Cragmorton Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Witam, chciałem się dowiedzieć czy używa ktoś okularów ochronnych na korekcyjne? Czy w takim wypadku w grę wchodzą tylko google? Dodam, że mam dość wąskie oprawki, które w sumie nie za bardzo "odstają" od twarzy. Proszę o jakieś konkretne modele jeśli można i żeby nie kosztowały majątku;) I bez rad w stylu przerzuć się na soczewki, bo w moim przypadku nie da rady. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Ess ice plus wkładka korekcyjna i szkła u optyka. Taniej - bobster shooting glasses i wkładka korekcyjna i szkła u optyka. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 ESS Land ops, ja mam średnio odstające oprawki i ładnie wchodzą, nic mi nie ciśnie a szkła nie opierają mi się na gałkach ocznych, przy czym bardzo przyjemne google i oczywiście wytrzymałe. okulary nie przeszkadzają mi nawet z maską BAT Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Bolle X1000 RX - mam średnio szerokie oprawki i pasują elegancko. Wytrzymałe i solidne, polecam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 (edited) ESS Land ops, ja mam średnio odstające oprawki i ładnie wchodzą, nic mi nie ciśnie a szkła nie opierają mi się na gałkach ocznych, przy czym bardzo przyjemne google i oczywiście wytrzymałe. okulary nie przeszkadzają mi nawet z maską BAT 1. Kotlet 2. GOGLE, nie GOOGLE!!! Edited January 2, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 och jakże przeprasza, że odruchowo dodałem jedno, niezmieniające sensu mojego posta. Proszę na mnie więcej nie dużozielonoczcionkować! Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Bolle X1000 RX - mam średnio szerokie oprawki i pasują elegancko. Wytrzymałe i solidne, polecam Najtańszym i najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie kupno uvex- ivo i kontakty jednodniowe za 7 zł u optyka. Cholernie niewygodnie biega sięw okularach i goglach do tego. Okulary się przesuwają co chwila, parują do tego stopnia, że nieraz lądowały w pokrowcu i strzelać się musiałem bez korekty wzroku. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 To też jest dobra opcja, ale autor tematu napisał I bez rad w stylu przerzuć się na soczewki, bo w moim przypadku nie da rady. Nad parowaniem w takim tandemie gogle + okulary da się zapanować. Trzeba potestować, w końcu musi się udać :) Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 A ja tak spytam jeszcze, chociaż okularów nie noszę (pewnie wkrótce :| ): jaki jest orientacyjny koszt takich szkieł u optyka, które można w te wkładki do ESS ICE np włożyć? Rozumiem, że trzeba iść z wkładką i poprosić o takie pod wymiar? Czy to może jakiś ustandaryzowany rozmiar? Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Ale czemu z skoro okulary wchodzą, bez problemu nie parują i to bez zbędnych kosztów samych szkieł Ja nie miałem żadnego problemu z parowaniem, mam maskę BAT na której na dolnej krawędzi opierają się gogle i nie parują. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Do Ice nie wszystkie okulary wejdą, szczególnie jak ktoś ma szerokie oprawki, więc nie generalizuj. Musiałby sam sprawdzić czy korekcyjne się mu zmieszczą, a i tak będzie pewnie niewygodnie. Szkła do wkładek tylko plastiki i zależy jaka masz wadę wzroku, najtańsze (a ja na takie się załapałem) to stówa komplet ze wstawieniem. Każde szkło korekcyjne jest docinane/szlifowane z takiego dużego okrągłego i to jest jedyny standard ;-). Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 ja nawiązałem do swojego wcześniejszego posta, Land opsów Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 A to przepraszam, bo wyglądało jakbyś pisał o Ice`ach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts