gewer12 Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Witam, mam problem z magazynkiem tzn. Kiedy go podkręcam raz podkręca kulki do "podajnika" a raz nie. Jak nie podaję to uderzę w niego lekko i słychać jak by zębatki się "odkręciły" ,ale zazwyczaj to kulki nie podchodzą do podajnika. Magazynek to hi-cap boyi bakielit do AK. Proszę o pomoc. Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
Bojeq Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Rozbierz i wyczyść. Powinno załatwić sprawę. Link to post Share on other sites
simon231 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Witam, również mam problem z magazynkiem, z tym że mimo nakręcania nie pobiera kulek. Podczas podkręcania cały czas jest taki sam opór(dosyć mocny). Wie ktoś jak rozłożyć taki magazynek, żeby niczego nie zepsuć? Magazynek jest od CM.042A - AK. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Wybij pin, zdejmij stopkę, wyjmij wkład, wykręć śrubki, otwórz maga. Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Gewer, ile kulek wsypujesz do maga? Z hi-capami jest tak, że jeśli w magu jest za mało kulek to zębatka się automatycznie rozkręca Link to post Share on other sites
simon231 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 @Lesio - nie mam bladego pojęcia gdzie szukać klinu w tym magazynku. Może mówisz o magu do eMek. W każdym razie z problemem sobie poradziłem. Na przyszłość jeśli ktoś będzie miał taki problem - potraktowałem go wyciorem i udało się go odblokować i wyrzucić wszystkie zablokowane kulki. Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Nie klinu tylko pinu :) Klin to na kaca jest dobry :P Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 @Lesio - nie mam bladego pojęcia gdzie szukać klinu w tym magazynku. Może mówisz o magu do eMek. W każdym razie z problemem sobie poradziłem. Na przyszłość jeśli ktoś będzie miał taki problem - potraktowałem go wyciorem i udało się go odblokować i wyrzucić wszystkie zablokowane kulki. No no, bom ja nigdy maga nie widzioł. Klin to na kaca jest dobry :P A i to nie zawsze, ale prędzej. :P Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 Hatch, mam pełnego maga. Wyczyściłem ,ale dalej nic. Jak podkręcam to czuję mały opór ,ale kulki nie podchodzą dopiero jak uderzę w maga zębatki się rozkręcają i kulki podejdą. Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Sprężynę też wyczyściłeś i przesmarowałeś bo coś mi się zdaje że nie. Sprężyna nie ma gdzieś zagięcia? Sprawdzałeś w jakim stanie jest tunel co podaje kulki -może być jakiś zadzior /wgłębienie . Jakiej firmy kulek używasz ? Link to post Share on other sites
myslin22 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 A ja stawiam na felernej jakości kulki. Mi tak dla przykładu hi cap cymy podawał wszystko, a boyi tylko G&G i guardery i to też po przesmarowaniu oraz dokładnym przeczyszczeniu. Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 Używam kulek P&J. Tego hi-capa mam od roku i wszystko było extra a tu nagle przestał podawać. Link to post Share on other sites
Attero Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 (edited) Może spróbuj innych kulek? Bo mój BOYIowski hi-cap nie tolerował na przykład GoldFire :x Edited December 27, 2011 by Attero Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 kulek P&J zacząłeś używać równolegle z eksploatacją hi-capa? Jeśli nie, to stawiam na kulki. P&J są o tyle rekomendowane, że mają bardzo niską cenę, za co masz średnią jakość. Wymieniłbym kulki, polecam G&G. Wymiana kulek nie musi oczywiście oznaczać poprawy, bo wina może leżeć w samym magu. Najlepszym wg mnie wyjściem będzie po prostu szarpnąć się na nowy mag. Oszczędzi Ci to czasu i nerwów, a dobrego maga możesz już za ~30zł wyhaczyć. Pozdrawiam Hatch Link to post Share on other sites
Recommended Posts