Bedhur Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Witam. A więc zakupiłem sobie Shotgun Long 003 [AGM] fajnie się nim strzela itp. Ale no ładny rozrzut to on ma. Praktycznie nie ma powtarzalności strzałów. Z odległości 5 m to na 2 magazynki (28 kulek) trafiłem może 10? WTF?! Serio nie ma co celować bo i tak to nic nie daje :D. A no i ten hop-up to tyle daje, że broń jest nie celna i kulki lecą bliżej i mocno w dół. Tak więc. Czy da się coś zrobić? Nie wiem lufa precyzyjna, lepsza gumka hop-up czy coś? A no i czy jeszcze da się zamontować mocniejszą sprężynę? Aktualnie jest coś około 300 fps. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :). Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Po pierwsze - w co się nie da trafić z 5 metrów? Po drugie - jakich kulek używasz? Do tej repliki najlepszą pozycją w kategorii opłacalność/skuteczność są kulki 0,25g. Po trzecie - wyłącz całkiem hop-up i spróbuj postrzelać na 0,25g. Daj znać jaki zasięg ma replika. Po czwarte - nie ma dedykowanych części do tej repliki. Ale tak jak mówię - powiedz najpierw z jakich kulek strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
Bedhur Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 A no więc kulki P&J 0.20g. No dobra z tymi 5 metrami może trochę, źle podałem, ale serio trudno trafić. W tarczę strzelecką :D. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Zmień kulki na 0.25 to po pierwsze, wyczyść lufę, i czekaj niech gumka się trochę przetrze. Logan mi się udało wstawić spręzynkę stock z mp5 i mam około 350fps, kuleczka jak po sznurku leci do końca. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 A ja polecam zmienić kulki z P&J na Guardery czy G&G. I będzie SPORA różnica. Quote Link to post Share on other sites
Bedhur Posted September 1, 2011 Author Report Share Posted September 1, 2011 @Szymx1 Jaka długa ta sprężyna jest? A i bez hop-upa strzelać? @Lesio Jak zużyję te P&J to zakupię Guradera czy G&G. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Sprężynę mam rok sporadycznego strzelania do puszek, Strzelam bez Hopka, po włączeniu hu kulka leci mi do góry jak oszalała. Quote Link to post Share on other sites
Bedhur Posted September 1, 2011 Author Report Share Posted September 1, 2011 @szymx1 Ja się pytałem jaka długość sprężyny ( wiesz ile cm :D ). Ja jak włączę hu do leci w dół :|. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Sorki źle zrozumiałem pytanie a jak długa jest to nie wiem. A niechcę rozbierać repliki ale jest z mp5a4 JG IIIgeneracji. Quote Link to post Share on other sites
Bedhur Posted September 1, 2011 Author Report Share Posted September 1, 2011 Dobra to jeszcze jedno pytanie mam: Samemu przekładałeś sprężynę? Oraz czy trudno się rozkręca, itp :D. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Tak sam to robiłem, tylko trzeba uważać na wyskakującą sprężynę i uważać by czegoś nie połamać. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Bedhur, Tej replice poświęcony jest dość spory temat: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/39833-shotgun-long-003-agm/ Znajdziesz tam wiele wskazówek odnośnie użytkowania/rozbierania/tuningu, itp. Quote Link to post Share on other sites
Bedhur Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 Shotgun zaczął pięknie strzelać. Celność poprawiła się o 1000000%. Nie wiem dlaczego wcześniej było inaczej :P. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 dotarł się. Quote Link to post Share on other sites
James 150 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 czy jak wsadzę tam sprężynę m70, to to będzie dobry pomysł? http://gunfire.pl/product-pol-1152195330-Sprezyna-glowna-M170.html Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Nie. Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Dobry pomysł to nie ruszać AGM'a i bawiąc się stockowym zbierać na jakiegoś AEG'a ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts