Sepp Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 o dzień się spóźniłeś, bo już jeden kupiłem za 750 :icon_mad: Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Pozbywam się amerykańskiego szpeju: - manierka z kubkiem i pokrowcem, stan dobry+, 50 zł - torebka na opatrunek , stan b.dobry, 20 zł - pas, pistol belt, stan dobry +, 45 zł - szelki, stan dobry +, 60 zł - nóż M3 z pochwą M8, stan dobry, 200 zł - sztućce polowe, stan b.dobry, 30 zł - opinacze, stan dostateczny+, wszystkie okucia w porządku, tylko rozjaśnione przez pranie, 40 zł - helm, klon europejski, stan dobry +, pasek linera skórzany, pasek skorupy dobra reprodukcja, 140 zł - jeep cap, kolor ciemna oliwka, stan b.dobry, nieużywany, 35 zł - pasek do spodni, stan b.dobry, 18 zł - musette bag, stan dobry, z prawej strony doszyte uchwyty na bagnet, można usunąć, ale zostaną dziurki, 65 zł - torba na magazynki do Thompsona, stan b.dobry, 50 zł Do tego koszty przesyłki, lub odbiór przy najbliższym spotkaniu. Jak ktoś jest zainteresowany, to mogę podesłać zdjęcia. W następnej kolejności będę oferować naszywki i elementy umundurowania. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Cortes, mam nadzieję (na szczęście graniczącą z pewnością), że koncentrujesz się na brytyjskiej stylizacji, a nie porzucasz hobby!!! Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Nie porzucam, wręcz przeciwnie. Koncentruję się na brytyjskiej stylizacji. Jest za mało gier, żeby mieć kilka zestawów. Lepiej mieć jeden, a dobry i doskonalić go. Jeśli chodzi o uzbrojenie, to mam dość :-). Umundurowanie też mam niezłe. Teraz pomału kompletuję wyposażenie polowe i obozowe. To nie jest niezbędne w ash, ale poprawia moje samopoczucie :-). Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 (edited) Chętnie przygarnę pasek do spodni i szelki. No i na pewną część umundurowania już się zapisuję :icon_wink: Edited October 5, 2017 by wish Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Wish, Pasek i szelki zarezerwowane dla Ciebie. Tak samo wiadoma część umundurowania i menażka :-). Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 Proszę mnie zapisać na: manierka, pas pistol belt, musette i torba na magazynki Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 Wish, załatwione. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 Zostały: - nóż M3 z pochwą M8, stan dobry, 200 zł - sztućce polowe, stan b.dobry, 30 zł - opinacze, stan dostateczny+, wszystkie okucia w porządku, tylko rozjaśnione przez pranie, 40 zł - helm, klon europejski, stan dobry +, pasek linera skórzany, pasek skorupy dobra reprodukcja, 140 zł - jeep cap, kolor ciemna oliwka, stan b.dobry, nieużywany, 35 zł Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 7, 2017 Report Share Posted October 7, 2017 (edited) Następna porcja amerykańskiego towaru- naszywki: - szewrony kaprala repro, khaki on black,2 pary - 16 zł/para - szewrony kaprala repro/oryginał? - nie pamietam, sprowadzone z USA, gold on black - 25 zł/para - szewrony kaprala, oryginał, green on blue - 30 zł/para - flagi na D-day, 3 szt. - 10zł/ szt. - naszywki 82 Div. (AA) 3 szt. - 15 zł/ szt. - naszywka 82Div. „ postarzana” - 25 zł/szt Zdjęcia na FB https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1889564034629040&set=pcb.1384571988331998&type=3&theater Flagi już sprzedane! Nóż M3 z pochwą sprzedany. Edited October 7, 2017 by Cortes Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 (...) - nóż M3 z pochwą M8,(...) pytanie na szybkości: może ktoś mi zmierzyć głownię noża(długość, wysokość i grubość) i kiedy weszły do użytku w polu pochwy M8 zrobiłem sobie bagnet w wersji "short"(jeszcze czekam na ostatni szlif) i będę się rozglądał za jakimś nosidłem from USA dla niego: Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 Głownia M3: 170x22x5 mm. To, co masz na zdjeciu, to raczej pochwa do bagnetu. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 Głownia M3: 170x22x5 mm. To, co masz na zdjeciu, to raczej pochwa do bagnetu. Tak, wiem o tym że do bagnetu - kupię pierwsze, co mi w łapy wpadnie dziękóweczka przyjacielu za wymiary Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Uaktualniona oferta: - szewrony kaprala repro, khaki on black,2 pary - 16 zł/para - szewrony kaprala repro/oryginał? - nie pamietam, sprowadzone z USA, gold on black - 25 zł/para - naszywki 82 Div. (AA) 2 szt. - 15 zł/ szt. - naszywka 82Div. „ postarzana” - 25 zł/s - sztućce polowe, stan b.dobry, 30 zł - opinacze, stan dostateczny+, wszystkie okucia w porządku, tylko rozjaśnione przez pranie, 40 zł - helm, klon europejski, stan dobry +, pasek linera skórzany, pasek skorupy dobra reprodukcja, 140 zł - jeep cap, kolor ciemna oliwka, stan b.dobry, nieużywany, 35 zł Quote Link to post Share on other sites
NNico Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Uaktualniona oferta: - szewrony kaprala repro, khaki on black,2 pary - 16 zł/para - szewrony kaprala repro/oryginał? - nie pamietam, sprowadzone z USA, gold on black - 25 zł/para - naszywki 82 Div. (AA) 2 szt. - 15 zł/ szt. - naszywka 82Div. „ postarzana” - 25 zł/s - sztućce polowe, stan b.dobry, 30 zł - opinacze, stan dostateczny+, wszystkie okucia w porządku, tylko rozjaśnione przez pranie, 40 zł - helm, klon europejski, stan dobry +, pasek linera skórzany, pasek skorupy dobra reprodukcja, 140 zł - jeep cap, kolor ciemna oliwka, stan b.dobry, nieużywany, 35 zł Co za strata dla US. Quote Link to post Share on other sites
Bischow Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Sprzedam: - chlebak niemiecki powojenny, kolor zielony stan bdb-. Cena 30zł - szelki niemieckie DAK z nestofa, stan bdb. Cena 90zł - ładownice mp40. Stan bdb. kolor zielony jasny. Cena 100zł Ceny oczywiście do negocjacji. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Kupię Panzer(niacką) HBT`ę z PS* w rozmiarze 56, lub 58 *chyba, że inny producent robi prawilną w/w bluzę Kolega poszukuje: - Knochensacka z PS w rozmiarze I, kamuflaż obojętny; - zimową kurtałę w rozmiarze I w Dęba, lub szarą Quote Link to post Share on other sites
miapow Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 Kupię kopię amerykańskiej kurtki m41 rozmiar 40 lub 42. Oferty proszę na priv. Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Kupię Panzer(niacką) HBT`ę z PS* w rozmiarze 56, lub 58 *chyba, że inny producent robi prawilną w/w bluzę Kolega poszukuje: - Knochensacka z PS w rozmiarze I, kamuflaż obojętny; - zimową kurtałę w rozmiarze I w Dęba, lub szarą Zimowa kurtała nieaktualna Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Dzisiaj znalazłem coś takiego: https://imgur.com/a/NyC6T Podobno z okolic '45. Myślicie, że warto brać za 300 zł komplet z płaszczem (groszkowe guziki) pod kątem stylizacji WH? Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 do stylizacji na historyczne "szczylanki" może być Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Szczerze mówiąc to lepiej za te 300zł kupić repro bluzy tropikalnej Sturma ze spodniami. Na pewno będą to dużo lepiej wydane pieniądze Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Słusznie Wania, nie pomyślałem o tym. Sam od lat biegam w tropikalnej bluzie i ludzie nie hejtują(na zdjęciu ten pijak pierwszy z prawej). Tropikalne sorty zdarzały się na różnych frontach Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Dokładnie tak, tym bardziej, że po odpowiedniej obróbce t.j. styraniu ten komplet wygląda na prawdę nieźle i na potrzeby ASH jest to full wypas. W przeciwieństwie do sukna w lecie jest bardzo wygodny a na chłodniejsze dni wystarczy założyć coś pod spód. Sepp, tę bluzę masz obszytą 'tropikalnie" czy standard kontynentalny? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts