cyp Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 (edited) Masz (luglo) porównanie blow backu z np. MP7 tokyo marui? Albo dane odnośnie dłuższej eksploatacji - czy jakaś część pęka, coś się psuje po kilku magazynkach? Edited February 3, 2013 by cyp Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Ano przy pierwszym magazynku- zdechła nawet bez dłuższej eksploatacji :D. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Angrygun opracowywuje różne dodatki do kriss kwa. Np większa dźwignia zwalniacza magazynka, Tłumik power up ( więcej fps ) etc. źródło - facebook angrygun angrygun.com Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 (edited) Czy mi się wydaje, czy jakieś posty poleciały? A odnośnie angryguna to czekałem na tak cudowne info. Chyba mnie to przekona do zakupu, poczekam aż zrobią ten długi tłumik dedykowany do vectora. Edited February 4, 2013 by cyp Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Cyp, nie rozbierałem tego jeszcze. Co do dłuższej eksploatacji to póki co nikt nie ma jeszcze takich danych ;) Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Nie wiem dlaczego posty poleciały, w których była poprawka mojego pytania. Pisałem, że źle się wyraziłem z tą eksploatacją. Chodziło mi o przemiał raczej. Myślę, że w te kilka dni nie byłoby problemem zrobić jakiś stresstest np. wystrzelać 5k kulek. Takie mp7 tma zepsuło się axelowi już po 1 magazynku. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Nie wiem dlaczego posty poleciały, w których była poprawka mojego pytania. Jaki Ty biedny jesteś. Nawet do moderatora nie możesz napisać :( Myślę, że w te kilka dni nie byłoby problemem zrobić jakiś stresstest np. wystrzelać 5k kulek. W takim razie zrób to i daj znać jak poszło ;) Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Proszę bez jakichś wycieczek w moją stronę. Dyskusja była treściwa i nie wiem dlaczego poleciała. Teraz się z luglem nie zrozumiałem i musiałem pisać drugi raz to samo. Nie będę żalić się moderatorom i truć im na pw w tak błahej sprawie, po prostu wspomniałem o tym w poście i nie wiem dlaczego zostałem zjechany przez Ciebie, OFF. A propos testu, to gdyby ktoś "życzliwy" nie usunął tych kilku postów, teraz wiedziałbyś, że było to sprostwanie do wypowiedzi dextera, w której stwierdził, że testów eksploatacyjnych (jedno i to samo co stresstest w moim mniemaniu, po prostu przyspieszona eksploatacja to wyżej wspomniany test) nie ma, bo replika jest zaledwie kilka dni na rynku. P.S. dexter miał rację, ostatnie wybory modów to była loteria P.S.2 zamiast zajmować się usuwaniem zgodnych z topiciem wypowiedzi moderacja powinna się zająć za przeproszeniem burdelem, który panuje w dziale dla zielonych. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Proszę bez jakichś wycieczek w moją stronę. Dyskusja była treściwa i nie wiem dlaczego poleciała. Jak nie wiesz czemu poleciała, nie chcesz napisać na PW do moderatora to nie jęcz tyle, że ktoś to usunął.. Nie zostałeś przeze mnie zjechany. W mojej wypowiedzi znalazła się pewna sugestia, którą dostrzegłeś jak widzę, ale postanowiłeś z niej nie skorzystać. Twój wybór. P.S. dexter miał rację, ostatnie wybory modów to była loteria P.S.2 zamiast zajmować się usuwaniem zgodnych z topiciem wypowiedzi moderacja powinna się zająć za przeproszeniem burdelem, który panuje w dziale dla zielonych. Ja już się nie dziwię za co Twoje posty lecą :icon_rolleyes: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Myślę, że w te kilka dni nie byłoby problemem zrobić jakiś stresstest np. wystrzelać 5k kulek. Czyli jakieś pewnie 5 butli GG i paczka kulek... Nie żeby coś, ale "trochę" to kosztowne... Nie mówiąc już o zużyciu części. Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Nawet nie o to chodzi, żeby ktoś z forum to robił, ale może któryś z userów ma jakieś dane tego typu do których nie udało mi się dotrzeć. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 (edited) Posty lecą, bo odbiegacie od tematu. cyp Zaczynasz o stress testach, itp a potem nagle w temacie piszecie o MP7 TM, więc nie dziw się że trzeba to po prostu czyścić. Potem inni na forum narzekają, że w tematach jest stek bzdur i 0 treści. Później zrobię tu porządek... BTW kto normalny z gaziaka wystrzeli 5tyś kulek w ciągu tygodnia od premiery no bez przesady, to już wystarczy logika. A dodatkowo, GBB szczególnie PMy z reguły tego typu zabawki do pierwszej usterki wystarczy już przebieg 2-3tyś kulek. Do czego zmierzam, GBB nie używa się jak elektryka i nie sieje się na prawo i lewo, co też przekłada się na znikome przebiegi (w porównaniu do AEG'a) Edited February 4, 2013 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
jac_q Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Jak na razie po wystrzeleniu jakiś 500 kulek (wiem tyle co nic), żadnych oznak zużycia (jedyne ślady to otarcia w miejscu gdzie rączka przeładowania obija się o body). W środku prawie sama stal wszystko co powinno być stalowe takie jest. Jak dla mnie w tej chwili replika idealna jedyny minus jaki widzę to gwint na lufie większy niż 14mm. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Ile kuleczek da się wystrzelić na jednym ładowaniu gazem magazynka? Quote Link to post Share on other sites
jac_q Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Przy zupełnie nowym, dopiero co zaczętym gazie, w temp. pokojowej, nie doprowadzając do zbytniego ochłodzenia magazynka wyszły mi dwa ładowania. Czyli jakieś 90 kulek, przy czym pod koniec replika wyraźnie "zwalnia". Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Mi wyszło półtora maga w temperaturze około 18-20 stopni i jeden mag na temperaturze -1. Można liczyć, ze spokojnie i bezpiecznie dwa magi wywalisz. . Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 A może jesteście w stanie powiedzieć na ile ładowań wystarczy mniej więcej butla litrowa? Chyba że ktoś ma informację jaka jest pojemność zbiornika w magazynku? Quote Link to post Share on other sites
jac_q Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Na razie z butli 750ml ładowałem tylko vectora, mogę ją poświęcić do tego celu, ale to trochę zajmie. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Magazynek wygląda na bardzo podobny jak w Glockach + nakładka która stabilizuje go w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
jac_q Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 W oryginale mag jest od glocka 21, tutaj niestety tez. Mam jedynie porównanie z magazynkiem od glocka WE, mag od vectora jest o wiele szerszy. Prawdopodobnie jeżeli KWA wypościłoby glocka 21 magi by pasowały. Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 A takie pytanie do kupujących: W pudełku znaleźliście 1 magazynek, prawda? Bo widziałem, że w amerykańskim pre-orderze ludzie dostawali po dwa chyba. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Wersja na rynek azjatycki miała dwa magazynki w zestawie. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Jeden, ale w pudełku jest miejsce na drugi. Sam dostałem w nim przy okazji zamówiony drugi mag. Tragedia jest cena ich. Prawie 200 złotych to gruba przesada... Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Jakieś opinie juz wyrobione? Widzieli to? 700 FPS w replice stricte do CQB, chyba ich pogrzało... https://m.facebook.c...457496025114566 Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Powiem tak, jeśli działa na zasadzie podobnej do tego , czyli przedłużenie lufy wewnętrznej i po prostu dłuższe rozprężanie gazu, to pewnie wynik na gazie o dużym ciśnieniu byłby z ~500? no chyba, że panowie z Gunfire podłączyli Krzysia pod zewnętrzne zasilanie i dali mu naprawdę ogromne ciśnienie pracy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts