Christophy Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Cześć. Mam kilka pytań odnoście "snajpy" Mb03 jako podstawy. Czy Komora HU jest dobra czy trzeba ją wymienić? Czy wstawić tam stabilizator lufy wewnętrznej? Czy jak wstawię tam M150 to zespół spustowy wytrzyma czy trzeba kupić wzmocniony? A może wzmocniony zaczep spustowy firmy Deep Fire? Jak już zespół spustowi to zespół cylindra wytrzyma? Czy wymienić coś? Dźwignia przeładowania wytrzyma czy kupić metalową od JG ze specshopu? Czym się różni zespół cylindra Bore Up od zwykłego? Czy precka firmy Deep Fire jest dobra czy kupić tą Falcona? Zaznaczam, że szukałem dużo o tuningu MB03 i znalazłem temat o VSR-10 G-Spec od TM ale czytałem że g-spec różni się czymś. To ma być "tania" snajpa, części będę dokupywał jak będę miał na nie pieniądze. Dziękuję za pomocne odpowiedzi, pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Wiem tylko tyle, że taniej snajpy nie ma, zapłacisz więcej od aega (wliczając upgrade) a zasięg będzie może nawet słabszy jak w zwykłej Cymie 028 no ale: Tyle co wiem takiej sprężyny nie wytrzyma ten zestaw, kupić należy nowy. Kupić najwyżej można promyka triggerzero set ew jest możliwość zakupienia z allegro, pewien użytkownik robi w miarę tanie zestawy, gwarantuje że się nie rozwala nawet przy M260(dostajesz dożywotnią gwarancję). Cylinder do wywalenia, kupić nowy, precka i gumka to podstawa, jeżeli ma to być snajpa... to polecam PDI albo Edgi. Jeżeli szukałeś dużo to nie wiesz że nie ma "taniego snajpera" ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Napisałem "to ma być "tania" snajpa, części będę dokupywał jak będę miał kasę". Teraz, mam odłożone 600zł (jak na razie) doliczę do tego kieszonkowe do grudnia, oraz kasę na gwiazdkę i wychodzi, no... prawie 1000zł. Kupuję to jako podstawę - tuning na celność (jak na razie) - na moc przyjdzie jeszcze czas :) Co z tą komorą Hop-Siup? Stockowa dobra czy do wymiany? Bo 400 zł piechotką nie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 (edited) Nie masz kasy, więc nie stać Cię na kupowanie "tanich sznajperek". Zastanów się nad tym, aż do skutku. Edited September 30, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Mam zamiar kupić, i stuningować jak będę miał kasę. Problem w zrozumieniu? Chyba nie. Wiem, że chcecie mi dobrze doradzić, ale podjąłem już decyzję. Co z tą komorą? Odpowie mi ktoś? Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Mimo wszystko nawet jak masz kasę to to coś jest marną bazą pod karabin snajperski Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Będziesz musiał wymienić WSZYSTKO, może z wyjątkiem kolby... Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 O ile się nie połamie. :D Jeżeli ktoś ma talent, to można wszystko... ;) Kasa w błoto... Jak chcesz, ludzie Ci dobrze podpowiadają, że nie warto, skoro wiesz lepiej, to Twój wybór.. :P Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Niech kupi, niech się zawiedzie, niech rzuci to w kąt i zapomni o asg... Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 Skoro wiecie lepiej, to powiedzcie w takim razie co jest bazą pod tuning? Quote Link to post Share on other sites
Rej 12 Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Gościu nie opłaca się kupować tego gówna strata kasy Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 (edited) Jak kupisz gówno, to i tak nie wyciągniesz z gówna więcej niż gówno. Tak jak w algebrze Boole'a a+0=a gdzie a to gówno, a 0 to tuning, z którego i tak nic wyjdzie... A bazą pod tuning są repliki za więcej niż 1000zł. Edited October 1, 2011 by Traker Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 My broń boże nie wiemy lepiej - wszyscy jesteśmy zieloni. Tak czy siak. Byle elektryk z preclufą i dobrą gumą będzie miał lepsze skupienie i zasięg zapewne też, niż to po ' jakiś ' tuningach. Tak jak pisałem - czysto Twój wybór. Decyduj czy chcesz wyrzucić kasę w błoto, czy wybrać jednak coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Skoro wiecie lepiej, to powiedzcie w takim razie co jest bazą pod tuning? VSR TM. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Jakąś M14 albo SPR. Zajrzyj do działu snajperskiego. Ale uprzedzam że dobra snajperka to wydatek rządu 2-2,5 tysiąca złotych. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 W miarę tanią bazą pod tuning jest SR-25 P&J, bo ma V.2 LONG, który jest dość wytzymały, nie trzeba dużo wymieniać, żeby mieć dość dobry karabin. Oczywiście mówię tu o mniej więcej 500 FPS, bo żeby mieć więcej to musisz wyrzucić ponad 1500zł. Nie będzie to snajpa, bo 500 FPS nie daje ci jakiejś super dużej przewagi, ale jak będzie dobra gumka, komora, precka i dobre doszczelnienie to będzie miał dobrą celność i zasięg. Ewentualnie możesz pomyśleć nad CM.032. Żeby coś z tych replik dobrego zrobić powinieneś się zamknąć w 1000zł, ale jak już mówiłem nie będzie to super snajperka. Oczywiści mówię tu o używanych replikach. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 500 fps to żadna snajpa. Tyle mamy w szturmówkach. Bardzo dobrą bazą do mocnego tuningu są teraz M4 KWA, choć koszt zrobienia 650 fps jest spory. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Mówiłem, że to nie będzie snajpa, ale za te pieniądze nie ma na co za dużo liczyć. Myślę, że kupienie SR-25 używanego, do tego gumka, precka i luneta to dobre rozwiązanie. Zmieścisz się w 600zł, a osiągi będą całkiem niezłe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts