Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Który AK 47 lepszy?

Recommended Posts

De gustibus... mi plasticzane kałachy (podobnie jak m4/m16...) kojarzą się z targowymi zabawkami siejącymi kulki na 5 metrów, mimo iż wiem że cm028 ma niezłe osiągi i spokojnie może rywalizować z innymi na polu walki :) Ale to tylko moje zdanie.

RK-01 jest niewiele droższe, a nawet chyba w podobnych cenach da sie je dorwać, za to jest ładnie wykonane i ma osiągi podobne jeśli nie lepsze.

Przypominam, że autor napisał:

dozbierałem na CM.028

Teraz chcecie, żeby zbierał dalej na replikę. Jak nazbiera na RK, to co mu powiecie - dozbieraj do emki KWA? A potem? ;)

Dozbierał do dobrej, polecanej repliki. Jeśli nie może wyłożyć więcej, to śmiało niech kupuje CM.028. To jest niezła replika i mimo, że wygląda plastikowo, to przyrównywanie jej do zabawek odpustowych jest co najmniej nie na miejscu.

A odpowiadając na pytanie autora - wybrałbym CM.028A (Tactical), ze względu na RISy. CM.037 byłoby dobrym wyborem, jeśli dla autora byłaby to replika przejściowa i planuje później kupno czegoś lepszego. Wtedy będzie w sam raz do walki w budynkach (choć pełnowymiarowy kałach też zły pod tym względem nie jest).

Przepraszam za offtop ale czy ja ją porównałem, czy tylko powiedziałem, iż mi się z nimi kojarzy i, co podkreśliłem, że jest to moja opinia :)

Oczywiście, jeśli nie może wyłożyć więcej kasy, niech bierze to co jest polecane w jego przedziale cenowym. Ale czyż to "dozbieraj na ... bo ..." nie jest tu na wumasgowym forum normalne, zwłaszcza, że pisane jest ze szczerych chęci pomocy? ;)

Edited by Śliwa

Spoko, błędnie wziąłem Twoją opinię za przyrównanie, ale to w sumie pokazuje, że można ją i tak odczytać ;).

Ale czyż to "dozbieraj na ... bo ..." nie jest tu na wumasgowym forum normalne, zwłaszcza, że pisane jest ze szczerych chęci pomocy? ;)

Trzeba tylko uważać, by nie przesadzić - żeby przez przypadek nie pomyślał, że "jak do czegoś dozbiera, to i tak mu to odradzą więc najlepiej kupić to co się chciało na początku i nie przejmować się nimi" ;).

De gustibus... mi plasticzane kałachy (podobnie jak m4/m16...) kojarzą się z targowymi zabawkami siejącymi kulki na 5 metrów, mimo iż wiem że cm028 ma niezłe osiągi i spokojnie może rywalizować z innymi na polu walki :) Ale to tylko moje zdanie.

RK-01 jest niewiele droższe, a nawet chyba w podobnych cenach da sie je dorwać, za to jest ładnie wykonane i ma osiągi podobne jeśli nie lepsze.

Zastanawiam się czy widziałeś kiedykolwiek wspomnianą cymę na oczy. Ja widziałem,nie wygląda na zabawkę z targu,właściwie to kiedyś nie mogłem nawet uwierzyć,że ma korpus z tworzywa - czego nie mogę powiedzieć o mojej dawnej replice M4 P&J II generacji.

Edited by OFF

Plastik z cm.028 nie wygląda jak plastik?

Widocznie nie miałeś nigdy w dłoniach repliki lepszej jakości...

Chociaż skoro dla Ciebie to nie wygląda jak plastik (nie powiedziałeś jak co więc pewnie jak stal) to jestem dość zaniepokojony stanem Twojego wzroku i dotyku.

Zastanawiam się czy widziałeś kiedykolwiek wspomnianą cymę na oczy. Ja widziałem,nie wygląda na zabawkę z targu,właściwie to kiedyś nie mogłem nawet uwierzyć,że ma korpus z tworzywa - czego nie mogę powiedzieć o mojej dawnej replice M4 P&J II generacji.

Kolego, miałem w łapach nie jedną cm028 czy cm031, na strzelankach jest tego pełno, kilku znajomych to ma, a sam jedną cm031 miałem. Zastanawiam się tylko czy wy potraficie czytać. Już drugi raz piszę, że jest to MOJA OPINIA. Nie fakt. Tak samo mogę powiedzieć, że muzyka rap jest beznadziejna. Czy to oznacza że jest? Nie. To mój gust.

To z czym wam się kojarzy niebiesko-srebrny plastik, jeśli mogę wiedzieć? :D z radziecką stalą? :D

Nie wiem czy serio miał taki kolor jak opisujesz,ale ta wersja którą ja kiedyś macałem miała raczej ciemnoszary kolor korpusu,nie mówię przecież że w dotyku itd. wyglądał jak z metalu czy stali,tylko z pewnością nie wyglądał na szit-plastik-fantastik co można powiedzieć o pistolecikach z bazaru. Porównałem nawet do PJ II gen.

Edited by OFF

Kolego, miałem w łapach nie jedną cm028 czy cm031, na strzelankach jest tego pełno, kilku znajomych to ma, a sam jedną cm031 miałem. Zastanawiam się tylko czy wy potraficie czytać. Już drugi raz piszę, że jest to MOJA OPINIA. Nie fakt. Tak samo mogę powiedzieć, że muzyka rap jest beznadziejna. Czy to oznacza że jest? Nie. To mój gust.

Sam jestem beznadziejny.

Prawda jest taka, że jak ktoś zaczyna i chce brać Kałasznikowa, to powinien wziąć CM.028 (czy tactical, czy nie, jedno i to samo.) lub RK-01 od Boyi.

Baj de łej nie mam pojęcia jakim cudem z rozkminy o Kałachach przeszliście do dyskusji o muzyce? W każdej muzyce jest szit i ta z przesłaniem. W tym wieku powinniście to wiedzieć ;)

Tak samo mogę powiedzieć, że muzyka rap jest beznadziejna. Czy to oznacza że jest? Nie. To mój gust.

To było o gustach w wyborze między jednym a drugim oferującym ten sam GB i wykonanie.

PS. Bierz tacticala, i 0.28 i 0.37 to to samo a szyny mogą się kiedyś przydać.