piotrekgun Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Chce przeznaczyć na replikę około 600 zł (ewentualnie lekko ponad). Nie jestem zaawansowanym graczem ale też nie jestem totalną zieloną kropką. Czytałem dokładnie temat "Replika markowa czy chińska?" i zacząłem się zastanawiać czy nie dołożyć troszkę i za ~800zł-900zł nie kupić czegoś markowego. Interesuje mnie strzelanie z dystansu (celność, zasięg, ale nie snajperka) ale też szturm. Jaką broń możecie mi polecić i dlaczego ? Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 M4 od KWA http://www.asg.com.pl/LMT_Defender4_M4A1_ASGKWA,p,5568.php Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 Ta M4 jest celna na większe odległości ? Chyba można do niej dokupić lufę precyzyjną ?? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Przed chwilą napisałeś że nie jesteś totalną zieleniną, chyba nas okłamałeś. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Przed chwilą napisałeś że nie jesteś totalną zieleniną, chyba nas okłamałeś. Może chciał przez to powiedzieć, że wie, z której strony jest lufa, a z której kolba, i którym palcem zwyczajowo naciska się spust. ;) Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 (edited) xD ogarniam AK z cymy ale nic poza tym :D @edit: a tak poza tym, zaproponujecie coś innego ? czy tylko ta M4 jest warta tej kasy ? Edited November 1, 2011 by piotrekgun Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Każda replika ma lufę z przodu, spust, chwyt pistoletowy, czasem nawet kolę... itd, itp. Nie ma duzych różnic! Edited November 1, 2011 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Ja polecam kałaszki cymy (ze stalowym body np. cm048m ) - pancerne gearboxy . Ew. dopłac troche kasy i masz M4 KWA . Edited November 1, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 A biorąc pod uwagę cenę i jakość w tej cenie to co byście wybrali ? Cm042a (odpicowaną: z lufa prezycyjną, lepszą sprężyną, akumulatorem) czy stockową M4 z KWA ? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Ja posiadam cm.042s ,jest to ta sama replika co cm.042a , Jak na razie wystrzeliłem z mojego AK 12tyś kulek i wszystko pięknie śmiga. Więc o gearbox w tym kałaszku nie masz się co martwić. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 6 stów za cm.042? Ile karatów ma złoto, którym jest pokryta? Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 (edited) No kałachy cymy maja niezniszczalne GB, ale robią sie luzy po czasie. Dlatego chce wiedzieć czy opłaca się pchać kase w cm042a czy lepiej kupić tą M4 http://www.asg.com.pl/LMT_Defender4_M4A1_ASGKWA,p,5568.php ale żadnych danych o niej nie ma. Lesio, chodzi mi o ogólny koszt. Jeśli kupie cm042a za 550zł, i będe chciał do tego kupić lufe, tłok, akumulator i ew. coś jeszcze to mi wyjdzie tyle samo ile musiałbym dac za stockowego M4 Edited November 1, 2011 by piotrekgun Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 No kałachy cymy maja niezniszczalne GB, ale robią sie luzy po czasie. Dlatego chce wiedzieć czy opłaca się pchać kase w cm042a czy lepiej kupić tą M4 http://www.asg.com.pl/LMT_Defender4_M4A1_ASGKWA,p,5568.php ale żadnych danych o niej nie ma. Lesio, chodzi mi o ogólny koszt. Jeśli kupie cm042a za 550zł, i będe chciał do tego kupić lufe, tłok, akumulator i ew. coś jeszcze to mi wyjdzie tyle samo ile musiałbym dac za stockowego M4 Kolego, chyba ci się kałachy pomyliły, bo cm.042 żadnego pancernego gb nie ma. I jest w systemie TM. I jest brzydki. I drogi jak na to, co oferuje. I nieopłacalny. I w ogóle be. Teraz rozumiesz? KWA nie otwierałem, wiem tylko, że z zewnątrz wykonaniem nie powala, ale na forum wszyscy się bebechami zachwycają. Podobno są naprawdę hi-endowe, jak na tę cenę. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Lesio zapomniałeś serie RK polecić! Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Ok, kumam Nowe pytanie: Cm048m + lufa czy M4 ? @edit: a może nie koniecznie wersja M ? Edited November 1, 2011 by piotrekgun Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 To ja zadam pytanie. Jakie repliki preferujesz, AK..., M..., G36... czy może jeszcze coś innego? Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 No miałem cm028 i całkiem przyjemnie się biegało Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 To za radą Lesia serię RK Boyja zaproponuję. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 I ja za jego radą tako uczynię! Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Za 600 zł świetne jest G36C Cymy. Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Za 600 zł to kupisz dobrego RK Boyi. (jeżeli zależy ci na wyglądzie) Cymowskiego 048. (jeżeli zależy ci na bebechach ale musisz dorzucić do pieca 100zł) M4 KWA (trochę na tym i trochę na tym ale dorzucasz 300 zł) Edited November 1, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Ale ma plastikowy korpus. :( Lepiej coś z serii RK, lub AK CYMY (0.40, 0.45, 0.48). Ja bym kupił RK-01+dobra lufa i gumka. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Butelka co ma plastikowy korpus? , bo ja zrozumiałem ,że chodzi o m4 KWA Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Pisał o cymowej giecie. A ja mu flaszke postawię (o ile pełnoletni jest) jak mi da choć linka do giety z metalowym skorpusem. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Nie powiedziałem, że istnieje coś takiego jak gieta z metalowy body. Może gdzieś kiedyś została wyprodukowana jakaś ostra wersja podobna do giety z metalowym korpusem, ale nic mi o tym nie wiadomo. Sprawdza się to w wersji ostrej, bo G36C było robione z myślą o wygodzie, małych rozmiarach itd., ale tam jest inne wykonanie. To cymowskie też złe nie jest, choć ja wolałbym zamiast tego mieć drewno i stal i podejrzewam, że wiele osób tak uważa. Oczywiście jeśli ktoś jest zwolennikiem G36, lub bawi się w stylizację itd. to ok, ale chyba nie powiecie, że plastik jest wytrzymalszy, ładniejszy itd. od drewna i metalu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts