Guest Brit Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Więcej pokory "kapralu" (jak jest napisane na stronie internetowej twojej ekipy) Bieniekk- filmy pokazane przez autora to żenada i nie zmieni tego żadna dziecięca propaganda. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 Więcej pokory "kapralu" (jak jest napisane na stronie internetowej twojej ekipy) Bieniekk- filmy pokazane przez autora to żenada i nie zmieni tego żadna dziecięca propaganda. No i może to żenada wg Ciebie, ale ja się tego nie wstydzę i mogę się do tego przyznać że to moja grupa jest ich autorem. JEŚLI TAK MA TRWAĆ TEN TEMAT TO PROSZĘ MODERATORA O JEGO ZAMKNIĘCIE. Nie taki był cel tego tematu aby się sprzeczać i kłócić. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Nikt się nie kłóci - wręcz przeciwnie, dawno nie było takiej jednomyślności. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Lepiej niech mod się pospieszy bo jak kobieta zacznie wojnę i ot to końca nie będzie... Po pierwsze zresztą to 1 filmik ludzie się doszkolą, a po 2gie widownia jak było widać nie narzekała. Edited January 6, 2012 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 Lepiej niech mod się pospieszy bo jak kobieta zacznie wojnę i ot to końca nie będzie... :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
AMSTA Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Lepiej niech mod się pospieszy bo jak kobieta zacznie wojnę i ot to końca nie będzie Zabawne...wszystko co było napisane było cały czas w temacie.. Ten drugi filmik to był czysty spontan dostaliśmy prośbę od dyrekcji o przygotowanie czegoś z okazji na rocznicę 2 dni wcześniej więc nie mieliśmy żadnych przygotowań. Tutaj już nie chodzi o sam filmik a o to co mieliście na pagonach! Temat poruszany nie raz na tym forum myślę a i tak tacy jak wy wiecznie robią te same problemy... Jedni lepsi od drugich. Teraz to już chyba zawody "kto młodszy założy pagon".... Jakim ostatni post - pogratulować. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 Nie chodziło mi o złośliwość tylko o zabawną treść postu wyżej ja się na nikogo nie złoszczę:icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Brit, a czy to w czymś przeszkadza ? Mówimy do siebie po stopniu? pokaż mi zdjęcie, gdzie mam pagony ew, obojętnie jaki stopień, czy to polski czy amerykański. Mam szacunek do tego, i staram się prawa przestrzegać. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Chłopaki pokazaliście coś co jest słabe prosząc jednocześnie o obiektywne oceny. Parę osób napisało co myśli (Arafat AMSTA itd), a wy macie jakieś pretensje. Jak ja miałem 16/18 lat to cierpliwie (bardziej lub mniej) słuchałem jak starsi (i mądrzejsi) mi coś tłumaczyli. Trochę pokory i dojrzałości, przeczytajcie uważnie cały temat. Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Siemka. My również zorganizowaliśmy pokaz u nas w gimnazjum. Nie wszystko wyszło idealnie to wiem ,dlatego proszę aby podać nam błędy jakie popełniamy żebyśmy mogli je poprawić w przyszłości :) http://www.youtube.com/watch?v=-T7sVSoRcH8&feature=plcp&context=C34cd8c5UDOEgsToPDskKeNeKO5sd-MA8lFgprlhgY Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 W gimnastycznych pokaz cqb zawsze głupio wyglada;p Widać jednak, że coś cwiczycie i sie staracie zgrać. Zakładajcie może pasy na mundur. Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Ja miałem założony, ale użyłem go do duszenia a potem odłożyłem :) Duszenie pasem nie zostało pokazane na filmie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 1:13... Zacznijcie od postaw. Jak się chodzi. Bo wydaje mi się, że ktoś skrzyżował sobie nogi. Generalnie monitor zaplułem. Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Mała wpadka kolegi bo się zestresował. Cały czas powtarzał, że się boi wywalenia aż w końcu wykrakał. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Jak już musicie robić takie pokazy, to znajdźcie kogoś ze służb i niech wam wyjaśni, jak się skuwa pacjenta, i jak go później prowadzić. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Brit, a czy to w czymś przeszkadza ? Mówimy do siebie po stopniu? pokaż mi zdjęcie, gdzie mam pagony ew, obojętnie jaki stopień, czy to polski czy amerykański. Mam szacunek do tego, i staram się prawa przestrzegać. Drobna rada-pogadaj z ludźmi, którzy na swój stopień ciężko zapracowali w polu i wiedzą ile bólu, potu i łez kosztował zaszczyt noszenie belek na pagonach oraz szacunek jaki idzie "za stopniem". Zrozumiesz wtedy dlaczego to przeszkadza (o braku szacunku nie wspominam):). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Jak już musicie robić takie pokazy, to znajdźcie kogoś ze służb i niech wam wyjaśni, jak się skuwa pacjenta, i jak go później prowadzić. Już nie mówiąc o niuansach, takich jak zakucie "odbitych" zakładników (do decyzji dowodzącego tą akcją, ja bym tak zrobił przy takiej ilości), zabezpieczenie broni tych "złych" i zostawienie ich "ciał" w spokoju :P Co do skucia - i tak bad boy'a niczym nie skuli :D Edited January 7, 2012 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
AMSTA Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Jak już musicie robić takie pokazy, to znajdźcie kogoś ze służb i niech wam wyjaśni, jak się skuwa pacjenta, i jak go później prowadzić. Zgadzam się w 100 % niemniej jednak widać jakiś progres i zaangażowanie... Zielona wychodzi lepiej niż cała reszta. Samoobrona i techniki interwencji dużo błędów technicznych, podejrzewam, że jesteście samoukami (?) Zacznijcie od postaw. Jak się chodzi. Błędem początkujących grup jest ogólnie brak podstaw. Zamiast doszlifować sobie podstawy tj.: poruszanie się po terenie, obsługa broni, zasady bezpieczeństwa itd. biorą się za taktykę i interwencje. Jedno co mnie przestraszyło jak jeden z kolegów przy przerzucie upadł prosto na twarz/głowę musicie na to uważać bo sami się skrzywdzicie. Robicie pokaz to proponuję zrobić sobie plan co chcecie pokazać, tak żebyście się nie motali tak jak na filmie. Ogólnie w miarę pozytywnie. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Nath, nie przesadzajmy, rozumiem ile wysiłku kosztuje kilka pasków na ramieniu, mam szacunek do tego, ale nie przesadzajmy, to że użyty jest gdzieś stopień, aby zobrazować pozycje w drużynie, nie jest złe. Podobnie jak ja wcześniej AMSTE, źle rozumiesz;) Kurczę, miałem nie robić już OT, sorki modzie ! :happy: Edited January 7, 2012 by Bieniekk Quote Link to post Share on other sites
AMSTA Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 rozumiem ile wysiłku kosztuje kilka pasków na ramieniu, mam szacunek do tego Właśnie tego nie rozumiesz i nie masz do tego szacunku... Jak zasłużysz na te paski lub chociaż na 1 to szczerze Ci pogratuluję... Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Może ten pokaz faktycznie nie był udany, ale czepianie się teraz, że mają coś na pagonach to już przesada w inną stronę. Idąc tym tropem zaraz się dowiem, że na noszenie munduru też muszę zasłużyć a i replika której używam jest czymś na co żołnierz musi zapracować (mam na myśli oryginał rzecz jasna). Nie wiem czy ktoś nie zapomniał, że ASG to zabawa (bardziej lub mnie poważna) w udawanie wojska, więc czepianie się o stopnie jest trochę niezrozumiałe. Nie wiem czy zdobycie mitycznego paska st. szeregowego to faktycznie coś graniczącego z rodzeniem się legend. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 (edited) Był już na ten temat wątek, zwał się bodaj "Jak nie robić rekonstrukcji"-polecam sobie przejrzeć, bo tam był problem roztrząsany. Co zaś się tyczy stopnia to znam wiele drużyn airosftowych i rekonstruktorskich i żadna z nich nie potrzebuje wojskowej tytulatury żeby dobrze funkcjonować i żeby "łańcuch dowodzenia" był zachowany, tak więc imho żadne to wytłumaczenie, ale nikogo nie chce mi się przekonywać :). Edited January 9, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Wygląda na to że temat został już usunięty :icon_confused: Szkoda, bo mimo że było w nim trochę offtopu i przepychanek słownych, kilka rzeczy było faktycznie ładnie i logicznie napisanych. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Nath, ale na prawdę nie musisz, nie ja moderuje stronę, poza tym do zobrazowania pozycji jak już pisałem nie wydaje mi się, żeby to było jakieś obraźliwe z mojej strony, nie przesadzaj. AMSTA, odpuściła byś już. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Jak było już wspomniane kobiety nigdy nie odpuszczają niestety... Taka ich wada. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts