Fifer Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Witam. Mam pewien problem odnośnie repliki. Mam zamiar kupić już 2 w karierze replikę. Nie wiem czy brać jg0938 (dwójnog) czy ewentualnie G36k. Bardziej jestem przekonany do RKM niz k. Kolega ma i wydaje sie bardzo ladnie i solidnie zrobione. Może macie jakieś doświadczenie w tych sprawach. Mogę kupic za ~ 500 zł. Bede latał w terenie. Prawdopodobnie znajomy zrobi z tego coś w rodzaju snajpy a ja bede go osłaniał..ewentualnie bede go używał po prostu jako szturm. Zastanawiam sie też nad malowaniem ale to jak już zdecyduje co biore. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Kwestia gustu. Ciężko coś więcej doradzić. Osobiście nie przepadam za dwójnogami, jedyna replika w jakiej miałem z niego użytek to m249, a i tak rozważam jego demontaż. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Dwójnóg (przynajmniej w mojej wersji) był słaby i szybko połamała się jedna nożka. G36k jest raczej bardziej wygodne ;) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Zależy co ci się bardziej podoba. Mi osobiście wersja z dwójnogiem bardziej przypadła do gustu,użytkowałem obie. Quote Link to post Share on other sites
Fifer Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Pal licho dwójnóg. Chodzi o celność szybkostrzelnosc itp. Wiecej FPS ale to nie zawsze ma znaczenie wieksze. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 No to w środku ten sam GB (jeśli mówisz o gietkach JG),więc wybierz to co Ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Te giety różnią się tylko wyglądem. Dwójnóg jest plastikowy, a zatrzask ze znalu, więc długo nie poużywasz. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Poza tym długa G36 to straszne wiosło. Wersja K jest o wiele bardziej poręczna. A celność i moc jest taka sama. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 No i za wersję z dwójnogiem można wyrwać Cymową gietę, która jest jednak od JG lepsza. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Osobiście brałbym wesję K. Kiedyś używałem i wersji długiej i wersji K - w momencie, gdy kupowałem dla siebie używkę szukałem już wyłącznie K. Nie mówiąc o tym, że kumplowi z ekipy przy pierwszym użytkowaniu złamałem dwójnóg w jego Giecie. A jeśli masz możliwość - bierz Cymę. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 jaqu: ja ostatnio byłem wręcz przekonany do wersji G36E od GFC - przez pomyłkę dostałem wersje K z RISem i tłumikiem. - Nieco droższa i po dość długim namyśle wziąłem właśnie wersje K. Jeśli Twój ma być szturmowy później wyborowy - to wersja E będzie za długa. Dwójnóg wtedy będzie zbędny i itak go odkręcisz. Osobiście od razu powiem, że jest olbrzymia różnica w wykonaniu między JG a GFC, na korzyść GFC. Jeśli jest możliwość zobaczenia to polecam, w środku to te same bebechy, poza małymi różnicami na korzyść GFC. To ja dodam tylko od siebie - moje osobiste spostrzeżenia, bardziej doświadczonych użytkowników proszę o ewentualne poprawienie mnie. Do wersji K z tłumikiem możesz sobie dokręcić potem preckę o długości takiej jak z E i będziesz miał i celność i rozmiary. A i zrobić z tego snajpy nie będzie trudno, w risie rozkręcasz przedłużkę lufy choćby od M4 - widziałem taką za 47zł~ i potem tłumik wedle uznania i możesz mieć i lufke wewnętrzną 600mm, zmieniasz bebechy na wytrzymalsze, sprężynka 140M, metalowa komora HU i masz moim zdaniem bajkę ;) Sorry za końcówkę, bo już wodzę fantazji popuściłem :P Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 (edited) Długość lufy nie jest taka istotna w tym wypadku. Nie ma po co dodawać kolejnych cm. tłumikami po to żeby chować w nich preckę. Ważne jest za to z jakiej firmy to będzie lufa. Edited October 6, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
slepypasterz Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi!!! Pomogliscie :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Osobiście od razu powiem, że jest olbrzymia różnica w wykonaniu między JG a GFC, na korzyść GFC. Jeśli jest możliwość zobaczenia to polecam, w środku to te same bebechy, poza małymi różnicami na korzyść GFC. Dziwna sprawa, bo GFC to WŁAŚNIE JG. Nie różniące się z zewnątrz niczym. Więc jeśli Ty widzisz różnicę w wykonaniu, to najlepszy dowód na to, że marketing działa. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts