Rascal Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 @nath bardziej chodzi mi o wersję ze stałą kolbą i kablami w kolbie. bo w wersji ze stałą kolbą jest inna prowadnica. Czyli jeśli chodzi o risy to wkręcę większości firmy bez kombinowania tak? http://wmasg.pl/var/images/text/184733/39/ROZLOZONA.jpg a jeśli chodzi o rodzaj szyn ris to standardowe emkowe Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Prowadnicę musisz wstawić taką jak do wersji ze składaną kolbą. Risy "zwykłe" (w typie Knightsa) wsadzasz bez rozkręcania czegokolwiek, odciągasz deltaring wyjmujesz plastik, wsadzasz risa, puszczasz deltę. Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 @Nath tzn źle mnie zrozumiałeś albo ja cos źle napisałem, chciałbym wymienić kolbę stałą na stałą ale innej firmy bo ten kolor kolby mi nie odpowiada, i czy będzie mozna wsadzić ja bęzproblemowo bo to coś wystajaće z tyłu body moze przeszkadzać. a kontynuacja 2 pytania, czy risy nie będą się telepać, bo z tego co wiem risy przykręca sie jakimiś śrubami. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 (edited) Co do szyn to czytaj mój post #564 na 29. stronie tematu. Co do kolby to szczerze mówiąc trudno będzie znaleźć taką lepiej odwzorowaną, może G&P jak Obi pisał wyżej, ale nie jestem przekonany, że będzie ładniejsza. Powinna pasować bez przeróbek i innych problemów. Edited May 18, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 Kolbę można przemalować-trudno o lepsze klasyczne kolby stałe niż KA (czyli też EA). Quote Link to post Share on other sites
wojtas0305 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Czołem, nabyłem drogą kupna evolution airsoft - lone star border patrol sbr, niestety w pudełku nie było instrukcji. Czy któryś z posiadaczy mógłby mi przesłać skan. BTW. czytałem, że z klekoczącą kolbą można sobie doradzić poprzez dokręcenie, jeszcze się nie zagłębiałem ale może ktoś podpowie które śruby robić? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Jeśli lata sama kolba (ta plastikowa) to nic nie dokręcasz, kupujesz w pasmanterii pasek rzepa miękkiego, zdejmujesz kolbę, naklejasz rzep na prowadnicę kolby "od góry" i zakładasz na to kolbę, klekotanie/kolebanie znika. Jeśli zaś trzęsie się prowadnica kolby to zdejmujesz kolbę, potem imbusem odkręcasz nakładkę z tyłu, długim śrubsztakiem dociągasz śrubę krzyżakową w prowadnicy kolby (jest naprawdę głęboko), potem składasz całość do kupy i na sam koniec dociągasz nakrętkę przy korpusie od strony prowadnicy kolby (powinno dobrze dobić się palcami, ale możesz sobie pomóc kluczem do tarcz do szlifierki kątowej). Quote Link to post Share on other sites
wojtas0305 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Nath, dzięki wielkie, dziś podłubię. Quote Link to post Share on other sites
wojtas0305 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Udało się odkręcić śrubę w prowadnicy, jest o niebo lepiej, ale jutro i tak przykleję rzep bo sama kolba trochę lata. Dzięki wielkie. Ps. Na jakich bateriach latacie? Ja dostałem gratis jakiś pakiet baterii (nie lipo) i wchodzi bardzo na wpych i trochę odkształca chwyt (pojawia się szpara). Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Ja mam w kolbie lipo 11,1 Turnigy (batona), wraz z mosfetem. Kolba się nie składa ale replika latała jak kosiarka. Teraz, po wymianie zębów na stockowe, jest trochę słabiej, ale i tak wystarczający terror sieje :D. Tyle że znowu wytarł mi się zwalniacz maga, kupiłem jakiś lipny chyba :/. Quote Link to post Share on other sites
wojtas0305 Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Ja się jednak zastanawiam nad 7,4V (jestem świeżak, ale ktoś ogarnięty powiedział że do tej repliki w stocku lepiej 7,4). Chłopaki z gunfire dobrali mi taką http://gunfire.pl/product-pol-1152206124-Akumulator-LiPo-7-4V-1800mAh-20-40C.html, co sądzisz? I jeszcze jaką ładowarkę warto kupić? Ponownie chłopaki z gunfire dobrali taką: http://gunfire.pl/product-pol-1152207676-Ladowarka-Redox-Alpha-V2-COMBO-z-zasilaczem-.html - kupa kasy... Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Używam 7,4 redoxa na stockowej replice Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Batka będzie OK, ładowarka bardzo fajna, dużo opcji ustawienia i nawet samochodowy akumulator naładuje. Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Hej Nath, z tym akumulatorem samochodowym to przenośnia mająca wychwalić ładowarkę czy poważnie? Myślałem też o zakupie prostownika do auta a jesli dałoby sie 2w1 to idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 W zimie prostownik ducha wyzionął (niestety okazało się to późnym wieczorem, jak sklepy były pozamykane), a musiałem reanimować aku w aucie, to naładowałem akumulator samochodowy imaxem b6 (program do baterii Pb+odpowiednie ustawienia, zgodnie z tym co na akumulatorze jest napisane, jedyny problem to fakt, że ciężko krokodylki z zestawu tak rozszerzyć żeby pasowały na bolce w akumulatorze samochodowym), ta ładowarka Redoxa, którą linkowałeś, to klon Imaxa b6. Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Dzięki. Pozostaje tylko umieszczenie w budżecie domowym kwoty na nowy "prostownik" Redox Alpha ;-) Quote Link to post Share on other sites
dr88 Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Nie kupuj ładowarek i baterii w sklepach ASG. Mają tam ceny z kosmosu. Tutaj masz ładowarkę z zasilaczem, możesz tez poszukać w innych sklepach modelarskich - http://allegro.pl/ladowarka-redox-alpha-v2-combo-zasilacz-promocja-i6158705929.html?reco_id=d11bdc06-339b-11e6-b6a6-56847afe9799&ars_rule_id=201 Sklep też polecam, na gwarancji wymienili mi tą ładowarkę na nową bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 To oczywiste. Ja znalazłem za 109 ale Ty widzę podrzucasz link jeszcze o dwa piwa taniej. W dodatku polecany sprzedawca. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Dziś odkryłem, że dźwignia selektora ognia kręci się naokoło :-/ ...wszystko niby działa, ale dziwne to trochę. Nie wiem czy tak od nowości czy coś się zepsuło. Czy sama dźwignia powinna być sztywno w tej samej odległości od samego body? U mnie można ją zarówno docisnąć jak i odgiąć od body. "Pin" na którym się trzyma siedzi sztywno względem repliki tylko sama dźwignia na tym pinie się kolebie. Napiszcie jak to u Was wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Jeśli dźwignia selektora ognia się kręci w kółko to znak że nie jest dobrze. Masz pod selektorem małą kuleczkę? Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Ja tam nie widzę żadnej kulki. Jest ten maly pręcik który wskakuje w zagłębienia na body kiedy słychać klik Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Za to klikanie odpowiada mała kulka, nie pręcik. Jeśli selektor się kręci w kółko to znaczy że się odkręca. Żeby to poprawić trzeba wyjąć gb z korpusu. Nie wiem czy warto to robić samemu, jeśli jest gwarancja. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Nath, są też stosowane zamiast kulki trzpienie na sprężynce imitujące kulkę, jest to lepsze bo kulka może wypaść a trzpień jest długi i nie wypadnie :) Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 To ja mam chyba taki trzpień bo są luzy. Gwarancji juz nie ma. Oddam ziomkowi bo ja to laik. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Selektor ognia w moim M4 EA chodzi gorzej niż w Specnie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts