Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dobra replika za groszę

Recommended Posts

Witam !

Mam takie pytanie, a mianowicie kolega ostatnio kupił emkę nie wiem jakiej firmy, nie wiem co to było ale ważne że dał 150 zł i powiem że strzela super. Może tak mówię bo bardzo rzadko widziałem replikę za 1000 zł która jest dla niektórych idealna. I tu nasuwa się moje pytanie. Jakich replik szukać tak do 300 zł (używka) aby nie kupić kompletnego shitu. Wiem że zaraz wyjdzie cm.028 albo podobnie. Ale ja właśnie cymę mam i chodzi mi o dobrze strzelającą np. emkę itp. (dla mnie dobrze strzelająca to tak jak dla was średnio :) ) Myślałem o g3 JG i o trochę droższych emkach JG. Tyle wiem jeżeli chodzi o ten temat.

pozdrawiam Kceur

Eeee 150zł ... też nie wierzę.

Z używkami to możesz różnie trafić. Ostatnio kupiłem CM.048 za 300zł, z przebiegiem 5tyś - jak nówka, innym razem mp5 od JG za 400zł która okazała się badziewiem. Także jak widzisz z używkami różnie bywa.

Od siebie nie polecam eMek od Boya, ale 3 i 4 generacja replik JG podobno jest spoko. G36 od JG jest podobno bardzo dobra.

Jak boga kocham 150 zł. Tyle zapłacił za jakąś emkę która podobno nowa kosztuje 600. Dał tak mało może dlatego że sprzedawce znał. Proponował mi G3 JG w częściach, do złożenia za 200 zł. A co myślicie o tym : http://wmasg.pl/pl/consignment/show/140851

pozdrawiam Kceur

G3 JG na allegro po 200 zł czasem są, więc 320 to żadna okazja ^^

Najgorsze dla autora tego tematu jest to, że wydaje mi się iż niema on większego pojęcia o replikach a żeby trafić okazję przykładowo jak twój kolego to musisz wiedzieć czy się opłaca. Niestety nikt ci tu nie będzie szukał okazji i podstawiał bo na pewno sami jak coś znajdą to kupią. A z praktyki powiem, że twój kolega musiał mieć szczęście bo niestety schodząc poniżej tych symbolicznych 300zł dostaniesz od repliki tyle ile na nią wydałeś czyli marnie.

M733 od JG, śmiga jak złoto, spieszyłem się, więc dałem "kup teraz" na allegro za 230zł. Licytacja była od 150, więc okazja nielicha.

Boyi RK-02 nówka sztuka, tylko ułamany zaczep kolby bo ze znalu w licytacji za 213zł. Nowy w sklepie był za prawie 500zł. Zaczep na taiwanie kupiłem za 35zł.

Cyma 028s za 90zł w całkiem fajnym stanie, tylko złamana kolba. Nowe body z kolbą stałą kosztowało 40zł. Po dopasowaniu drewien od ostrego (50zł za komplet) sprzedałem ją za prawie 400zł.