darksoviet Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Desanty... O desancie mój kochany Ty obcierasz nogę cały Lecz gdy cię rozchodzi ktoś To pokocha cię jak syna! Lecz podeszwa twa jest twarda, Na patrole krótkie dobra A na dłuższym twardy człek Ni łezki, ni jęku z siebie nie wyda Noś do niego dobre skarpety, Chyba że oddział opóźniać chcesz, Bleh, wena mi sie skończyła DObre buty jak rozchodzisz, ja osobiście na swoje nie narzekam ale pięty po 2 latach zaczynają sie domagać czegoś wygodniejszego. Ja swoje miałem okazje rozchodzić na tarnicy... Przy dobrym pastowaniu nie przemokną. Chyba każdy ersoftowiec w polsce przeżył super uber pro desanty, i przez pewien czas uważał je za najlepse buty na świecie. Polecam od razu spalić wkładki plastikowe, ja do swoich wyciąłem z filcu, na pięcie podwójnie. Jak to ktoś mądrze powiedział: "Jeżeli uważasz że desanty są wygodne, to widać że nie miałaś żadnego innego wojskowego buta na nodze." Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Ja nei miałem :D. Znaczy miałem ale nie używałem nigdy. Były takie "na zapas". Z glanów przesiadłem sie na bejtsy. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Od siebie polecam używane buty BW 2000, parę lat temu kupione za 55zł na allegro użytkuję do dzisiaj. Posiadają certyfikat odgrzybienia więc o niespodzianki się nie martw :) Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Ja mam desanty I generacji i nie narzekam, z początku było ciężko ale ładnie się rozbiły i w nich mogę latać i latać ;P Jak zaczynałem to biegałem w butach roboczych takie rozwiązanie może być dobre na początek. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 A ja i tak polecę Batesy tactical sport :P Wcześniej miałem gromy protektora i jest duża różnica, batesy są dużo wygodniejsze moim zdaniem. Cena oczywiście przekracza maksimum podane przez autora. Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Protektora już zamkneli :( poszukaj po demobilach to może do 100zł coś znajdziesz Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Jak to zamknęli? :< Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Z tego co wiem to jakość spadła,przestali płacić ludziom,były strajki i zamkneli:( szkoda bo te stare sorty były naprawde dobre Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Jesli to prawda z tymi Protektorami, szkoda, polubilem je... A od siebie dorzuce: naprawde dobra nieprzemakalnosc, a i kamo juz jest :hahaha: sora za brak polskich znakow, [alt] mi cos sie pierdzieli Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Poszukaj używanych BW 2000 na allegro, można je wyrwac za ~100 zł. Quote Link to post Share on other sites
arczI111 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 siema. a co powiesz o Tych butach? sam mam takie i nie narzekam, fakt że używane ale w bardzo dobrym stanie.: http://allegro.pl/buty-wojskowe-austriackie-rozm-43-40-zl-okazja-i1944961151.html Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Jak szukałem spodni od munduru dla siebie to natknąłem sie na to http://allegro.pl/austria-buty-wojskowe-skora-czarne-r44-i2026669291.html Wyglądają solidnie, oryginalne Austriackie, tylko gość na urlopie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Zmartwię Cię, Do 300 zł nie ma dobrych butów do lasu na warunki polskie :biggrin: Niesamowite jest to co piszesz, bo na nawet u "zdzierców" (;-)) na specszopie znajdę kilka pozycji które można spokojnie polecić i nie kosztują 3 stów i nie piszę o Junglach, czy Starforsach (które nota bene koleś z ekipy sobie bardzo chwali, a używa ich min do łażenia po bunkrach i codziennego użytku). http://www.specshop.pl/index.php?cPath=24_194&filter2=1&records=100 Edited January 10, 2012 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) Przejrzyj sobie sklep armyworld.pl, tam jest wiele modeli butów w niskich cenach. Kupiłem na armyworld Haix BW 2005 stan idealny za 200 zł. Stan rzeczywiście idealny, moim zdaniem dobry interes, a buty należą do niezniszczalnych. Moim zdaniem warto dołożyć. Haixy BW 2000 poniżej 100 zł są często mocno dojechane i mogą posłużyć tylko przez jeden sezon. Edited January 11, 2012 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts