Shadow96 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 (edited) Interesują mnie dwie repliki którą wybrać? https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_a_tactical-792.html czy https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_037-1380.html Ktoś miał w rękach CM.037? Jest jakaś różnica między obydwoma replikami?(oprócz wyglądu) Edited November 4, 2011 by Shadow96 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Jedyną różnicą z tych rzucających się w oczy jest pojemność magazynka. Poza tym replika wygląda na to, że ma identyczne bebechy co CM.028, ale pewności nie mam - nigdy nie miałem jej w rękach. Najlepiej zerknij do tematu poświęconego tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Shadow96 Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Dzięki :blush: Jeszcze jedno pytanie. Czy Ten komplet jest dobry? Nie będzie żadnych problemów z maską? https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/stalowa_maska_ochronna-olive_acm-2409.html https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_taktyczne_typ_desert_locust-olive_acm-319.html Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Maska bardzo dobra, ale gogle z tego co wiem do polecanych nie należą. Zapewne zaraz odezwie się ktoś obeznany w goglach, to powie, czy można coś dobrego w tej cenie dostać. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 (edited) Słowa pewnego użytkownika , cytuję - " (...) bierz RK boyi (....)" :wink: Edited November 4, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 To są takie same repliki, tylko w innym body. Maskę też można lepszą znaleźć. Co do gogli - bierz używane Ess Nvg od Użytkownika zielonapantera z Allegro. Te, które podałeś nie posiadają żadnych atestów i raz wytrzymają strzał z 500 fps, a raz przy 300 fps pęknie szybka. Co do słów Perskiego - sam się pod nimi podpisuję. Quote Link to post Share on other sites
Shadow96 Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Czyli nie ma dobrych gogli w tej cenie ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Zgadzam się z cytowanym użytkownikiem. :P Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Czyli nie ma dobrych gogli w tej cenie ? Są - używki. ewentualnie okulary. Quote Link to post Share on other sites
Shadow96 Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Okularów nie mogę sam nosze okulary korekcyjne :mellow: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Są dobre gogle w tej cenie, np. tańsze serie Uvexa i Bolle. Poszukaj na specshopie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Poszukaj lepiej masek firmy TMC. Te acm są wykonane ze zbyt miękkiego drutu. Mogą pękać przy odkształceniach. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Zgadzam się z cytowanym użytkownikiem. :P Czyli zgadzasz się z samym sobą :biggrin: (podkreślenie moje) Myślę, że to właśnie był zamysł Lesia więc raczej nie trzeba mu tego uświadamiać ;) /LgN Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Czyli zgadzasz się z samym sobą :biggrin: (podkreślenie moje) Rzadko zmieniam zdanie. :P co do gogli - szukaj ESSów NVG od zielonejpantery. Masę już ich widziałem, przestrzeliwałem swoją m14 i żadnym nic nie było. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Pod ESS NVG mu się mogą nie zmieścić korekcyjne Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Niby tak, ale trzeba mieć dużą głowę, by tak się stało. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ja wcale nie mam bardzo dużej, a wchodzą ledwo, ledwo. Przy okularach szerszych o 1cm, trzeba by już wycinać gumę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ja wcale nie mam bardzo dużej, a wchodzą ledwo, ledwo. Przy okularach szerszych o 1cm, trzeba by już wycinać gumę. A ja wg mnie masz dużą, a pasowały. :P więc najlepiej przymierzyć przed zakupem, np. przychodząc na strzleankę pobliskiej grupy. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Różnica między replikami jest jeszcze taka, że w realu nie ma czegoś takiego jak Beta Specnaz, jest to wymysł firmy TM. Quote Link to post Share on other sites
Florek Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 (edited) Podepnę się do tematu. Planuję zakup CM.028U lub C. I tutaj kilka pytań. Jak sprawia się składana kolba w U? Czy jest tak samo łamliwa co w wersji S? Regulowana kolba w C wygląda na wygodne rozwiązanie, jednak mam do niej mieszane odczucia od czasu gdy kumplowi na strzelance po prostu ni z tego ni z owego odpadła. Czy to standard w tej wersji? Stockowa bateria/ładowarka nada się na coś czy z góry planować zakup batki+ładowarki? Z góry dzięki za odpowiedź. Edited November 10, 2011 by Florek Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Stockowa bateria i ładowarka owszem nadadzą się, ale jeśli chciałbyś wydłużyć żywotność i polepszyć działanie stockowego akumulatora i wszystkich innych w przyszłości - radzę od razu kupić mikroprocesorówkę. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts