brzozer Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 (edited) Nie spodziewałęm się, że mnie spotka coś takiego, ale zostałem wydymany :) Ogólnie wystrzegajcie się smarkacza. Oszukał mnie i kolegę Kombat69 i cholera wie czy nie kogoś jeszcze. Kombat69 zgłosił już sprawę na policję, ja idę jutro. Do przelewów podał mi inne dane niż Kombatowi, więc pewnie "pożycza" od kolegów. Jego numer gg to 5921XXXX a tel. kom. to 516 58XXXX a prawdopodobnie nazywa się Mateusz K. Uważajcie. Pozdrawiam Edited October 31, 2011 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Super. Prócz tego, że jest smarkaczem to coś zrobił? Może jakieś FAKTY zanim sobie go wpiszę na moją blacklistę. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Do ogłoszenia użytkownika matekno jest komentarz Do użytkownika "matekno" - czekałem do dzisiaj na jaki kolwiek odzew z Twojej strony.Wpłaciłem Ci pieniądze zgodnie z umową, ani odzewu ani Pistoletu , ani pocałuj mnie w... . Dłużej czekał nie będę , kieruję sprawę do właściwego organu. ZWRACAM UWAGĘ NA FAKT ZACHOWANIA SZCZEGÓLNEJ OSTROŻNOŚCI PODEJMUJĄC JAKĄKOLWIEK TRANSAKCJĘ Z UŻYTKOWNIKIEM "MATEKNO". Tyle z mojej strony. Pozdrawiam!Kombat69 Zainteresowanym podam szczegóły na PW. Mi to wystarcza. Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted October 30, 2011 Author Report Share Posted October 30, 2011 Każdy telefon kończy się rozłączeniem i pocztą. Na gg się nie odzywa, na PW nie odpowiada, na smsy podobnie. 130zl zainkasowal, ale paczki nie wyslal, bo po co. Wystarczy Ci AnR, czy coś więcej trzeba? Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Odezwał się dzisiaj rano. Napisał, że pieniądze dotarły i paczka wysłana, ale to samo pisał mi w piątek. Podobnie jak w piątek zero dalszego kontaktu, więc sądzę, że napisał mi to na odczepnego po tym, jak nastraszyłem go policją. Znalazłem w necie też innego oszukanego, na szczęście jemu udało się odzyskać pieniądze dzięki allegro, sprawa trafia na wokandę 8 listopada. Jeżeli będzie ze strony matekno jakiś inny kontakt niż tylko "paczka wysłana, proszę czekać", to odśpiewam wszystko i ładnie przeproszę, ale na razie zostaje dla mnie oszustem. Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Około 11, po tym jak stwierdziłem, że pewnie nigdy nie miał tego magazynka napisał "magazynek na pewno mam i na pewno dzisiaj do Ciebie dojdzie, wiec wyluj. nie moge teraz gadac." Oczywiście magazynek, który nie istnieje nie mógł do mnie dotrzeć :hahaha: I ponownie zero odzewu na telefony, smsy i gg. To była jego ostatnia szansa, jutro ostatecznie idę na policję. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Z ciekawości- coś to dało? Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Na razie cisza i spokój na froncie. Jutro wcześniej kończę robotę, to pojadę się podpytać co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 (edited) Na tym forum jest więcej oszukanych użytkowników przez pana Mateusza K. http://wmasg.pl/pl/consignment/show/161083 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/118049-problem-komisowy-zabrze-prosilbym-o-pomoc/ Zasada zawsze jest podobna - pan K. wynajduję ogłoszenia z działu "Kupię" i poprzez gg oferuje przedmiot/y w atrakcyjnej cenie. Polecam także wpisać jego numer konta w google. Edited November 22, 2011 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
=Vincent= Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 (edited) Ta ten sam kolo próbował mnie wydymać proponując rzecz, którą akurat chcę kupić. Przygarnął również pieniążki od mojego kolegi. Gościu robi straszne ciśnienie na natychmiastową zapłatę 52 1020 2401 0000 0402 0318 2XXX Rafał *link usunięty* ul. *link usunięty* 80-003 Gdańsk 52 1020 2401 0000 0402 0318 2XXX Mateusz *link usunięty* ul. *link usunięty* 10-001 Olsztyn Prawdopodobnie tylko nazwiska się zgadzają, reszta zapewne jest fałszywa co widać po samych kodach pocztowych, nawet się nie wysilił. Totalny amator... GG: 19213*link usunięty* GG: 39107*link usunięty* KOM: 516 588 *link usunięty* KOM: 508 339 *link usunięty* Poszkodowanym proponuję nawet nie czekać tylko składać zawiadomienia. Myślę, że spokojnie zbierze się ludzi na pozew zbiorowy. Edited May 4, 2017 by -K2- Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 tu też ten sam typ: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/118316-oszust-z-zabrza/ Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 (edited) Super. Mnie też oszwabił na 150 zł, tym razem dane z Katowic, szkoda tylko, że w swoim przekręcie stulecia Mateusz K. zapomniał o zmianie numerów kont. Jego mail na który kazał sobie wysłać potwierdzenie przelewu: get_high@poczta.fm [Pewnie to i tak fake i nie będzie odpisywał, no ale cóż, zawsze jakiś punkt odniesienia.] Edited November 23, 2011 by Frontal Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 O proszę :) Numer bankowy dostałem ten sam, numer kom ten 516, mnie wydymał na 240zł. Trzeba zbiorowy... Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Prawdziwy z niego oszust bankowy na miarę Franka Abagnale'a Juniora. Tylko mógł dostosować skale swoich działań do własnego potencjału intelektualnego. To co, pozew i po sprawie? Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Po sprawie tak prędko nie będzie, ale zgłosić się do odpowiednich organów trzeba. Tylko teraz pozew pozwem, musi to zrobić ktoś ogarnięty i trochę oblatany w temacie. Ktoś z poszkodowanych. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Mam brata prawnika, pogadam z nim co i jak. Na pewno chętnie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 (edited) Bardzo dobrze się składa :) Odzywaj się co i jak w temacie. Dobrze by było żeby wpisała się lista osób chętnych do pozwu zbiorowego, żeby wiedzieć na czym stoimy. Może trochę nieelegancko będzie to wyglądać, ale zacznę: 1.Grzyboo 2. Edited November 23, 2011 by Grzyboo Quote Link to post Share on other sites
finito21 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Ja również bądź co bądź zostałem okradziony na bagatela 225zł przez tego samego pana. Również podpisuję się pod pozwem zbiorowym. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Robi się tu kolejny airsoftextreme.. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 (edited) Na razie to na spokojnie panowie. Wszyscy wiemy jak działa polski wymiar sprawiedliwości, zobaczymy co będzie z tym pozwem. Napisałem już do brata, odpisze mi i zaraz dam znać co i jak. Oczywiście do ewentualnego pozwu także się dopisuję. Edited November 23, 2011 by Frontal Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Zawsze znajdzie się ktoś kompletnie niezwiązany z tematem, z którego wręcz żółć wycieka wszystkimi otworami ciała, żeby wrzucić swoje 3 niepotrzebne grosze. Nieprawdaż, @minus25? :) Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 No dobra, więc sprawa jest ogólnie bardzo prosta. Od 250 zł mamy do czynienia z przestępstwem. Zbieramy więc billingi, maile i wszelkie formy kontaktu z Mateuszem K. i idziemy z tym na policję. Ale nie od razu do sądu bo postępowanie cywilne bez wyroku karnego może się toczyć w nieskończoność. Z wyrokiem karnym w try miga będzie typ załatwiony. Więc albo możemy iść grupowo albo każdy z osobna, w sumie chyba bez różnicy bo zgłoszenie na jednego typa. No i w sumie to tyle, nic odkrywczego, ale przynajmniej wiemy na czym stoimy. Jakby jeszcze jakieś pytania natury prawniczej to walcie bez oporu na PW. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Myślę, że na kwotę 240zł też powinni jakoś spojrzeć. Cóż, trzeba się przejść. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Dlatego warto się zgadać w śląskim środowisku i pójść z większą kwotą. ;) Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Tyle, że mnie daleko do Śląska :D Zgłosić zawsze nie zaszkodzi :) Chociaż na żadne zwracanie kasy nie mam nawet najmniejszej nadziei :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts