Espirite Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Witam serdecznie. Jestem właśnie w trakcie wymiany sprężyny w swojej replice. Po rozkręceniu tłoka i wyjęciu zeń stockowej sprężyny, zauważyłem że ta montowana przez chińczyka, ma na końcu hak, którym mocuje się do okrągłego, metalowego elementu wchodzącego do tłoka, który jest przytwierdzany śrubą do głowicy i trzyma względnie sztywnie sprężynę. Sprężyna Sytemy takiego haczyka nie posiada i stąd moje pytanie odnośnie montażu - składać to do kupy bez obaw, czy też wymagana będzie wymiana całego tłoka? Poniższe zdjęcia pokazują element, o który się rozchodzi. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Możesz składać GB. Quote Link to post Share on other sites
Espirite Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Możesz składać GB. Po "ptokach" :icon_confused: , kupiłem już zapobiegliwie tłok z metalowymi zębami i lepszą głowicę z łożyskowaniem, ale na diabły się to zdało bo chińska, plastikowa prowadnica powiedziała "piernicze, nie robię" i się rozsypała - Prawa Murphiego mają się świetnie :dry: Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Do przewidzenia było że ta prowadnica padnie,kup jakąś metalową z łożyskowaniem.Ja bym jeszcze zainwestował w metalowe łożyska bo te stockowe plastiki są żałosne. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 I tu moje pytanko - G36 JG mają łożyska 7mm? Wyciągnąłem je i oglądam, ale żadnego urządzenia pomiarowego nie mam pod ręką, nawet linijki :D Jeżeli 7mm, to jakie najlepiej zamontować jako zamiennik stocka, ślizgowe czy kulkowe? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Jak chcesz się bawić powyżej M120 to kulki odpadają. Obecnie JG mają w stocku otwory 7mm na łożyska. Kiedyś było 6mm Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Takie pytanko...Czy dodawałeś w swoim g36 jakis silniczek aby pociągnął sprezyne czy stockowy wytrzyma??? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 (edited) Na dobrej 8,4V pociągnie ;) Kumplowi targał z nie dużym ROF'em na 8,4V ASG bodaj 1250mAh....(czy coś koło tego) Pzdr. EDIT. Ma MOSFET i okablowanie modelarskie 1,5mm^ Edited November 12, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
bszlo Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Podłączę się pod temat. Właśnie wstawiłem u siebie M130 Guardera. Na stockowej batce ani rusz, jeden cykl i po batce... na lipolcu 7,4mAh działa. I stąd pytanie czy stockowy silnik będzie działał normalnie czy coś w nim trzaśnie? W najbliższym czasie planuje wymianę kabli i założenie mosfetu aby wszystko działało pod lipolem, teraz mam tylko do testów pożyczony :P Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 na lipolcu 7,4mAh działa Jak już to 7,4V 2200mAh :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 A co ma do tego pojemność? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Lesio chyba nie załapałeś. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
bszlo Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Jak już to 7,4V 2200mAh :bialaflaga: No tak, porypały mi się oznaczenia :P Ale odp nadal nie było :P Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Nic mu nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Bedzie smigał aż milo. A łożyska to slizgi i replika bedzie bez awaryjnie chodziła. Tłoka tez nie musiales zmianiac- stockowy jest całkiem przyzwoity. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 Lesio chyba nie załapałeś. :biggrin: Załapałem, po protu to sprostowanie w żaden sposób nie zmieniało sensu pytania, a jakieś "emotkowe machanie flagą" sugerowało, jakoby właśnie nastąpiło cudowne dopowiedzenie, po którym problem robi się banalny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts