S. Guarder robi lufy o średnicy 6,01? Też miałem podobnie, nie pamiętam z jaką lufą ale nie chciała przejść przez końcówkę lufy zewn., po prostu poszerzyłem, a nie zabawa w skracanie lufy ;/ Ale do drugiej repliki ostatnio skracałem lufe 6,02 DF 550mm, z której zostało 30cm lufy, bo na reszcie zrobił się jakiś biały chropowaty osad, a lufa przy końcu była minimalnie krzywa i kulki uciekały w prawo :blink: Po skróceniu na tokarce, lufa jest git :biggrin: Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
MattTheKing Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 ... P.S. Guarder robi lufy o średnicy 6,01? Ja się pomyliłem. Średnia to oczywiście 6.02 ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts