MajkiWRC Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Witam serdecznie. Właśnie znalazłem kupca na moją 002 AGM'u (wreszcie :P). Teraz szukam podstawki pod nowy karabin wyborowy, tyle że z napędem elektrycznym. Proszę podawać propozycje jakie AEG'i by się ewentualnie nadawały. Coś z rodziny eMek? A może jakąś G? Tylko nie piszcie że w ASG nie ma snajperstwa, że lepiej nie, że odpuścić. Repliki najlepiej żeby nie były od razu jakieś mega drogie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. PS. To mój pierwszy post/temat więc proszę o niejaką wyrozumiałość. Pozdrawiam! :) Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Mogę ci podać taką replikę jak SR25.A reszty szukaj na forum bo snajper musi mieć trochę oleju w głowie :cool: Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Nie zastanawiałeś się nad m14 od cymy ? Mój znajomy zanim kupił Fala, biegał z ztuningowaną emka. Zasięg miał nieporównywalnie większy z cm.039c czy z nowym rk-02 boyia. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 W teorii z każdego AEG'a można zrobić snajperkę. Nawet z MP5k. Z każdej M'ki da radę zrobić snajperkę, chodź mało który v.2 to wytrzyma. Z M'kowatych najlepsza by była SR25, ale ma gearbox v.2 long a do niego jest mało części w polskich sklepach. Jeżeli chcesz coś serii G36 to na samo dzień dobry masz ten luksus że Gieta jest na GB v.3. Quote Link to post Share on other sites
MajkiWRC Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 Dzięki za odpowiedzi. @ KubaK - Myślałem już wcześniej nad SR25 ale nie mogłem znaleźć cenowo odpowiadającej mi. @ Parnassus - M14 od Cymy? Hmm, czemu nie. Wydaje mi się że coś mogę z tego zmontować. Dzięki. @ Jankus - Właśnie dlatego zastanawiam się nad Gietką, tylko troszkę kasy pójdzie na same szyny. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Przecież szyny do giety dużo nie kosztują... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Ja bym się raczej rozglądał za używanym i tanim M16 (może JG III GEN?) i dał jakiemuś niezłemu serwisantowi do zrobienia. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Dzięki za odpowiedzi. @ KubaK - Myślałem już wcześniej nad SR25 ale nie mogłem znaleźć cenowo odpowiadającej mi. I tu widać że już nie nadajesz się do snajperstwa.Czemu ? Bo nie masz kasy a do tego fachu trzeba jej mieć "górę". Zresztą to tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
MajkiWRC Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 I tu widać że już nie nadajesz się do snajperstwa.Czemu ? Bo nie masz kasy a do tego fachu trzeba jej mieć "górę". Zresztą to tylko moje zdanie. Jeżeli ktoś kocha robić to co robi, to nawet pieniądze nie stają mu na drodze. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Jeżeli ktoś kocha robić to co robi, to nawet pieniądze nie stają mu na drodze. Pieniądze nie, brak pieniędzy tak... Uwaga z mojego własnego doświadczenia - też kiedyś myślałem że po trochu się wszystko dokupi, kupi tanią bazą pod snajperkę itd. Zastanów się nad tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Znajomy snajper zachwalał SL8 CA. Tak ją podkręcił, że kiedys mu nawet na chwilę wyskoczyło 800 fps. Standardowe 600 osiągnął bez problemu. Druga opcja to M16 KWA - te repliki rewelacyjnie się tuningują i uzyskanie 600 fps nie jest problemem. Części są na tyle mocne, że powinny wytrzymać. Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Polecam M82 Snow wolf kumpel wymienił sprężynę na m210 i aku na 12v i ma coś około 700FPS Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Polecam coś samopowtarzalnego, bo daje niesamowitą przewagę nad replikami posiadającymi tylko 1 strzał. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Zrobienie z cm048 takiej repliki z praktycznego punktu widzenia jest dobrym pomysłem imo. Tak, wiem nie będzie to z wyglądu rasowy karabin snajperski, ale to chyba najtańsza opcja zbudowania repliki o odpowiednich osiągach i niezawodności. Ja np. zrobiłem coś takiego, tylko z mniejszymi fpsami, żeby używać też jako szturmówki.(Możesz podejrzeć mój profil, i zobaczysz jaki to mniej więcej koszt). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts