Yahalom Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Przejdzie u nas coś takiego? http://www.youtube.com/watch?v=9JHk69VTyZk&feature=player_embedded http://www.sforce.ru/item/id1396/ Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) Zadaj sobie pytanie czy chciałbyś czymś takim dostać:) Ale baja fajna do zabawy na podwórku:) tutaj szerszy opis http://www.youtube.com/watch?v=9de5uYnUohg&feature=player_embedded#! pozdro Edited September 20, 2011 by kosteQ86 Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) Strajk BOMB XD ...imo w końcu coś ciekawego co można zapakować do granatnika, a czy się przyjmie i czy bym chciał to tylko jest uzależnione od odpowiedzialności osób tego używających :) Edited September 20, 2011 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 20, 2011 Author Report Share Posted September 20, 2011 Jasne, że nie - tyle, że takie zabawki służą do uatrakcyjnienia zabawy lub do pozoracji terenu walki. Nikt o strzelaniu do ludzi nie mówi :) Mnie chodziło bardziej o to, czy to jest "legalne" u nas ;) Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 A tam legalne czy nie:) cena troszku wysoka:) Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) ... cena troszku wysoka:) czy ja wiem? 1900 rubli za 10 sztuk! http://www.youtube.com/watch?v=3wm34amx6fk&feature=player_embedded do kupienia tutaj!!! Edited September 20, 2011 by FlyingCat Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Kosmos, zawsze sikałem ze śmiechu jak widziałem strzał z granatniko-shotguna, ale to jest poezja, aż chce się kupić granatnik. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 czy ja wiem? 1900 rubli za 10 sztuk! http://www.youtube.com/watch?v=3wm34amx6fk&feature=player_embedded do kupienia tutaj!!! dobra za same granaty, potrzebujesz jeszcze tą nakładkę która nabijasz gazem wtedy cena jest 5000:P http://sharomet.ru/index.php?manufacturers=52 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Ale rubli nie zł. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 20, 2011 Author Report Share Posted September 20, 2011 No właśnie - przy rublach wystarczy obciąć jedno zero na końcu i mamy cenę w zł :) Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) 5000RUB=~500PLN lepiej?:) nadal nie jest tanio a zresztą "czy ja wiem? 1900 rubli za 10 sztuk!" "dobra za same granaty, potrzebujesz jeszcze tą nakładkę która nabijasz gazem wtedy cena jest 5000:P" chyba nie musiałem pisać że w rublach edit: Arafat mnie ubiegł:P Edited September 20, 2011 by kosteQ86 Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Już lepszym pomysłem byłby granat dymny. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 No nie wiem czy takim lepszym :P xD Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Zadaj sobie pytanie czy chciałbyś czymś takim dostać:) skończę piankowy granat do komara napędzany silniczkiem rakietowym za 4zł to sam się podstawię do testu. Granat z filmu specjalnie mnie nie przeraża. A dla takich granatów skłonny bym był kupić granatnik ASG w sklepie, zawsze coś innego niż wystrzelony komar za 50zł z allegro ; ) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 A dla takich granatów skłonny bym był kupić granatnik ASG w sklepie, zawsze coś innego niż wystrzelony komar za 50zł z allegro ; ) Dokładnie tak, dla mnie to jest naprawdę jedyna (i całkowicie wystarczająca) przeslanka, by kupić granatnik. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Bez przesady z tym niebezpieczeństwem, sam granat to raczej nie pocisk śmierci a ładunek w środku za duży też nie jest. A co do legalności, to powinno być legalne, nie widzę tam spalania czegokolwiek podczas wystrzału tylko napędzanie rozprężającym się gazem. P.S. Zbieramy się na zamówienie grupowe ? xD Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 podpisuję się wszystkimi odnóżami. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Hmmmmm też mnie ten granat zaciekawił. A w zasadzie to mnie mordka swędzi żeby zakupić. Coś mi się wydaje że rewolwerowy karabinek remingtona znów zostanie odłożony na czas przyszły :icon_biggrin: Co do mocy wybuchu tego granatu to chyba dużo więcej niż K206 niema więc się chyba nada do rozgrywek (w końcu grochowcami też nie rzucamy prosto pod nogi) Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Coś sie obawiam że do MGL to średnio by pasowało (chodzi mi o standardowe shelle) Trzebaby albo skrócić jak na filmiku albo inaczej pokombinować. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 A te 'głowice' są jednorazowe czy wielokrotnego użytku? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Głowice wydaje się że jednorazowe, wielorazowego użytku jest tylko shels. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 No i granatnik w asg nabiera sensu bo to co mieliśmy do tych czas to był śmiech na sali... Jak ktoś będzie miał to zgłaszam sie na ochotnika do strzału we mnie z tego (oczywiście dla dobra nauki:) ) Nie ma co panikować, to jest zabawa w wojnę a nie w osiedlowe przedszkole. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Jak sobie kupie to sam dam kumplowi by do mnie strzelił xD Swoją drogą te granaty jak się zastanowić to nie będzie tak trudno samemu zrobić, no będą brzydkie itp, ale najważniejsza część czyli shels daje dużo możliwości własnej inwencji (chociażby strzelanie piłkami odpowiedniej wielkości) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Albo miękkie woreczki np. z mąką wystrzeliwane w sabocie. Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Odkąd znalazłem ten link przy okazji szukania Wintoreza bardzo poważnie zastanawiam się nad zainwestowaniem w taki zestaw. Kwestie bezpieczeństwa użytkowania od strony prawnej uważam za "załatwioną" - rosyjskie przepisy odnośnie ASG i pirotechniki są znacznie ostrzejsze niż nasze (zresztą sporo miejsca poświęcono omówieniu tego w filmiku). Co do samego bezpieczeństwa użytkowania - na szczęście jeszcze nikt tego masowo w Polsce nie sprzedaje - wtedy mogło by być różnie, tak jak z replikami XXXL FPS w rękach nieodpowiedzialnych młodocianych maniaków "tuningu mocowego". Zresztą w filmie jest wzmianka o energii tychże granatów i miotanych z nich po detonacji kulek. Zauważcie że rekordowy wynik 60 m dotyczył granatu CO2 wystrzeliwanego z granatnika z wkładką gwintowaną. W wersji podstawowej gwintowany jest tylko "nabój". O ile dobrze zrozumiałem lektora na greengazie zasięg jest mniejszy. Oczywiście na początku użytkowania tych granatów i granatników było by sporo zamieszania i "grenadierzy" musieliby zmieniać nawyki :). Mam jednak nadzieję że czas oczekiwania na kolejną dostawę amunicji i koszta z tym związane raczej kilka razy poważnie zastanowiliby się zanim zaczęli by siać tymi granatami na prawo i na lewo. "Klasyczne granaty" nadal mogłyby być przez nich użytkowane tak jak dotychczas, "nowe" zaś warto byłoby "oszczędzać" na sytuacje gdy mogłyby wykazać swoją skuteczność. To co mnie przekonuje do tych granatników i granatów to zasięg skuteczny miotanego "pocisku". Granatniki nareszcie spełniać by mogły zadania podobne do ostrych odpowiedników. Choćby strzelanie stromotorowo za przeszkody i ukrycia, ostrzeliwanie budynków z dystansu itp. Co do zbiorowego zamówienia - również podpisuję się pod tym pomysłem rękami i nogami! Na pewno koszty dodatkowe (cło, przesyłka, itp.) będą dużo niższe. Jeśli zamówienie było naprawdę duże moze nawet dałoby się jakąś rozsądną zniżkę wytargować. Jest może w śród zainteresowanych ktoś biegły w mowie Puszkina lub Szekspira (w piśmie) na tyle aby podjąć się nawiązania korespondencji ze sprzedawcą? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts