squni Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 (edited) Witam wszystkich. Wraz z ch Witam wszystkich. Wraz z ch EDIT: Witam wszystkich. Wraz z chłopakami z teamu chcieliśmy zmienić swoją specjalność na team sniperski. I co się z tym wiąże szukamy odpowiednich sprężynowych karabinów wyborowych. Nie jesteśmy wybredni, na same repliki mamy po ok. 600zł (jeśli będzie warto to damy więcej), zależy nam też na możliwości łatwego i nie kosztującego "miliony" tuningu na ok. 600fps. Kolejnym aspektem jest bezawaryjność elemntów zewnętrznych i wewnętrznych. Edited December 4, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
ajwaj Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 A dokładniej? Quote Link to post Share on other sites
squni Posted December 4, 2011 Author Report Share Posted December 4, 2011 (edited) kurcze nie wiem o co chodzi nie mog wpisa Edited December 4, 2011 by squni Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Zapewne chcesz kupic "snajperke". Jezeli nie masz 1500zł / 2000zł kup cos innego. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/86254-zielony-snajper/ Oraz http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/37838-snajper-za-xxx-z/ Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Chyba kolega ma problem z internetem i nie może wysłać lub wpisać całej treści postu. Dobrej repliki wyborowej się nie kupi za małe pieniądze, chyba że masz sprzęt (maszynerie) do robienia w metalach to sobie zrobisz części prawie jak PDI jak mój znajomy to robi i z chińskiej repliki jedyne co mu zostało to body i lufa, oraz szyna ris nad zamkiem. One-77 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Internet w komórze ci nie działa to raczej zapomnij o dobrej snajperce. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
kapro Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Cokolwiek chciałeś napisać, to Cyma 028. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Witam Cie wraz z "rz" Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Cokolwiek chciałeś napisać, to Cyma 028. Temat do zamknięcia:) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Możliwe, że są pewne problemy z forum. W każdym bądź razie tutaj jest wiadomość, którą Squni chciał napisać: "Witam wszystkich. Wraz z chłopakami z teamu chcieliśmy zmienić swoją specjalność na team sniperski. I co się z tym wiąże szukamy odpowiednich sprężynowych karabinów wyborowych. Nie jesteśmy wybredni, na same repliki mamy po ok. 600zł (jeśli będzie warto to damy więcej), zależy nam też na możliwości łatwego i nie kosztującego "miliony" tuningu na ok. 600fps. Kolejnym aspektem jest bezawaryjność elemntów zewnętrznych i wewnętrznych. Osobiście uważam, że SWD od A&K powinno spełniać wymagania autora (odnośnie możliwości podniesienia prędkości wylotowej i bezawaryjności części wewnętrznych). Nie zmienia to faktu, że i tak uważam, że do 600 złotych zdecydowanie lepszym wyborem będzie elektryk. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 W zasadzie to Logan wyczerpał temat. Niemniej dorzucę trzy grosze. Replika sprężynowa w cenie 300-500zł (zależnie od modelu, nowa/używana) plus minimum 1,5 kafla na tuning pod te 600fps. Innej drogi nie ma. Quote Link to post Share on other sites
squni Posted December 5, 2011 Author Report Share Posted December 5, 2011 Nie wiem co sie dzieje... dzieki za wklejenie mojego tekstu. jedna rzecz to kupno materialu na dobra replike a 2 to tuning na ktory latwo wydac wiecej niz na sama replike. jesli chodzi o elektryczne to jakie? A jakie sprezynowe? Czeka nas trudny wybor, kiedys kupilem "awp" warrora i byl naprawde slaby, nie chce popelnic tego samego bledu... Na telefonie wlasnie mi dziala... galaxy s2 rules Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 (edited) jesli chodzi o elektryczne to jakie? A jakie sprezynowe? Czeka nas trudny wybor, kiedys kupilem "awp" warrora i byl naprawde slaby, nie chce popelnic tego samego bledu... ALGORYTM ZAKUPU REPLIKI: -Otwierasz stronę jakiegoś sklepu (polecanego i bez przekrętasów) -Wybierasz kilka replik które pasują Ci wizualnie i cenowo -Czytasz o nich na forum (jest ono tak obszerne, że chyba nie ma repliki której temat nie został by poruszony) -Drogą analizy czytanego tekstu wybierasz najlepszą (UWAGA! Działa tylko w przypadku osób bardziej kumatych od kamienia) -Kupujesz replikę Dodatkowo: -Wydajesz 5 razy tyle ile kosztowała replika na Pr0 tuning pod snajperkę -Z powodu braku jakichkolwiek umiejętności wykorzystania otrzymanego potwora, zostajesz rozstrzelany przez cymę 28 Powodzenia Edited December 5, 2011 by wespoli Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Ostatni punkt to sprzedaż połowicznie stunningowanej repliki (najczęściej bez komory PDI, na precce JBU czy MB i chińskim zestawie tunningowym) na allegro lub w komisiee za 50% wydanej kasy. I kupno cm.28... Quote Link to post Share on other sites
squni Posted December 5, 2011 Author Report Share Posted December 5, 2011 Mam moje m4a1 wiec nie ak ;) myslalem ze napiszecie chociaz jakiej firmy unikac czy cos ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 W sumie z pierwszego posta wynika, że 600zł to macie na bazę pod snajperkę. Za tyle można już upolować VSR 10 Pro sniper TM (no, może troszke więcej). Oczywiście potem dochodzi tunning który jest kosztowny, jak we wszystkich snajpach ale jest to chyba najlepsza baza pod sprężynową wyborówkę. Quote Link to post Share on other sites
squni Posted December 5, 2011 Author Report Share Posted December 5, 2011 (edited) W sumie z pierwszego posta wynika, że 600zł to macie na bazę pod snajperkę. Za tyle można już upolować VSR 10 Pro sniper TM (no, może troszke więcej). Oczywiście potem dochodzi tunning który jest kosztowny, jak we wszystkich snajpach ale jest to chyba najlepsza baza pod sprężynową wyborówkę. osobiście taka by mi wystarczyła (nie wiem jak pozostałym), a wiesz ile może kosztuje precka i mocniejsza sprężyna do niej? czy trzeba kupić całe bebechy żeby to wymienić? i gdzie można ją kupić? Edited December 5, 2011 by squni Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Forum miało pewne problemy techniczne co po postach Squniego widać, ale problemami technicznymi nie należy usprawiedliwiać braków w pisowni. O poprawę której niniejszym proszę. Arend Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 (edited) Witam @squni. Możesz też pomyśleć o m14 cymy, cm.32. Moim zdaniem bardzo uniwersalne, nie wiem tylko jak jest z ich tuning'iem. Jest już obszerny temat na tym forum dotyczący tej repliki. Ja niestey nie jestem zainteresowany tuning'iem mocowym, ponieważ tu gdzie mieszkam obowiązuje limit do 328 fps, ale jest wiele osób, które mogą ci pomóc. https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.html https://www.taiwangun.com/optyka_lunety/luneta_3-9x40_z_wysokimi_pierscieniami_montazowymi_acm-703.html http://www.asg.com.pl/Szyna_montazowa_do_M14_ASG,p,3765.php Edited December 5, 2011 by bizon96 Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Tyle, że cm032 z reguły jest dla dłubaczy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 cm.32 to sprężyna? Nie? To po kiego mu ją wciskasz? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 "jesli chodzi o elektryczne to jakie? A jakie sprezynowe? Czeka nas trudny wybor, kiedys kupilem "awp" warrora i byl naprawde slaby, nie chce popelnic tego samego bledu..." Jak widać o elektryczne też się pytał. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Porównać warriora do awp... Groza. @Squni- nie da się złożyć snajperki nie wydając kilkukrotności ceny repliki. Tuning kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 @dexterkrak, jak już kolega @gewer12 już to Tobie wyjaśnił. było też pytanie o elektryka. Wydaje mi sie (choć może nie do końca słusznie i jest to tylko moje zdanie), że m14 nadaje się na snajperkę. A to, że jest elektrykiem z trybem strzelania "auto" może być dodatkowym atutem na przyszłość. Poza tym forum jest chyba po to, żeby można było podyskutować. Dlatego może napisz coś bardziej konstruktywnego, na przykład dlaczego nie polecasz m14 jako snajperki? Można by też porównać ile wyniesie tuning polecanego przez ciebie VSR 10 TM, a ile m14. Sam tego jeszcze nie liczyłem, ale chyba sam z ciekawości sprawdzę. Myślę, że takie porównanie by bardzo pomogło @squni, a może nawet ktoś inny by sie czegoś więcej dowiedział i na tym skorzystał. Tym bardziej, że nie każdego stać na kupienie sobie replik karabinu szturmowego do lasu, karabinu szturmowego do CQB, snajperki, karabinu wsparcia i dwóch pistoletów. Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Jak Cie nie stac na tuning to sie nie zabierasz za snajperki, proste. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts