KubaBog Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) Witam! Mam takie pytanie jaką replikę ASG kupić? Musi być repliką broni z II Wojny Światowej ponieważ będzie do kopii munduru z Powstania Warszawskiego więc zależy mi na szczegółach repliki, fajnie było by też gdyby replika miała blow back lub jak w przypadku Mauser 98k łuski. Ważny szczegół to też to że cena nie powinna przekraczać 600 zł :) A więc zastanawiałem się nad repliką Mauser 98k boyi lecz ta replika nie ma oryginalnych oznaczeń a poza tym waga niezbyt podobna tak jak w przypadku MP 40 od AGM i Thompson M1A1 od Snow Wolf . Znalazłem też replikę pistoletu p)* parabellum do WE ale nie podoba mi się to że jest na green gaz. A więc podsumowując po prostu proszę o doradzenie jaką replikę kupić. (Proszę by pisały do mnie osoby które mają replikę o której piszą lub osoby które miały styczność z repliką którą mi polecają) Z góry dzięki. :icon_biggrin: Edited December 23, 2011 by KubaBog Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 1.Nie ma dobrych replik na Co2. 2.Jedyna z powstania Warszawskiego replika to Mp40 bądź Mauser 98k,Lee Enfield MKII. 3.Firma WE robi tylko dobre repliki w open bolt. Wiec Najlepiej kupic Mp 40 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Nie chcę robić autoreklamy, ale chyba podczas Powstania najczęściej widziało się, obok broni zdobycznej, Steny, tak klepane u nas, jak i nasze wariacje na temat. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 MP40, Sten, Kar98k, Luger Zdobyczne i zrzucane przez Brytoli :x Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Lesio ma rację. Steny i M1911'stki były ze zrzutów alianckich. Kto nie wierzy - tu. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Zastanawia mnie też jakie części Stena mozna było wynieść z niemieckich fabryk. Arend Edited December 30, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited December 25, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) też Polskie steny Nie zaczynaj... :P Edited December 23, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Szkoda, że teraz POLAKĄ słowników nie zrzucają. Robiono też Polskie steny, które miały kolbe z jakiejś części od kuchenki gazowej, nie pamiętam jak sie zwała. To była chyba Błyskawica Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Nie zaczynaj... :P No co, jestem patriotą :D Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) No co, jestem patriotą :D Rzecz w tym ,że czepiasz się podstaw gramatycznych i ortograficznych ,a sam ich nie przestrzegasz -.- Szkoda, że teraz POLAKĄ słowników nie zrzucają.Robiono też Polskie steny, które miały kolbe z jakiejś części od kuchenki gazowej, nie pamiętam jak sie zwała. A patriotą nie można nazwać siebie wobec przestrzegania zasad pisowni Języka Polskiego... Patriotyzm, szacunek i umiłowanie ojczyzny, gotowość do poświęcenia się dla niej i narodu, stawianie dobra własnego kraju ponad interesy partykularne bądź osobiste. Poczucie silnej więzi emocjonalnej i społecznej z narodem, jego kulturą i tradycją. Źródło : sciaga Edited December 23, 2011 by Troczek Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Jea! walka na słowniki! Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 To była chyba Błyskawica Znajdź mi proszę replikę Błyskawicy Ogółem powstało około 2000 sztuk tych PMów, więc repliki prędko się nie doczekają :) Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Znajdź mi proszę replikę Błyskawicy Jemu nie chodziło przypadkiem o kuchenkę gazową ,a nie o replikę? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Akurat replika tej kuchenki gazowej jest już od jakiegoś czasu na rynku, tylko z ABSu, jak to z TM bywa. Ale Guarder wypuścił konwersję. Gdyby ktoś był zainteresowany: http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-kuchenka-gazowa-z-akcesoriami-i1983091030.html . Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited December 25, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 (edited) Akurat replika tej kuchenki gazowej jest już od jakiegoś czasu na rynku, tylko z ABSu, jak to z TM bywa. Ale Guarder wypuścił konwersję. Gdyby ktoś był zainteresowany: http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-kuchenka-gazowa-z-akcesoriami-i1983091030.html . Replika podana w poście Lesia jest naprawde warta uwagi! Producent poważnie podchodzi do sprawy odwzorowywania oryginału i poprawnego działania mechanizmów ,a to za niekoniecznie wysoką cenę. Jak sam sprzedawca piszę : Jakość utrzymywana jest na najwyższym poziomie, a wzornictwo i tematyka pozytywnie wpływa na rozwój dziecka. Według mnie jedyne co się można przyczepić do repliki to jej ubogie wyposażenie . Jak wiadomo garnki są ciężko dostępne na polskim rynku i trzeba by ściągać z za granicy. Uprzedzam ciekawskich : Magazynki TM nie pasują! @Edit : Po kilku zabawach poluzowały się śrubki selektora ognia! Wystarczyło podkręcić i wszystko działa! Niesamowite ,ale w miejsce sztućców wchodzą zamienniki od ostrego! Sam byłem zdziwiony! Edited December 23, 2011 by Troczek Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Dobra, święta idą więc wywalał nie będę, ale prosiłbym, by trzymać się tematu :). Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 (edited) Zapomniałem właśnie dorzucić o stenach i coltach ale w domowych warunkach można było zrobić błyskawice i inne PM. No czasami można było spotkać jeszcze jakiś DP-28 (talerz) i KM Maxima ale chyba takiego nie ma w airsofcie :D. Edited December 24, 2011 by koxysz Quote Link to post Share on other sites
KubaBog Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 (edited) Mam pytanie czy znacie jakieś repliki broni z II Wojny Światowej z blowback ? Edited December 30, 2011 by KubaBog Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Lueger WE ma zamek kolankowy. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 (edited) Swego czasu w komisie capri wisiało gazowe mp40 Marushina... Edited December 30, 2011 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 P08. Quote Link to post Share on other sites
KubaBog Posted December 31, 2011 Author Report Share Posted December 31, 2011 Mam tez pytanie czy znacie repliki z II Wojny Światowej z magazynkiem typu Real-Cap ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Mam tez pytanie czy znacie repliki z II Wojny Światowej z magazynkiem typu Real-Cap ? Nie możesz poszukać w sklepach replik i magazynków? :bialaflaga: Ludzie już bez przesady z tym lenistwem.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts