Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jestem zielony i mam dużo pytań

Recommended Posts

Podobno w przypadku akumulatorów powinno się używać określenie "formowanie" zamiast "formatowania", ale nie o tym chciałem powiedzieć. Owszem, trzeba ją w odpowiedni sposób przygotować do użytku (czyli właśnie rozładować do odpowiedniego poziomu, naładować do pełna, znowu rozładować i tak ze dwa-trzy razy), ale nie 12 godzin, tylko odpowiednią ilość czasu, zgodną z obliczeniami na podstawie parametrów akumulatora i ładowarki.

Zaczynaj zdania z dużej litery, szanujmy nasz język.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Logan - gratuluję awansu :icon_biggrin:

Logan prawdę prawi z ładowaniem, ale ...

zależy jeszcze jakiej ładowarki się używa.

Myślę że założeniem Logana jest, iż używacie stokowej - tej dołączonej do repliki.

Mikroprocesorowe "myślą" za nas - ładowarka "nie przeładuje" baterii.

Logan - gratuluję awansu :icon_biggrin:

Logan prawdę prawi z ładowaniem, ale ...

zależy jeszcze jakiej ładowarki się używa.

Myślę że założeniem Logana jest, iż używacie stokowej - tej dołączonej do repliki.

Mikroprocesorowe "myślą" za nas - ładowarka "nie przeładuje" baterii.

Dzięki.

No i oczywiście prawdę mówisz.

Czyli będę ładował te 4 godziny 48 minut :D. Dzięki za info ;).

A czy Ty nie kupiłeś przypadkiem CM.028? Bo tak mi się wydaje z Twoich obliczeń. Tam jest akumulator bodajże 1200mAh i ładowarka 250mA. Po podzieleniu jedno przez drugie wychodzi podany przez Ciebie czas, ale zapomniałeś pomnożyć razy 1,4. Jeśli to ten akumulator, o którym myślę, to powinieneś go ładować około 7 godzin.

Oczywiście, jeśli będziesz ładował akumulator o te powiedzmy pół godziny więcej, to nic się złego nie powinno stać. Nie musisz więc co do minuty.

EDIT:

Ah, teraz widzę, że to kto inny pyta, a nie autor więc być może chodzi o zupełnie inny akumulator. Choć prawdę powiedziawszy, ten wynik wydaje mi się podejrzany więc polecam raz jeszcze sprawdzić.

Od kiedy Logan został adminem koniec wieszania psów na emkach PJ i JG. :hahaha: :cool:

Chcecie to wieszajcie.. Będę chodził za Wami i ściągał te psy, tak jak robiłem to do tej pory ;).

Poza tym nie wiem ile ten post wnosi do tematu.. Chyba niewiele - a wiesz, co się z takimi robi :>. /LgN

Właśnie wróciłem z pierwszego strzelania.

Padał średni deszczyk,

czas (około 2h)

Zwykłe 1 na 1 ale przynajmniej broń mam już poznaną.

Powiem krótko ten sport jest piękny, dziękuję wszystkim za dobre rady w tym temacie.

TEMAT OFICJALNIE DO ZAMKNIĘCIA.

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...