Bartch Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Witam! Czekam na odpowiedzi , na moje pytanie. O to link do Tm ak http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=764&name=Tokyo_Marui_AK_47,tu akm cymy http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8180&name=Cyma_-_AKM_-_Full_Metal_-_CM048M_Wood. Co mi powiecie , o wykonaniu TM?. Wiem że na pewno lepsze,ale nie zamieszczono tam dokładnych informacji o TM.Słucham wypowiedzi Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Jeżeli różnica wynosi 200zł między tymi replikami to wziąłbym TM za wysoką niezawodność, bardzo stabilne wyniki i jeśli będziesz mądrze użytkował to długowieczność Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 hmmm. Znalazłem o tym tm temat (wykonanie). Niestety duża część wykonana jest z absu.Jakiej jakości jest ten abs ? Nie jest chińska, to też jest atut. zależy jeszcze czy te elementy (poza imitacją drewna) ,można łatwo wymienić. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Hubercik tak zgadza się,ale do Tm'a trzeba dokupić ładowarkę i akumulator Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 AK od TM ma te same elementy z ABS'u co cm028 (klon tm), dodatkowo trzeba będzie dokupić baterię do tm'a. Swoją drogą ak od boyi są nienagannie wykonane: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-06w-real_wood_boyi-2631.html Do tego precka, gumka lepsza jakaś. Powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 hmm Boya wygląda pięknie, ponadto jest lepiej wykonana , od cymki Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 TMowy AK jest dosyć mizernie wykonany zewnetrznie, poza tym - cieżko dopasowac czesci z ostrego. Ogołem - jesli szukasz dla wyglądu, to nie TM. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 Ale czy wewnątrz też jest godna podziwu ? Dużo osób mówi o japońskiej dokładności, i że zawsze lepiej japońca hmm.. A co mi powiecie o ak RK - 02 boyi Te wszystkie Boye mają te same bebechy ? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Tak ma najlepiej spasowane części itd. Rk 02 ma takie same bebechy,jak rk06 różni je jedynie wygląd zewnętrzny. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 hmm.Bardzo kocham wszystkie ak niewiem jaki model wybrać.Jest ich pełno.Każdy inny.Nie mogę się zdecydować. Wykonanie zewnętrzne to stanowczo boya.Ale z wnętrznościami niewiem Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 To zrób tak: kup Boyi i do tego Gejbox Cymy. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 Tyle że pewnie bym wydał ,tyle co za nową dużo lepszą broń Nie tylko ak mi się podoba, może do 800zł znalazło by się coś lepszego ? Cymki osobiście wydają mi się ładniejsze, więc przy nich zostanę.Lubię m4, i inne karabiny tej rodziny ,ale podobno za mniej ,niż 1000zł ,nie dostanę nic dobrego. Dzięki za wypowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 To poszukaj samego Boyi bez GB. Wyjdzie taniej. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 A czy naprawdę trudno wpisać do szukajki hasło "AK TM" i "cyma ak" i zarezerwować sobie parę godzin wolnego na czytanie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Cymki to stalowe body i znalowa reszta, z masą luzów na wszystkim, co luz moze mieć (nawet na szczerbince...). I mówię to jako posiadacz CM.048, 0.48s, 0.45, a także Boyi RK-01, RK-10 i RK-05. Bez porównania one są. Cymy się kupuje dla GB, bo jest świetny. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 W każdym bądź razie - czy Boyi, czy Cyma - dla mnie jedno jest jasne - wywaliłbym TM z tego porównania. Co jak co, ale niegdyś miałem okazję porównywać go z byle CM.028 (obecna generka) i TM najlepiej mi w tym porównaniu nie wypadło. Więc tym bardziej nie porównywałbym go do znacznie nowszych Cym, takich jak właśnie CM.048. Ale jak już powiedziałem - to jest moja opinia. A odnośnie Boyi vs Cyma... Ja wybrałbym Cymę. Ale to dlatego, że bardziej liczą się dla mnie osiągi/niezawodność niż wygląd. Bo pod względem wyglądu - Boyi wypada lepiej. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 Uważam podobnie jak ty Logan.Wygląd zawsze można polepszyć.Ak 74 jakoś słabo mi przypada.Wolę AKM, czy zwykłego ak47.Pozdrawiam. a Boya poza ak74 , i ak74su nic innego z ak nie robi Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Jeśli chcesz to jeszcze g36cjest dobre Do tego Imax B6 i akumulator lipo i będzie zestaw na początek ;) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Ja wolę mieć dobre bebechy, bo wygląd można sobie samemu ulepszyć tanimi sposobami i wtedy Cyma będzie biła wszystkie Boyie. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 8, 2011 Author Report Share Posted August 8, 2011 Dokładnie.Podobnie myślę.Cymka ma dobre bebechy , słabe części zewnętrzne można dostać na allegro od ostrego Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) Są też tm metalowe tylko bez drewienek...http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=3192&name=Tokyo_Marui_AK74MN_-_Full_Metal czy to http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=3994&name=Tokyo_Marui_AKS74U Sry miał podobno dozbierac do nich a nie kupowac zaraz Edited August 8, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 I jak widać niedostępne. Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 8, 2011 Author Report Share Posted August 8, 2011 za dobrego markowego Full metala widzę że trzeba sporo wydać.Dodam,że AKM CM(048)m będzie moim pierwszą bronią asg Chinol bo chinol,ale nie znaczy że odrazu słaby.Oczywiście każdy by chciał najsolidniejszy karabin,ale trzeba pamiętać że nie każdego stać ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Mówisz, że lubisz nie tylko kałachy... M4 CQB od LMT KWA jest za 860zł, a M4A1 zwykłe jest za 960zł tej samej firmy, porządne bebechy, porządna zewnętrznie, troszkę rażą niektóre oznaczenia ale da się to przeżyć. Dużo osób je ma, i tyle samo je chwali ;p Quote Link to post Share on other sites
Bartch Posted August 8, 2011 Author Report Share Posted August 8, 2011 Hmmm. No właśnie temat m4 czy wszyscy się zgadzają że jest dobra m4 poniżej 1000zł?,bądź m16. Bardzo ładna ta mka od kwa.Nie podoba mi się lufa ,ale można kupić konwersję więc nie ma problemu. Mam jedno pytanko.Jestem kompletnie zielony w asg, i chciałem się spytać, czym różni się gearbox v2, od np v3 ,czy v7 ? w innym temacie ktoś napisał że body jest z absu, a na stronce zbrojowni piszą że body jest z metalu.To jak to w końcu jest ? Trochę droższa ta mka od kałacha, ale to nie jest chińczyk :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts