Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy brać G36 z dwójnogiem za ~500 zł? (jg0938)

Recommended Posts

Witam. Mam pewien problem odnośnie repliki. Mam zamiar kupić już 2 w karierze replikę. Nie wiem czy brać jg0938 (dwójnog) czy ewentualnie G36k. Bardziej jestem przekonany do RKM niz k. Kolega ma i wydaje sie bardzo ladnie i solidnie zrobione. Może macie jakieś doświadczenie w tych sprawach. Mogę kupic za ~ 500 zł. Bede latał w terenie. Prawdopodobnie znajomy zrobi z tego coś w rodzaju snajpy a ja bede go osłaniał..ewentualnie bede go używał po prostu jako szturm. Zastanawiam sie też nad malowaniem ale to jak już zdecyduje co biore.

Osobiście brałbym wesję K. Kiedyś używałem i wersji długiej i wersji K - w momencie, gdy kupowałem dla siebie używkę szukałem już wyłącznie K.

Nie mówiąc o tym, że kumplowi z ekipy przy pierwszym użytkowaniu złamałem dwójnóg w jego Giecie.

A jeśli masz możliwość - bierz Cymę.

jaqu: ja ostatnio byłem wręcz przekonany do wersji G36E od GFC - przez pomyłkę dostałem wersje K z RISem i tłumikiem. - Nieco droższa i po dość długim namyśle wziąłem właśnie wersje K.

Jeśli Twój ma być szturmowy później wyborowy - to wersja E będzie za długa. Dwójnóg wtedy będzie zbędny i itak go odkręcisz.

Osobiście od razu powiem, że jest olbrzymia różnica w wykonaniu między JG a GFC, na korzyść GFC. Jeśli jest możliwość zobaczenia to polecam, w środku to te same bebechy, poza małymi różnicami na korzyść GFC.

To ja dodam tylko od siebie - moje osobiste spostrzeżenia, bardziej doświadczonych użytkowników proszę o ewentualne poprawienie mnie. Do wersji K z tłumikiem możesz sobie dokręcić potem preckę o długości takiej jak z E i będziesz miał i celność i rozmiary. A i zrobić z tego snajpy nie będzie trudno, w risie rozkręcasz przedłużkę lufy choćby od M4 - widziałem taką za 47zł~ i potem tłumik wedle uznania i możesz mieć i lufke wewnętrzną 600mm, zmieniasz bebechy na wytrzymalsze, sprężynka 140M, metalowa komora HU i masz moim zdaniem bajkę ;)

Sorry za końcówkę, bo już wodzę fantazji popuściłem :P

Osobiście od razu powiem, że jest olbrzymia różnica w wykonaniu między JG a GFC, na korzyść GFC. Jeśli jest możliwość zobaczenia to polecam, w środku to te same bebechy, poza małymi różnicami na korzyść GFC.

Dziwna sprawa, bo GFC to WŁAŚNIE JG. Nie różniące się z zewnątrz niczym. Więc jeśli Ty widzisz różnicę w wykonaniu, to najlepszy dowód na to, że marketing działa. ;)