Mirek-M128 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 To chyba lepiej zainwestować w G&P Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Też bym brał G&P szczerze mówiąc za ten pieniądz, no chyba że koniecznie chcesz coś a'la CQBR, bo G&P ma cenę kompletnie z kosmosu. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Nie wiem jak w stocku, ale ja w swojej (ten sam model) od razu wymieniłem sprężynę na M120 i zasięg nie jest jakiś powalający. Podejrzewam więc, że do tej ceny od razu powinieneś doliczyć koszt wymiany sprężyny na mocniejszą. Chyba, że planujesz replikę używać do CQB, to inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
Mirek-M128 Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Troszkę chyba sie pośpieszyłem. Poczytałem i jednak wybor padł na m4 z KWA nie zależy mi na niewiadomo jakim wykonaniu zewnętrznym chodź nie jest tak źle. Co myślicie: http://taktyczny.com/repliki-asg/m16-m4-i-pochodne-pl/karabin-m4-sr7-kwa.html Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Wszystko pięknie, wszystko spoko, ale o takie rzeczy to pytaj w temacie o replikach KWA, przypominam, że to jest temat o eMkach z EA i im więcej takich postów nie związanych z tematem, tym większy bajzel w temacie, a co za tym idzie utrudnienie dla osób, które tu wejdą celem zaczerpnięcia jakiś informacji o EA, a natrafią na pogaduchy o replikach KWA. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Dwa tygodnie temu Zbrojownia odpisała mi : "Bardzo możliwe, że pojawią się w kwietniu." Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 (edited) Cześć! Mam pytanko, mianowicie; czy do M4 Lone Star Border Patrol odpowiednia jest ta bateria? - LiPo 7.4 1400mAh 20c Twin. A może ta sama tylko 2400mAh (obie redoxa). Brać Twin czy w jednym listku? Pozdrawiam serdecznie :icon_lol: Edited March 28, 2014 by wikitor99 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Jeżeli replika ma kolbe typu SF to lepiej dac pakiet 2400mAh. Pakiety 1400mah maja inny kształt i sa zalecane do ak (pod dekiel). do kolby nie wejdzie bo jest za długi. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Ale batkę chcę pod chwyt przedni. Brać w dwu listkach czy w jednym? Zdecyduję się na 2400mAh. Myślicie że będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Ale tam jest chwyt zwykły czy ris ? W sumie nie dowiesz się jak nie sprawdzisz. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Zwykły, gdzieś na YT widziałem że facet miał jeden listek w king armsie w chwycie przednim tym zwykłym Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 Do zwykłego chwytu wejdą nawet batki o rozmiarach 2200mah 7,4 Redox. ;) Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Witojcie panocki, heeej! Kilka pytań do wiedzących. Otóż przymierzam się do kupna następujących rzeczy: 1. Chwyt pistoletowy prosty: http://www.taiwangun.com/prosty-chwyt-pistoletowy-do-serii-m4-black-acm?from=listing&campaign-id=19 2. Ergonomiczna osłona spustu: http://www.taiwangun.com/ergonomiczna-oslona-spustu-do-serii-m4-aeg-black-acm?from=listing&campaign-id=19 3. Ergonomiczny chwyt przedni: http://azteko.pl/7-calowy-ergonomiczny-chwyt-przedni-black-typu-moe-p-4984.html 4. Magazynki PMAG: http://azteko.pl/magazynek-beta-project-pmag-czarny-do-serii-m15m16m4-75-kulek-magpul-beta-project-p-7784.html Czy ktoś z Was montował te elementy u siebie, konkretnie te od ACM? Gdzieś w temacie doczytałem, że ktoś wymieniał kolbę na taką magpulowską lecz nie było sprecyzowane o jakim producencie mowa. Osoba ta twierdziła że kolba ciasno wchodzi na prowadnice, ja natomiast jestem już posiadaczem ów kolby produkcji ACM i niestety kolba była strasznie luźna, wspomogłem się dopiero podklejeniem rzepa na prowadnicy kolby i teraz kolba siedzi jak należy. Dlaczego o tym mówię, boje się, że pozostałe części też mogą luźno siedzieć, stąd moje pytania do Was, czy ktoś miał z tym do czynienia i jak to u Was siedzi? Kolejna bardzo istotna sprawa dotyczy PMAGów od Beta Project, pytanie w zasadzie jest takie samo jak w pozostałych przypadkach, czy ktoś używa konkretnie tych magazynków, jak mu to siedzi, jak bardzo ciężko wchodzą, czy też może jak bardzo są luźne oraz czy dobrze podają. Wypłata tuż, tuż, więc liczę koledzy na Waszą szybką pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Kolbę zakładałem ja i dalej podtrzymuję to co pisałem wcześniej-kolba siedzi uber ciasno, mimo że strzelił jej już roczek na prowadnicy. Co do reszty się nie wypowiem, ale na chwyt pistoletowy to radzę uważać. Często wnętrze tego chwytu jest źle odlane i silnik ustawia się pod niewłaściwym kątem, ergo zębatka leci momentalnie, trzeba sprawdzić i ewentualnie dremlować wnętrze. Quote Link to post Share on other sites
Ambactus Caelestis Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) U siebie w emce mam z części, które wymieniłeś ten chwyt pistoletowy oraz używam identycznych pmagów. Chwyt pistoletowy założyłem bez żadnych problemów i nie był źle odlany. Przynajmniej w moim wypadku. Trzyma się jak należy i wg. mnie jest o wiele wygodniejszy od tego stockowego z tym "bolcem". Pmagi - zakupiłem właśnie z azteko po tej samej cenie. Podają bardzo dobrze. Mam jeszcze jednego pmaga w oryginalnej skorupie i ciężko wchodzi i trzeba go wyrywać przy wyciąganiu. Jeśli chodzi o pmagi pts, to siedzą na tyle ciasno, że nie odczuwam dyskomfortu i na tyle luźno, że nie trzeba ich wyrywać; naciskasz guzik i wypadają. Jedyny minus (według mnie), to trudne otwarcie tych magazynków w przypadku gdy jakiś idiota(mówię o sobie) nawciska do środka za dużo kulek i sprężyna się zablokuje. Reasumując: magazynki bardzo dobre. Jeszcze odniosę się do kolby. Również korzystam z podróby magpula i w moim przypadku również była dość luźna. P.S - na zdjęciu jest pmag nie od PTS :) Edited April 1, 2014 by Ambactus Caelestis Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) No to zacnie, teraz jeszcze czekam na jakiegoś użytkownika chwytu przedniego. Ps. Powiedz jeszcze czy walczyłeś jakoś z luźną kolbą, jeśli tak to jak? Mi po przyklejeniu rzepa na prowadnice siedzi bardzo ciasno, ale może masz jakiś lepszy sposób. Edited April 1, 2014 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
bastaz Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Witam. Chce zmienic replikę na M4 EA z tym że przeszukałem i ciężko ją dostać. Jedynie na: http://asg.warszawa....t-sbr,7083.html Czy nie za drogo? Stanowczo za drogo. Na początku grudnia w GF kupiłem za 771,52zł. Quote Link to post Share on other sites
Ambactus Caelestis Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 (Nie potrafię cytować w taki śliczny sposób, więc daję cudzysłów XD) "Ps. Powiedz jeszcze czy walczyłeś jakoś z luźną kolbą, jeśli tak to jak? Mi po przyklejeniu rzepa na prowadnice siedzi bardzo ciasno, ale może masz jakiś lepszy sposób. " - Nie. Ciągle chodzę z luźną i w zasadzie dopiero Ty podsunąłeś mi pomysł z rzepem. Bestaz - ale Ty chyba kupiłeś bez RISów, czyż nie? Wersje z Risami zawsze były droższe. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 No to pomogę, ja przykleiłem 3 kawałki rzepa na końcu prowadnicy, jeden szerokości ok 2,5cm na samej górze prowadnicy oraz 2 małe paski dopasowane po obu bokach tej "prowadnicy" prowadnicy (z pewnością wiesz o co mi chodzi):P Quote Link to post Share on other sites
bastaz Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Bestaz - ale Ty chyba kupiłeś bez RISów, czyż nie? Wersje z Risami zawsze były droższe. Mam tą wersję z risami: Lone Star Border Patrol SWAT SBR Quote Link to post Share on other sites
bugibugi Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Bylo promo w zeszlym roku na gf chyba na jakies 25% taniej na ta emke z risami i fakt byla za 770-800zl. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted April 3, 2014 Report Share Posted April 3, 2014 Rozważam zmianę planów, otóż dopuszczam pomału do siebie myśl o założeniu zamiast chwytu MOE szyny RIS, pytanie do Was, z czym to się je, czy ktoś z Was zamieniał, jeśli tak na jaką i czy siedzi ciasno, nieruchomo? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Zakładałem King Armsa ze stabilizacją do rury gazowej, palnego kac'a, dwa-trzy różne chińskie klony freefloatów (fotka z DD MK18 post #199) i wszystko siedziało sztywno. Freefloaty to żadna filozofia zrobić na sztywno, kwestia dobrego spodkładokowania lufy tymi śmiesznymi cienkimi srebrnymi blaszkami (konia z rzędem temu kto mi powie jak te podkładki się fachowo nazywają i gdzie kupić więcej) i ewentualnie kleju do gwintu. W okładzinach z szynami to kwestia odpowiedniego ich włożenia i zabezpieczenia (te ze śrubą zapierającą się o rurkę gazową są czoko). Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10237 Lubię Araby :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 A w normalnym metalowym nie ma? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts