Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

608-8 [JG] (JG1138)

Recommended Posts

http://gunfire.pl/product-pol-1152193312-JG1338.html

1. Czy ta replika nadaje się do walki w lesie?

2. Na ile metrów strzela ze stocku?

3. Konieczne jest kupno gumki HU/ładowarki/baterii etc.?

4. Jak ta replika sprawuje się w lesie, jak w CQB?

Proszę o opinie użytkowników tej repliki/ludzi, którzy ją "przemacali".

Z góry dzięki :wink:

Edited by Chmiello

1. 360 fps jak na chinola to mało, krótka lufa wewnętrzna---> przeznaczenie do CQB (pierdoły)

2. To nie jest najważniejsze.

3. Na pierwszym miejscu wymieniłbym batkę na 2000mah 9,6V, na taiwangunie mają 50 proc obniżki na firefoxy( 3 lata mam, mróz, gorąc- działa bez zarzutu, wytrzyma Ci koło 5h, jedyną wadą jest to, że od razu trzeba wokół kabelków izolatką pociągnąć, bo ten silikon nie trzyma) (to równiez bzdury)

4. Zdecydowanie w CQB. (I to również bzdury)

Jedynymi nie bzdurnymi słowami w tym poście jest to że zasięg nie jest najważniejszy dla repliki karabinka.Dlaczego?

Ponieważ z 360 fps nie zrobi większej krzywdy na niedużych dystansach. Stokowa batka przy właściwej opiece i ddobrej ładowarce będzie służyła sprawnie. A długość tej kobyły znacznie utrudni działania w pomieszczeniach zamkniętych.

Arend

Edited by arend

1. 360 fps jak na chinola to mało, krótka lufa wewnętrzna---> przeznaczenie do CQB

3. Na pierwszym miejscu wymieniłbym batkę na 2000mah 9,6V, na taiwangunie mają 50 proc obniżki na firefoxy( 3 lata mam, mróz, gorąc- działa bez zarzutu, wytrzyma Ci koło 5h, jedyną wadą jest to, że od razu trzeba wokół kabelków izolatką pociągnąć, bo ten silikon nie trzyma)

4. Zdecydowanie w CQB.

Mimo tego, że replika jest przeznaczona do CQB to dawałaby radę w walkach otwartych w lesie?

1. 360 fps jak na chinola to mało, krótka lufa wewnętrzna---> przeznaczenie do CQB

3. Na pierwszym miejscu wymieniłbym batkę na 2000mah 9,6V, na taiwangunie mają 50 proc obniżki na firefoxy( 3 lata mam, mróz, gorąc- działa bez zarzutu, wytrzyma Ci koło 5h, jedyną wadą jest to, że od razu trzeba wokół kabelków izolatką pociągnąć, bo ten silikon nie trzyma)

4. Zdecydowanie w CQB.

To, że nie masz już napisane "zielony" - nie znaczy, że zaraz możesz dawać rady. Zwłaszcza takie...

1. 360 fps na 0,2g (najlepsze są do niej 0,25g)

2. Skuteczny 40-45m (nie zależy od wersji C i K zasięg mają taki sam, przy najmniej tak słyszałem)

3. Na dzień dobry gumka systemy lub G&G (nigdy guardera jak sam zakładasz, mój kolega sobie porwał jak wkładał do komory a to była jego pierwsza wymiana), Przez 6-12 miesięcy na stockowej batce i ładowarce będzie przyzwoicie (Ja na nie narzekam)

4. Gęsty las i CQB. Jest dość uniwersalna.

Edited by komandoczołg

1. 360 fps na 0,2g (najlepsze są do niej 0,25g)

2. Skuteczny 40-45m (nie zależy od wersji C i K mają taki sam, przy najmniej tak słyszałem)

3. Na dzień dobry gumka systemy lub G&G (nigdy guardera jak sam zakładasz, mój kolega sobie porwał jak wkładał do komory a to była jego pierwsza wymiana), Przez 6-12 miesięcy na stockowej batce i ładowarce będzie przyzwoicie (Ja na nie narzekam)

4. Gęsty las i CQB. Jest dość uniwersalna.

Właśnie na taką odpowiedź czekałem :wink: Dzięki i temat można zamknąć

Edited by Chmiello

Mimo tego, że replika jest przeznaczona do CQB to dawałaby radę w walkach otwartych w lesie?

Tak,tylko wymień gumkę HU i jakaś lufa precyzyjna do tego,a będziesz zadowolony.

4. Zdecydowanie w CQB.

Daruj sobie i nie wypowiadaj się już więcej w "zielonych". To taka prośba ode mnie mała.

1) 360fps to nie jest mało,fakt fpsy spadną po pewnym czasie ,ale to nie problem wymienić sprężynę na markową o takiej samej mocy. Krótka lufa wewnętrzna -> CQB? Powiedz to mojej replice CM003.

2) Pytanie o zasięg nie jest ważne?

3) W tej cenie lepiej kupić pakiet lipo i dobrą ładowarkę do niego.

4) Zdecydowanie się mylisz?

3. Na dzień dobry gumka systemy lub G&G (nigdy guardera jak sam zakładasz, mój kolega sobie porwał jak wkładał do komory a to była jego pierwsza wymiana)

Stare serie tylko, nowe już się nie rwą (chyba, że się używa siły, a nie mózgu).

Można (przy czym przy zmianie sprężyny pasowałoby wymienić przynajmniej plastikowe łożyska), ale IMO na początku bynajmniej nie jest to potrzebne. Gumka i śmigać - a co potem to się zobaczy.

Edited by wiciok

A co ze sprężyną? Można ją wymienić by poprawić osiągi?

Jeżeli ktoś ogarnięty to Tobie zrobi i dobrze złoży GB to liczba FPS powinna się zwiększyć. Tylko nie wymieniaj na mocniejszą bo stracisz gwarancję.

Używał prawdopodobnie siły.

Słuchaj co do sprężyny nie jest zła. Zależy do kogo strzelasz jeśli gościu ma kamizelkę np.a.c.m(są grube) to wróg może nie poczuć trafienia.

Ta replika jest universal i moim zdaniem jest dobra do lasu i do CQB. Jak dotąd tylko 2 gości co mieli kamizelki a.c.m nie czuli trafień.

Głównie nie czuć strzału jeśli się ma kamizelkę typu plate carier i odmiany. Oporządzenia typu paso-szelki, pas taktyczny, kamizelki na siatce itd. to już czuć.

Można (przy czym przy zmianie sprężyny pasowałoby wymienić przynajmniej plastikowe łożyska), ale IMO na początku bynajmniej nie jest to potrzebne. Gumka i śmigać - a co potem to się zobaczy.

Zapomniałeś powiedzieć o tym że prowadnice też wymienić trzeba jak wymienia się springa. Bo lubią być kapryśnie :icon_biggrin: ,, Olewam nie robie!"

Edited by komandoczołg

Zapomniałeś powiedzieć o tym że prowadnice też wymienić trzeba jak wymienia się springa. Bo lubią być kapryśnie :icon_biggrin:

W nowej generacji prowadnice są chyba metalowe, aczkolwiek niełożyskowane.

Zresztą napisałem "co najmniej łożyska" :cool:

Nie wiem, ja chyba mam tą nową serie bo są oznaczenia seryjne na body obok gniazda maga.

To gieta wypuszczona chyba przez Echo1, bo do dziś tej giety nie ma w Polsce.

Wróć, czy to ci czegoś nie przypomina ( patrz na dół) http://www.koalicjapolnoc.pl/news.php?readmore=762

Ta gietka z recenzji/newsa na wmasgu jest dostępna na allegro bodajże.

Edited by OFF
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...