Kapociak Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Witam, zastanawiam się nad kupnem Recon Chesta https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/replika_kamizelki_commando_recon_chest_harness-olive_a_c_m-990.html lub https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/replika_kamizelki_commando_recon_chest_harness-coyote_a_c_m-1110.html I oto moje pytanie jaki kolor wygląda lepiej w wypadku tego chesta i który będzie bardziej pasował na polski las do Marpatów.( Nosze Marpaty, Buty Belleville 390 DES) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Moim daniem lepiej wygląda połącznie marpata z coyotem ,ale za to marpat z olive będzie lepiej się sprawdzał w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Kapociak Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Właśnie wiem, że Coyote wygląda zawaliście do marpata, ale posiadam Plecak, kabure itd w Oliwce więc właśnie mam wątpliwości. Nie rozumiem, dlaczego "plecak" ma być pisany wielką literą, nie wiem, co to jest "Oliwka" (jakaś Twoja znajoma Oliwia?) i nie wiem, co to znaczy "zawaliście". Przyjacielu, takim slangiem to gadaj ze swoimi kolegami, na tym forum pisz po polsku! Królik Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 jesli ma opcje to brac kamizelke w olice i obwiesic szpejem w mapat ( pstg robił)\\\ Mister, zdania zaczynamy wielką literą, skrótowce piszemy wersalikami i stosujemy zasady interpunkcji. Moja rada - staranniej edytuj posty, ale będą one w tajemniczy sposób znikać. Królik Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Przyganiał kocioł... Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Oliwkowa będzie najlepsza. Marpat naprawdę źle wygląda, sam użytkuje ww chesta (marpat) i uber pro zadowolony nie jestem, a wszystkie inne kieszenie, które podczepiłem, są już zielone... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Po pierwsze na to chińskie coś szkoda pieniędzy,po drugie ich "olive" świeci się i strasznie wygląda,chyba że przeczołgasz się po ziemi parę razy. Poproś PSTG albo kogoś innego żeby Ci uszył coś konkretnego bo te kolory są tragiczne - przynajmniej w wypadku woodlanda,olive,marpata,"multicam" . Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Racja, kolega się nie pytał czy opłaca mu się zakup tego chesta, ale OFF ma rację. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Po pierwsze to jest chińsko-szyte RRV. Po drugie do Marpata pasuje dużo- od OD po CB i MJK- dają radę. Po trzecie- jak brać RRV, to nie chińskie a od krawca typu PSTG. Po czwarte- nie pakuj się w chińszczyznę- za ciut wyższą cenę dostaniesz prostego, wygodnego, klasycznego czesta, z możliwością wyboru koloru i czego ci się rzewnie podoba. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Warto też rozpatrzyć Flyye, bardzo dobra RRV, dorównuje Eagle. Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Jeśli kupujesz taką kamizelkę, musisz brać pod uwagę że nie spełni twoich oczekiwań pod względem jakości. Natomiast kolory wykorzystane do ich produkcji są bardzo dobre i właściwie każdy z wyżej wymienionych będzie Ci pasował do marpata. Przy zakupie trzeba się jednak zastanowić czy kamizelka będzie do użytku przy zmianie munduru lub chęci wzorowania się na jednostce Marines. Osobiście polecam kolor olive, ponieważ sam miałem takie zestawienie munduru z kamizelką rok temu i dobrze się sprawował. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Jeśli kupujesz taką kamizelkę, musisz brać pod uwagę że nie spełni twoich oczekiwań pod względem jakości. Natomiast kolory wykorzystane do ich produkcji są bardzo dobre i właściwie każdy z wyżej wymienionych będzie Ci pasował do marpata. Przy zakupie trzeba się jednak zastanowić czy kamizelka będzie do użytku przy zmianie munduru lub chęci wzorowania się na jednostce Marines. Osobiście polecam kolor olive, ponieważ sam miałem takie zestawienie munduru z kamizelką rok temu i dobrze się sprawował. Co Ty wygadujesz? Olive jest tragiczny,nie tylko zresztą olive. Miałeś jakieś porównanie do lepszych jakościowo produktów? Czyli Twoim zdaniem chiński multicam,marpat i woodland są bardzo dobre? o0 Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Co Ty wygadujesz? Olive jest tragiczny,nie tylko zresztą olive. Miałeś jakieś porównanie do lepszych jakościowo produktów? Czyli Twoim zdaniem chiński multicam,marpat i woodland są bardzo dobre? o0 Zaobserwowałem ogromne podobieństwo koloru olive firmy ACM z innymi lepszymi i droższymi markami takimi jak Condor czy MFH. Mówiąc "kolory" nie miałem na myśli kamuflaży. Oczywiście że maskowania Marpat woodland itp. brane do produkcji "chińczyków" to inna sprawa ponieważ to zwykłe badziewne kopie których kamuflaże przypominają te na ciuchach moro z bazaru. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Zaobserwowałem ogromne podobieństwo koloru olive firmy ACM z innymi lepszymi i droższymi markami takimi jak Condor czy MFH. To nie są raczej dobre przykłady. Mówiąc "kolory" nie miałem na myśli kamuflaży. Ciekawe,nie powiem. Oczywiście że maskowania Marpat woodland itp. brane do produkcji "chińczyków" to inna sprawa ponieważ to zwykłe badziewne kopie których kamuflaże przypominają te na ciuchach moro z bazaru. Przynajmniej w jednym się zgadzamy. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Z zielonych do marpata najlepiej pasuje Ranger Green. To w ogóle jest najbardziej uniwersalny z zielonych. Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Kolor kamizelki, a kolor ładownic to też 2 różne sprawy. Nie musisz stawiać tylko na jeden kolor, choć z każdą ładownicą w innym będzie to wyglądało dosyć komicznie.W zasadzie, tak jak wyżej- RG jest spoko, choć jak nawet byś chciał koszernie to możesz kupić ładownice i kamizelkę w woodlandzie (dwa kolory do siebie średnio pasują, ale kamuflaż dobry) . Jeśli już się uprzesz na CB i nie chcesz żeby był przesadnie jasny to Flyye ma dosyć ciemnawy kolor Coyota. Bynajmniej w porównaniu do tanich, chińskich kopii tak wypadł, nie wiem jak z koszernymi produktami, bo nie porównywałem. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Mam kamizelkę w oliwce zastanawiam się nad plecakiem - nie będę w nim dźwigał nie wiadomo ile, kulki, picie, smar, gaz,+ kilka dupereli - miał ktoś zestawienie tego "Marpatu" ACM z prawdziwym ? Czy lepiej kupić olive ? http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/plecaki/plecak-taktyczny-o-pojemnosci-15-litrow-marpat-a-c-m.html Uprzedzając pewne odpowiedz i pytania - wiem że to ACM Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) Poszukaj malego ilbe. Plecak w marpacie, produkowany przez Arc'Teryxa, Cordura 725d, kontrakt, a kosztuje grosze, swojego w stanie bdb-/db (jedna klamra do wymiany, trochę przybrudzony), wersja nowsza, z wykończeniem CB (starsze mają czarne) kupilem za 120 zl. Edited January 4, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Mam kamizelkę w oliwce zastanawiam się nad plecakiem - nie będę w nim dźwigał nie wiadomo ile, kulki, picie, smar, gaz,+ kilka dupereli - miał ktoś zestawienie tego "Marpatu" ACM z prawdziwym ? Czy lepiej kupić olive ? http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/plecaki/plecak-taktyczny-o-pojemnosci-15-litrow-marpat-a-c-m.html Uprzedzając pewne odpowiedz i pytania - wiem że to ACM Skoro wiesz,że to ACM to czemu w ogóle się nad tym zastanawiasz? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Poszukaj malego ilbe. Plecak w marpacie, produkowany przez Arc'Teryxa, Cordura 725d, kontrakt, a kosztuje grosze, swojego w stanie bdb-/db (jedna klamra do wymiany, trochę przybrudzony), wersja nowsza, z wykończeniem CB (starsze mają czarne) kupilem za 120 zl. W małych ilbe często wypruwają się szelki. Jest fajny ale warto to wzmocnić. Quote Link to post Share on other sites
Akatoszud Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Witam, mam 1 dylemat - Jaki kolor oporządzenie dokupić do marpata? Olive vs Coyote vs Ranger Green ? Który z tych 3 najlepiej się sprawdzi ogólnie. Czytałem tylko ten temat, ale nic mi to nie dało oprócz kłótni dot. ACM vs Kontrakt, więc poszukuję innych informacji. Jakikolwiek temat, link a przede wszystkim zdjęcia marpat + olive lub marpat + coyote mile widziane. Za każdą pomoc dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Skoro korpus używa połączenia MARPAT + Coyote Brown to coś w tym jest więc Coyote Brown najlepiej się sprawdzi. Są jednak na WMASG osoby, które twierdzą, że połączenie MARPAT + CB to samobójstwo na strzelankach bo w lesie jest się zawsze widocznym, a ja jako użytkownik takiego połączenia stwierdzam, że to kłamstwo, a sam mundur i oporządzenie świetnie się sprawują. Wyjątkiem jest chiński Coyote Brown (z resztą jak inne kolory), który strasznie się świeci. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Do marpata albo Coyote Brown albo khaki. Kropka Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted October 3, 2013 Report Share Posted October 3, 2013 Ja bym szedł w zielone:) Swoją drogą, czy to tak ciężko wpisać odpowiednie wyrazy w google i mieć problem z głowy? Np. marpat ranger green/olive drab http://lh4.googleusercontent.com/-CaaC4ZZUCNQ/TrZUPLa5jtI/AAAAAAAAGLw/tevNA9uiVnE/s640/IMG_9275_resize.JPG http://apst.airsoftpacific.com/wp-content/themes/apst_theme/images/marpat.jpg Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 jezeli chcesz w coyocie to musisz go zobaczyc na własne oczy czy jest ciemny, czy tez swieci sie jak psu jajca jak chinskie wyroby. uzywam mapeta w połączeniu z ranger greenem i lepszego poloczenia na nasze lasy nie widze. Nalezy pamietac ze coyote zostal wybrany jako uniwersalny kolor oporzadzenia, a watpie zebys latal po pustyniach ;). korzystając z przerwy zimowej dozbieraj i bierz sprzez w RG od PSTG albo Flyyea i bedziesz zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts