LogaN Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Podobno w przypadku akumulatorów powinno się używać określenie "formowanie" zamiast "formatowania", ale nie o tym chciałem powiedzieć. Owszem, trzeba ją w odpowiedni sposób przygotować do użytku (czyli właśnie rozładować do odpowiedniego poziomu, naładować do pełna, znowu rozładować i tak ze dwa-trzy razy), ale nie 12 godzin, tylko odpowiednią ilość czasu, zgodną z obliczeniami na podstawie parametrów akumulatora i ładowarki. Zaczynaj zdania z dużej litery, szanujmy nasz język. Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Dzień dobry. Mi wyszło z tym ładowanie, że mam ładować 4.8h a ładowałem 7h. Czy to w sam raz czy jednak za dużo. Na razie 'formuje' baterię. Więc wole zapytać. :) Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Logan - gratuluję awansu :icon_biggrin: Logan prawdę prawi z ładowaniem, ale ... zależy jeszcze jakiej ładowarki się używa. Myślę że założeniem Logana jest, iż używacie stokowej - tej dołączonej do repliki. Mikroprocesorowe "myślą" za nas - ładowarka "nie przeładuje" baterii. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Dzień dobry. Mi wyszło z tym ładowanie, że mam ładować 4.8h a ładowałem 7h. Czy to w sam raz czy jednak za dużo. Na razie 'formuje' baterię. Więc wole zapytać. :) Hm, zastanówmy się... 4.8h-7h=2.2h. Hmm... Chyba o jakieś 132 minuty "za dużo". Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Lesio wiem wiem, ale czy trzeba ładować dokładnie czy lepiej trochę więcej? Link to post Share on other sites
Terkov Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Jak by lepiej było "trochę więcej" to by się podawało czas "o trochę większy". :P Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Czyli będę ładował te 4 godziny 48 minut :D. Dzięki za info ;). Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Logan - gratuluję awansu :icon_biggrin: Logan prawdę prawi z ładowaniem, ale ... zależy jeszcze jakiej ładowarki się używa. Myślę że założeniem Logana jest, iż używacie stokowej - tej dołączonej do repliki. Mikroprocesorowe "myślą" za nas - ładowarka "nie przeładuje" baterii. Dzięki. No i oczywiście prawdę mówisz. Czyli będę ładował te 4 godziny 48 minut :D. Dzięki za info ;). A czy Ty nie kupiłeś przypadkiem CM.028? Bo tak mi się wydaje z Twoich obliczeń. Tam jest akumulator bodajże 1200mAh i ładowarka 250mA. Po podzieleniu jedno przez drugie wychodzi podany przez Ciebie czas, ale zapomniałeś pomnożyć razy 1,4. Jeśli to ten akumulator, o którym myślę, to powinieneś go ładować około 7 godzin. Oczywiście, jeśli będziesz ładował akumulator o te powiedzmy pół godziny więcej, to nic się złego nie powinno stać. Nie musisz więc co do minuty. EDIT: Ah, teraz widzę, że to kto inny pyta, a nie autor więc być może chodzi o zupełnie inny akumulator. Choć prawdę powiedziawszy, ten wynik wydaje mi się podejrzany więc polecam raz jeszcze sprawdzić. Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Od kiedy Logan został adminem koniec wieszania psów na emkach PJ i JG. :hahaha: :cool: Chcecie to wieszajcie.. Będę chodził za Wami i ściągał te psy, tak jak robiłem to do tej pory ;). Poza tym nie wiem ile ten post wnosi do tematu.. Chyba niewiele - a wiesz, co się z takimi robi :>. /LgN Link to post Share on other sites
arend Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Poczytajcie ten temat w całosci i sami się przekonajcie jakie pierdoły wypisujecie. Aż się prosi żeby zamknąc. Link to post Share on other sites
siwyeks Posted December 16, 2011 Author Report Share Posted December 16, 2011 Tak posiadam cymĘ. Akumulator ma 1200mAh, natomiast ładowarka 300mA. Więc mój akumulatorek znalazł się na 6 i pół godziny pod prądem :)) Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Hmm, ten czas ładowania krótki mi się wydawał. Dzięki za podpowiedź Logan. Pozdrawiam :). Link to post Share on other sites
siwyeks Posted December 17, 2011 Author Report Share Posted December 17, 2011 Właśnie wróciłem z pierwszego strzelania. Padał średni deszczyk, czas (około 2h) Zwykłe 1 na 1 ale przynajmniej broń mam już poznaną. Powiem krótko ten sport jest piękny, dziękuję wszystkim za dobre rady w tym temacie. TEMAT OFICJALNIE DO ZAMKNIĘCIA. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
czaja135 Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Jak w końcu postrzelasz się na strzelance gdzie będzie 30-50 osób to dopiero poznasz znaczenie słowa "piękno" ;) Pozdrawiam i sorry za off-top... Link to post Share on other sites
Recommended Posts