hokager Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Czy wiecie coś na temat lipo firmy power bean ? tutaj link Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Sam nie posiadam, ale znajomy ma i bardzo narzeka. Na początku dziadowo chodziło, potem przestało w ogóle. Może trafił na wadliwą sztukę. Zainwestuj lepiej w modelarski pakiet i nie martw się tym, że ma inną wtyczkę. W normalnym sklepie modelarskim mogą Ci to zrobić za darmo. Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Sam nie posiadam, ale znajomy ma i bardzo narzeka. Na początku dziadowo chodziło, potem przestało w ogóle. Może trafił na wadliwą sztukę. Zainwestuj lepiej w modelarski pakiet i nie martw się tym, że ma inną wtyczkę. W normalnym sklepie modelarskim mogą Ci to zrobić za darmo. Akumulatora PowerBean używam już jakiś czas(7.4 2200mAh 25C) narzekać nie mogę, spisuje się bardzo dobrze. Może kolega miał kiepską ładowarkę że mu tak szybko padł? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Nein. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 ja również mam power beana. na razie działa b. dobrze ale dopiero co jest po pierwszych 3 rozładowaniach :D Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 ja również mam power beana. na razie działa b. dobrze ale dopiero co jest po pierwszych 3 rozładowaniach :D Lipo rozładowujesz? :blink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 a jak szczelasz to nie jest wtedy rozładowywane ? Quote Link to post Share on other sites
KKielanowek Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Pewnie koledze chodziło o 3 rozładowania - strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Podbijam. Jak się sprawują te baterie? Quote Link to post Share on other sites
Ilos Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Ja posiadam LiPo powerbeana 7.4V, jest gdzieś po 20-25 rozładowaniach na strzelankach i dotąd nie miałem z nim żadnego problemu - działa świetnie, nie mam żadnych zastrzeżeń, jedynie cele mi się trochę rozjechały, ale to nic nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Jestem raczej na nie. Ostatecznie do sp110. Ostatnio przy -14 st. mimo pełnego naładowania 3 listkowa 3S na sp 120 oddala parę strzałów i cisza. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Ja też jestem zielony i wg mnie będzie prawidłowa odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Jestem raczej na nie. Ostatecznie do sp110. Ostatnio przy -14 st. mimo pełnego naładowania 3 listkowa 3S na sp 120 oddala parę strzałów i cisza. A kto ci naopowiadał głupot, że li-po sa nieśmiertelne w niskich temperaturach ? Jak każdy pakiet nie lubią zimna. Optymalna temp dla akumulatorów to 15-30 stopni na plusie. Mniej tez sie da ale pakiety to odczuwają. Tym bardziej że masz zdechlaczka a nie pakiet. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Trochę pojechałeś po mnie ale przymykam oko. Ja fasolek nie używam . Napisałem posta bo byłem świadkiem tego co opisałem wcześniej. A moje lipolki wyrabiały bez problemów, łącznie z długimi seriami. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Sorry, nie wiedziałem czy to Twoja batka czy czyjaś :) Ogólnie każdy akumulator traci wydajnośc i pojemnośc na zimnie. Quote Link to post Share on other sites
lisek9811 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Nie polacem akumlatorów jak i ładowarek tej firmy. Zdarzasię że sie trafi na normalną sztukę, i wszystko jest ok, ale często zdarza się że batka nie działa, albo jest zwarcie(a firma "nie przyjmuje zwrotów, bo użytkowanie nie zgodne z przeznaczeniem") itp. Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
POWER BEAN Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 (edited) Nie polacem akumlatorów jak i ładowarek tej firmy. Zdarzasię że sie trafi na normalną sztukę, i wszystko jest ok, ale często zdarza się że batka nie działa, albo jest zwarcie(a firma "nie przyjmuje zwrotów, bo użytkowanie nie zgodne z przeznaczeniem") itp. Nie polecam. Skąd masz takie informację, że firma nie przyjmuje zwrotów? Co istotne, to nie my przyjmujemy reklamacje tylko sklep, który dokonał sprzedaży, więc to co piszesz to zwykłe kłamstwa i oszczerstwa. A jak mi wiadomo, sklepy od ręki wymieniają wadliwe produkty. Ciekaw jestem czy chociaż raz korzystałeś z akumulatora albo ładowarki Power Bean bo widzę że do powiedzenia na ten temat masz wiele, ale nie stoi za Tobą doświadczenie niestety. Akumulatory sprawdzamy zawsze w firmie przed dostawą do sklepu, więc wszystkie jakie trafiają do naszych dystrybutorów są w 100% sprawne, jedynie użytkownik może uszkodzić akumulator, poprzez niewłaściwą eksploatację. Chyba zatrudniła Cię konkurencja, bo zauważyłem że masz tendencje do wykopywania starych tematów. Edited November 21, 2012 by POWER BEAN Quote Link to post Share on other sites
lisek9811 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Że niby mnie to bawi? A może jestem z firefoksa i chce zareklamować swój produkt :icon_mrgreen: A więc reklamuje: Firefoksy rządzą nigdy się nie psuje, nie przepalają i działają do -50c bez strat w energii. Możliwość negocjacjii ceny na PW. Polecam :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Że niby mnie to bawi? A może jestem z firefoksa i chce zareklamować swój produkt :icon_mrgreen: A więc reklamuje: Firefoksy rządzą nigdy się nie psuje, nie przepalają i działają do -50c bez strat w energii. Możliwość negocjacjii ceny na PW. Polecam :maniak_OK: eeetam to nie chcę...szukam takiej która mi zwiększy FPSy. W teamie jedna fasolka spuchła po miesiącu używania... ale nie wiem jak była traktowana. Quote Link to post Share on other sites
lisek9811 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 (edited) Skąd masz takie informację, że firma nie przyjmuje zwrotów? Co istotne, to nie my przyjmujemy reklamacje tylko sklep, który dokonał sprzedaży, więc to co piszesz to zwykłe kłamstwa i oszczerstwa. A jak mi wiadomo, sklepy od ręki wymieniają wadliwe produkty. Ciekaw jestem czy chociaż raz korzystałeś z akumulatora albo ładowarki Power Bean bo widzę że do powiedzenia na ten temat masz wiele, ale nie stoi za Tobą doświadczenie niestety. Akumulatory sprawdzamy zawsze w firmie przed dostawą do sklepu, więc wszystkie jakie trafiają do naszych dystrybutorów są w 100% sprawne, jedynie użytkownik może uszkodzić akumulator, poprzez niewłaściwą eksploatację. Chyba zatrudniła Cię konkurencja, bo zauważyłem że masz tendencje do wykopywania starych tematów. Widzę że pb mnie śledzi :icon_eek: Że niby mnie to bawi? A może jestem z firefoksa i chce zareklamować swój produkt :icon_mrgreen: A więc reklamuje: Firefoksy rządzą nigdy się nie psuje, nie przepalają i działają do -50c bez strat w energii. Możliwość negocjacjii ceny na PW. Polecam :maniak_OK: eeetam to nie chcę...szukam takiej która mi zwiększy FPSy. W teamie jedna fasolka spuchła po miesiącu używania... ale nie wiem jak była traktowana. Batki raczej nie zwiększą fps tylko rof. Edited November 21, 2012 by lisek9811 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts