grzechu Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Czy ktoś wie gdzie dostanę taką smycz do broni! Dokładniej mówiąc potrzebuję do Glocka 19! Jeśli ktoś gdzieś widział to byłbym wdzięczny za linka! Przejrzałem już chyba wszystkie netowe sklepy i ani widu ani słychu - no chyba że jestem ślepy :P pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Gdzie ten rzep ma byc? Przy broni czy do pasa? Bo jak do pasa to chociazby BHI. Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 http://military.pl/s/m/scan/fi=products/st...ort=&ms=AR01016 Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 23, 2005 Author Report Share Posted February 23, 2005 Standardowo nie konkretnie się wypowiedziałem! Chodzi o to że ten rzep ma być do pistoletu bo Glock nie ma zaczepki! pozdro g. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Nie spotkalem sie nigdy z taka smycza. Takie montowanie chyba byloby niezbyt trwale. Do Glocka mozna przyczepic na rozne sposoby: 1. Kupic wkladke w wolna przestrzen rekojesci, ktora ma kolko. 2. Nawiercic w rekojesci otwor. 3. Przymocowac smycz zaciskanym paskiem (tzw. zipem) Wszystkie powyzsze sposoby byly omowione na forum. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Generalnie w kwestii montażu smyczy do glocka to polecam ten temat: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1017...634707ce9bf2edb Rozumiem że tobie chodzi o to aby chwyt glocka obejmowała opaska zapinana na rzep i to do niej miała by być doczepiona smycz. Jeśli właśnie cos takiego miałeś na myśli to obawiam się że będziesz zmuszony taka opaskę wykonać sam(swoja drogą to nic trudnego) bo ja również nigdy na cos takiego się nie natknąłem. Edit: Navy ty speedmanie :wink: Przy okazji to możesz wytłumaczyć o co dokładnie chodzi z tym zipem bo nie bardzo zrozumiałem idee? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted February 26, 2005 Report Share Posted February 26, 2005 taka wkładaka do rękojeści na zabezpiczenie/uchwyt do paska kosztuje 50 euro - oryginał (do broni palnej) z replikami sie nie spotkałem, nawiercenie dziury nie wiem czy warto:) lepiej kupic juz chyba pozadną kabure i miec pewny chwyt pistoletu, ale to z paskiem zaciskowym nie jest głupie tylko czy by nie przeszkadzało w trzymanie pistoletu :) ? Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 26, 2005 Report Share Posted February 26, 2005 a co z taśmą izolacyjną ?? - może nie jest o estetyczne i fachowe ale dość ciężką sigmę trzyma. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted February 26, 2005 Author Report Share Posted February 26, 2005 Spróbuję! Dzięki wielkie! Najpierw spróbuję z tym paskiem ściągającym a jak się nie uda to taśma izol pójdzie w ruch fenks g. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Przy okazji to możesz wytłumaczyć o co dokładnie chodzi z tym zipem bo nie bardzo zrozumiałem idee? zipy to plastikowe samozaciskane paski, uzywane np. w elektryce do laczenia kabli. Zakladasz takiego zipa na rekojesc i do niego podlaczasz smycz. Ja ak nosilem i bylo ok. Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Navy a zacisk nie przeszkadzał w trzymaniu pistoletu ?? n Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Nie, ale pistolet zawsze uzywam w rekawiczkach. Albo nomexy albo skorzane. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 przy okazji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43274477 dla tych ktorzy nie musza miec sprzetu produkcji BHI Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 nurkowie nazywaja taką smycz retraktorem, można znależć na allegro pod taka nazwą, ceny oscyluja w granicy 50 zł, retraktory mają oprócz tego taki fajny patent, który zabezbiecza smycz przed rozwijaniem się bez potrzeby, spina się je na fastex, mam takie coś przy oświetleniu, spróbuje zrobic temu zdjęcie to będe bardziej zrozumiały :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 http://img15.allegro.pl/photos/oryginal/43...431051/43105184 ;) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 dokładnie taki, tylko mój jest cały czarny, ale wsio jedno :wink: Niezastąpiony Seal, proponuje tak ci się nazwać :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 :P Wystarczylo wejsc na Allegro i wpisac slowo, ktore sam podales 8) Ja tej nazwy nie znalem... Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 bo to taki żargon nurkowy :P Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Panowie cacy tyle tylko że wszyscy mówicie o glocku a ja zastanawiam się jak to zrobić przy RUGERZE Mk1? Czy użyć metody zipa ?Czy też może ktoś opatentował :twisted: już jakiś inny sposób? 8) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Jak wszystko inne zawiedzie zawsze zostaje taśma izolacyjna, niezastąpiona jak Navy Seal :wink: Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Ja poszedłem do sklepu eletronicznego kupiłem 3metrowy przedłużacz "spręzynowy" uciełem koncówki przyciełem na odpowiednią długość, do giwery zamontowane na izolkę do pasa przerobiłęm zaczep od eriksona, trzyma moooocno nie przeszkadza w chwucie wygląda jakby było od tego. 8) koszt operacji jakieś 9 złoty. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 A ja mam pytanie do posiadaczy firmowych smyczy oraz do Wilka: jak bardzo sztywny jest drut? Dokładniej chodzi mi o to jak bardzo jest on rozciągliwy np. jaką ma długość gdy swobodnie spuścimy glocka(około 650 g) ku ziemi? Pytam ponieważ ja swoją smycz zrobiłem z kabla telefonicznego. Do tej pory mój „model” miał być jedynie „klimatycznym gadżetem” oraz zabezpieczać bron przed zgubieniem w lesie(bo zawsze będzie się ciągnąć choćby smycz bardzo się wydłużyła). Wobec tego zastanawiam się czy oryginały chronią broń przed upadkiem na ziemie np. podczas wchodzenia podrabianie(zatrzymując bron po powiedzmy 1 m)? Pozdrawiam! P.S. Wilk, przebiłem Cię :D – 2,9 zł + rzep 0.8 zł + pasek parciany 4 cm 1 zł choć szczerze to musze poszukać „przedłużacza sprężynowego” i zbadać jego właściwości – może lepszy :P Quote Link to post Share on other sites
Mac1os Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Dokładniej chodzi mi o to jak bardzo jest on rozciągliwy np. jaką ma długość gdy swobodnie spuścimy glocka(około 650 g) ku ziemi? zawsze mozna taki kabelek kupic w tym elektronicznym sklepie a potem puscic ja przykladowo z wysokosci pasa do ziemi i zobaczyc czy sie sie rozbije :) ( mozna podlozyc poduszke :) ) jak cos to mozna skrocic a koncowke troche naprostowac zeby nie byla zawijana Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 No tak ale ja chcę aby taki test wykonał ktoś kto posiada oryginalną(przeznaczona do broni) smycz. Że swoja mogę w ten sposób przetestować to oczywiste :? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Ja zrobiłęm smycz by broni nie zgubić bo nie mam zabezpieczenia w kaburze. Rozciąga się jakoś na 1.5 metra nie krępuje ruchów niestety nei zabezpiecza zabawki przed upadkiem - ale nie po to była robiona ta smycz. Na drugim planie ma zapobiegać odebraniu broni w walce :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts