janekm1 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Witam, Zamierzam w seryjnej jak dotąd G36 od Cymy wymienić lufe na precyzyjną i tu mam pytanie bo dochodzą mnie sprzeczne informacje. Co bardziej zwiększy zasięg repliki, lufa precka o standardowej długości czy czy lufa precka ,ale dłuższa o 10 lub 15 cm + tłumik (aby to jakoś wyglądało) . Dzieki. J Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Zasięg to najbardziej zwiększy gumka hopsiupa, a jak chcesz preckę, to imo najlepiej kupować taką o stockowej długości. Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Upgrade i tuning" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne". Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Witam, Zamierzam w seryjnej jak dotąd G36 od Cymy wymienić lufe na precyzyjną i tu mam pytanie bo dochodzą mnie sprzeczne informacje. Co bardziej zwiększy zasięg repliki, lufa precka o standardowej długości czy czy lufa precka ,ale dłuższa o 10 lub 15 cm + tłumik (aby to jakoś wyglądało) . Dzieki. J Najbardziej zasięg zwiększy jakakolwiek długość, byle MARKOWEJ precki. Link to post Share on other sites
janekm1 Posted December 18, 2011 Author Report Share Posted December 18, 2011 Najbardziej zasięg zwiększy jakakolwiek długość, byle MARKOWEJ precki. Dzięki, czyli w tym przypadku ... Długość nie ma znaczenia :) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Dzięki, czyli w tym przypadku ... Długość nie ma znaczenia :) Ma przy SPORYCH tuningach. Link to post Share on other sites
Arius Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Lesio: może nie mam tyle doświadczenia, ale wydaje mi się ze 10-15cm to jest spoora różnica tym bardziej, że jeśli mówimy tutaj o Cymie - a mają tylko wersje C to będzie to diametralny przeskok. janekm1 : ja osobiście robię teraz identyczną modernizację tylko posiadam wersje K z RISem i tłumikiem i dochodzi do tego przedłużka lufy - http://allegro.pl/przedluzka-lufy-zewnetrznej-i1967335128.html - taka jak ta. Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Lesio: może nie mam tyle doświadczenia, ale wydaje mi się ze 10-15cm to jest spoora różnica(...) http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107610-mit-dlugiej-lufy/ Link to post Share on other sites
Pietrass25 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Skoro już jest temat to ja mam pytanie: Posiadam czyste G36C od JG .Niestety zasięg mi nie starcza. Czy jest możliwość że do standardowego G36C bez żadnego tuningu gearboxa , można założyć Gumkę Madbulla(która jest bardziej miękka od standardowych) , jak i lufę precyzyjną(również Madbulla) , oraz założyć niskooporowe przewody. Polepszyło by to zasięg , czy potrzebny jest tuning gearboxa ?? Pozdrawiam i dziękuje za odp. Edited January 17, 2012 by Pietrass25 Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Bez otwierania gb nie wymienisz kabli.Gumkę wymień na systemę energy,i lufę tak samo ;) madbull to loteria ;) Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Gumka biały Gurader, lufa systemka jak masz więcej kasy celuj w promyka, km heda. Kable da się wymienić bez otwierania GB. Link to post Share on other sites
Pietrass25 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 ok. Bardzo dziękuje za informację. Link to post Share on other sites
musashi Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 gumkę lepiej zieloną G&G Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Bez otwierania gb nie wymienisz kabli. Wymieni, to jest V3. Z uwzględnieniem faktu, że ma 2 opcje: albo dosztukuje zaraz przy stykach (czego nie polecam) albo zamontuje mosfet i stare kable wykorzysta jako sygnałowe (co się sprawdza). Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Wymieni, to jest V3. Z uwzględnieniem faktu, że ma 2 opcje: albo dosztukuje zaraz przy stykach (czego nie polecam) albo zamontuje mosfet i stare kable wykorzysta jako sygnałowe (co się sprawdza). A po co się bawić w sztukowanie.? Tak trudno wziąć lutownicę w łapki i przelutować.? Kilka minut roboty a i rezystancji nie zwiększy. Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Przecież mówię, że nie polecam... A tak trudno, bo bez otwierania GB dostęp do styków (dokładniej do jednego z nich) jest prawie żaden - żeby porządnie przylutować (zwłaszcza grubsze) kabelki do tych blaszek i jeszcze termokurczkę na to założyć, trzeba całą kostkę stykową wyjąć. Chyba, że ktoś jest Copperfieldem lutownicy, ale to insza sprawa :wink: Zresztą, jak pisałem, lepiej wykorzystać stare kable jako sygnałowe do mosfetu - do tego się nadadzą. Link to post Share on other sites
Recommended Posts