Jacek GROT Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) Low- Cap CA na 77 kulek ! Mam dwie sztuki, jak dotąd niezawodne !!! Podają wszystkie kulki, zarówno w cymach jak i w serii RK. Jedyna ich wada- chybotają się, ale podawanie kulek zupełnie to rekompensuje. Mid- Cap SRC na 120 kulek Najlepsze midy jakie mam/ miałem. Podają bezproblemowo kulki dobrej jakości, z gorszymi kulkami typu P&J, Ganfrajer, bywa różnie. Raz podają, raz nie. Mam na stanie dwie sztuki. Kumple z ekipy też używają i raczej nikt nie narzeka. Mid- Cap Element (P&J) na 100 kulek Takie sobie. Firmowe kulki jeszcze jako tako podają, lecz na gorszych, jest tragedia. Mam na stanie jedną sztukę (miałem kiedyś 3). Mid Cap Mag (plum) na 100 kulek - podają bezproblemowo kulki firmowe, z P&Jami i Ganfrajerami różnie. Ich wady- kolor (ciemnośliwkowobrazowy xD) i to że nie są rozbieralne (dwie sklejone połówki!). Kiedyś miałem dwie sztuki, dziś wylądowało u mnie 6 dla kolegi, wszystkie podają. Mid- Cap Cyma na 150 kulek- ogólnie szajs. Podaje tylko firmowe kulki, mimo to i tak zdarzają się na nich zacięcia. Miałem jednego, zdecydowanie nie polecam (chyba że trefny się akurat trafił). Swoich magazynków nigdy nie smaruję. Jestem zdania że smar nie jest w nich potrzebny, może jedynie dostać się do komory HU i kulki będą latały badziewnie. Lepiej jest je czasem rozkręcić i wyczyścić. I oczywiście opróżniać po strzelance. Warto też pamiętać że im cięższych kulek się używa, tym magazynek gorzej może je podawać. Amen. Edited January 5, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-cm.html używał ktoś z Was takich ? i czy ma ktoś zdjęcie takiego magazynka w AK(S)74 Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Kupiłem sobie jednego mida cymy, Nie ten metalowytylko plastikowy. I jest świetny, ładnie podaje kulek sporo wchodzi ogólnie zrobil dobre wrażenie. To może potwierdzać ze z nimi jest loteria;p Quote Link to post Share on other sites
eldek Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Witajta, Da radę gdzieś dostać magi do ak74? Oprócz tych metalowych cymy? Wszystko byle nie hicapy mnie urządza. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Np. na allegro :icon_razz2: Poszwędaj się po różnorakich stronkach z ASG w poszukiwaniu tego co chcesz. Szukanie raczej nie boli :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Jarmix-militaria.pl Mają plastikowe od SRC. PS Chyba tak to się pisze. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) SRC - w AKMS Cymy i AKS-74U Boyi podają bardzo dobrze. Edited February 5, 2012 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 BOYI - w AKMS Cymy i AKS-74U Boyi podają bardzo dobrze. Mówisz od low/mid capach czy hi capach boyi ? bo nigdzie nie widziałem jeszcze lowów/midów boyi wszędzie tylko hi można jakiś link bądź zdjęcie/cokolwiek ? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Przepraszam, wkradł się błąd. Myślałem o SRC, napisałem BOYI. Za duzo magów człowiek ma i się gubi ;] Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Przepraszam, wkradł się błąd. Myślałem o SRC, napisałem BOYI. Za duzo magów człowiek ma i się gubi ;] Orientuje się ktoś czy jakiś polski sklep sprzedaje jeszcze midy SRC? Bo wszędzie są niedostępne... Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Sporadycznie pojawiają się na Taiwangunie. Jakiś czas temu widziałem na airsoft-extreme.pl - ale tam już się nie kupuje. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Na taiwanie widziałem tylko cymowskie... Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Z cymowskimi to loteria, także jak chcesz to zaryzykuj :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Phenomen Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Posiada ktoś, używał tych magów? http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail4.php?tabpage=4&search=special&rs=LCT%20AEG%20Magazines&item=LCT-PK137&search_From=category Bo bardziej uśmiecha mi się je sprowadzić niż kupować low - capy od CA za kwotę 60zł za sztukę. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Mam dwa Midy metalowe od Cymy Jeden nie jest mój więc nie mam porównania, ale Kuleczki ładnie podaje ale no tak ja mam Cymę to cyma z cymą :) przyjemnie ciężki Ciekaw jestem jak na dłuższą metę. Quote Link to post Share on other sites
Werem Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 (edited) Odkopię troszkę - używał ktoś midów do 74 od MAG? Czy ciasno siedzi w gnieździe i czy ładnie podaje. Edited March 1, 2012 by Werem Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Odkopię troszkę - używał ktoś midów do 74 od MAG? Czy ciasno siedzi w gnieździe i czy ładnie podaje. Podłączam sie do pytania, uwalił mi sie zaczep i szukam jakichś midów :) Quote Link to post Share on other sites
v0y7a2 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 A co sądzicie o midach do AK od Aresa? Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152196833-Magazynek-Mid-Cap-do-Masady-AKM-160-kulek-.html Niby jest napisane "Standard: AK" http://www.evike.com/product_info.php?products_id=37833 A tutaj temu zaprzeczają. Wie ktoś jak jest naprawde ? Albo jakieś opinie o tych magazynkach ? Bo jak lipa to już bym ściągał zza granicy Betra-projecty Quote Link to post Share on other sites
saszex Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Witam, to mój pierwszy post więc grzecznie się przywitam, hej! :) A wracając do tematu, mam kilka pytań, i nadzieje, że znajdą się dobrzy ludzie którzy mi pomogą. Posiadam replikę AKM CM.48M, i zastanawiam się nad zakupem MID-CAP`ów. Dodam, że używam kulek GG. 1)Czy mid-capy firmy Classic Army są kompatybilne z moją repliką, może ktoś je używa i mógłby zdradzić swoją opinię. Bo rozumiem, że są one całe wykonane z metalu (nie znam fachowego pojęcia ale nawet ten zaczep na górze który zachodzi w gniazdo repliki?) 2)Mid-cap firmy Cyma, jak sprawa wygląda tutaj z tym "zaczepem"? plastik czy metal? Jak plastik to czy jest wytrzymały? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Zaczep w midach Cymy jest metalowy, tak samo jak i obudowa maga. Magi podają w CM.048S wzorowo. Podchodzą też BOYi, ale trzeba je przesmarować. Jeśli chodzi o CA to sobie daruj, szkoda kasy, bo jakość wykonania wcale nie jest lepsza. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Odkopię troszkę - używał ktoś midów do 74 od MAG? Czy ciasno siedzi w gnieździe i czy ładnie podaje. Ja miałem z nimi troszkę problemów. Ale po zabiegach tj podklejenie " dzyndzla" do sprężyny,żeby siedział sztywno na niej + porządne smarowanie silikonem. Po tym podawały bez problemów. Nie można ich ładować do końca, 50-60 kulek max. Co do tego czy siedzą w gnieździe, to piłowałem tylny zaczep i było git. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Ponad rok od ostatniego postu.. Wie ktoś w jakim sklepie można kupić tanie lowy do ak47/74? Jedyne lowy jakie znalazłem to są lowy g&g za 60zł.. Wszędzie widzę mid-capy jednak przejechałem się już na 4 takich magazynkach od cymy(wafle i metalowe do ak74) i midów przez to chce unikać na kilometr. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Z jakich kulek korzystałeś? Quote Link to post Share on other sites
blazy Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Jedyne low-cap'y jakie teraz są dostępne to KA i G&G. Powiem tak wykonaniem nie zaskakują, a cena jest tragiczna... Ja używam midów do AK74 od MAG'a i jestem bardo zadowolony - żadnych zacinek, podają wszystkie kulki. Opinia wyrobiona na przestrzeni 3 lat i dziesięciu magach. Od jakiegoś używam jeszcze magów CYMY i również mogę polecić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts