Bocian Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Oby. Dlatego proszę, aby ktoś to zweryfikował, kto zna rosyjski na jakimś choć trochę sensownym poziomie. Zamówienie: 1. Ukesu 2. Laokoon 3. sam bym chętnie się tym pobawił i dołączył się do Waszego zamówienia ale obecnie brak $$ :( jednak mam 2 kuzynki po filologii rosyjskiej które ciągle kontaktują się z kontrahentami w Rosji i Białorusi także jak chcecie to podeślijcie mi na PW tekst maila który mają przetłumaczyć dla Was :) chociaż tyle mogę zrobić :) jednak nie będzie to wcześniej niż za 2 tygodnie bo właśnie wyjechały na wakacje na kanary :) Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Temat upadł? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 No właśnie. Jak tam te granaty? Coś z tego wyszło? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 NA razie czekamy na Mad Onion. Może uda im się to do PL sprowadzić :D Quote Link to post Share on other sites
asas Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Minęły 3 miesiące - coś się ruszyło? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Podłączam się do pytania wyżej. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Podbijam. Coś wiadomo? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Nic :( Mad Onion nie odpisuje i chyba już nie odpisze. Pozostaje samemu jakoś sprowadzić to do PL. Quote Link to post Share on other sites
KrukPabianice Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Pytasz czy przejdzie pod kątem prawnym w sensie, czy pod kątem tego że sie z Tobą strzelać nie będą chcieli :) ? Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 (edited) Prawnym. Mam własne grono osób które nie boją wyimaginowanego problemu xD Nie trzeba przecież w ludzi strzelać by był klimat i zabawa :icon_biggrin: Baa sam bym, chciał być pod obstrzałem takimi granatami :D Edited August 29, 2012 by Ukesu Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Ukesu, będziecie sprowadzać to daj cynk. Szkoda, że szalona cebulka ma to gdzieś, bo nie da się przejść obojętnie obok takiego granatu. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Jakiś ruch w temacie? Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Jak ktoś ściągnie to będzie, chyba że ktoś z Polski wymyśli coś podobnego (a fajnie by było). Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 http://airsoftpyrotechnics.com/ Można ściągać. Teraz ojca namawiam na M79 i komplet granatów :by się mógł bawić na wypasie :D A co do bezpieczeństwa to nawet jest filmik jak z kilkunastu metrów facet dostaje w plecy wybuchowym reaperem i nic sie nie stało. Nawet nie osmaliło munduru. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 To znajdź filmik z wybuchem w zamkniętej dłoni albo w ładownicy i zobaczymy czy nic nie uszkodzi. Jak by nie było to pirotechnika i ma czegoś takiego jak "bezpieczna". Mniejszy czy większy ale zawsze jest ten poziom zagrożenia zdrowia użytkownika. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 A jak obecie na to patrzy polskie prawo? Pytam bo chyba była jakaś restrykcja ad pirotechniki miotanej. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ja mam takie info Po pierwsze (Dz. U. Nr 163, poz. 1577) Nie jest wymagane uzyskanie koncesji na obrót wyrobami pirotechnicznymi wymienionymi w załączniku do Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 29 lipca 2005 r. w sprawie wykazu wyrobów pirotechnicznych, na których nabywanie, przechowywanie lub używanie nie jest wymagane uzyskanie pozwolenia. Wyroby spełniające wymogi podane w załączniku do Rozporządzenia zaopatrzone są w znak literowy <NWP> oznaczający, że wyrób jest ujęty w wykazie wyrobów pirotechnicznych, których nabywanie, przechowywanie i używanie nie wymaga pozwolenia wojewody. WSZYSTKIE ARTYKUŁY POSIADAJĄCE PAŃSTWO W OBROCIE POSIADAJĄ ZNAK < NWP > ORAZ KLASĘ 1.4G NA OBRÓT TYMI ARTYKUŁAMI NIE JEST WYMAGANA KONCESJA LUB DODATKOWE POZWOLENIE my w Gdańsku strzelać nie możemy :P http://www.gdansk.pl/start_nowy,512,28367.html Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Cerber boli cie coś ? Każda pirotechnika w zamkniętej dłoni jest niebezpieczna, idź sam przetestuj jaśnie oświecony. Każda nowość kogoś boli. Normalnie jak by się bał, że go odstrzelę na polu walki :/ Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Nie neguję tylko przestrzegam przed tym żeby jakiś zielony ciołek tego nie kupił i myślał, że jak nie osmoli munduru to może strzelać tym do ludzi jak popadnie. Do dziś spotykam "oświeconych" którzy myśląc, że ze zmniejszeniem fps pod wpływem zwiększenia ciężaru kulki zmniejsza się przekazywana siła przy jej uderzeniu...bo wolniej leci? Nie neguję produktu, nie boje się nowości, boje się nieodpowiedzialności ludzkiej, A to co napisałem ma być tylko powodem do chwili zastanowienia się przed użyciem. Tyle z OT ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ok. Kumam. Takie granaty tylko dla odpowiedzialnych graczy z dobrym i długim stażem. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ok. Kumam. Takie granaty tylko dla odpowiedzialnych graczy z dobrym i długim stażem. Jak to usankcjonujesz? Czymś takim mógłbym się strzelać :D Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Sam chętnie chciałbym by mnie z tego ostrzelano :D A co do usankcjonowania. Każdy w swoim środowisku wie kto jest odpowiedzialny a kto nie. A staż zwiększa krąg tej opinii. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 (edited) Bardzo fajna sprawa. Na **ankach raczej nie. Ale na simach - myślę ze to jest to. Tylko ciekawe jak te zabawki działają po przetrzymaniu dwóch jesiennych nocy w terenie. Edited January 24, 2014 by danesz Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Dokładnie to samo pomyślałem. Ale rozwiązaniem są inne granaty bez pirotechniki ale z samym talkiem. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Zmartwię was. Te granaty nie mają homologacji i atestu na rynku Europejskim. Nie zostaną przepuszczone przez granicę celną (o czym się przekonałem boleśnie roki temu dwa). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts